79. 000 Ft-ból mennyit adnátok haza havonta?
Aki szerint 40.000 Ft irreálisan sok az számoljon már egy kicsit utána. 40.000*3=120.000, mivel hárman laknak. Ennyi pénzből kell a rezsit, bevásárlást, főzést és egyéb felújítási kiadásokat megoldani három emberre. Ez nem irreálisan sok, hanem reális.
Itt már egy felnőtt, dolgozó nőről van szó, nem egy gimnazistáról.
Ja, csak azt felejtik el baromi sokat, hogy az embernek akkor van esélye érdemben spórolni ma fiatal korában, amíg otthon lakik, ha még anyuci emellé kb. kisemizi, azzal aztán semmire sem megy.
Nettó 80 egy nagyon rossz kezdőfizu, pláne, hogy a kérdező minden bizonnyal budapesti, na itt már az se olcsó, hogy havonta az alap dolgokat kifizesd. Lehet mondjuk olcsóbban is étkezni, úgy kevesebből kijön a havi kaja, mint 40 ezer, de ilyen kicsi fizetés negyedét azonnal leadni ennyi költség mellett... Alsó hangon is kicseszés. Ennyiből én maximum egy tizest adnék, mellé csinálnék költségvetést,hogy mi mennyibe kerül, ennyi marad anyukám, azt tudom odaadni.
Nem a fizetésed határozza meg, hogy mennyit "kell" hazaadnod.
Ha 79-ből 79-et kell, mert úgy jöttök ki "egységszinten", akkor annyit.
Ha 79-ből semmit nem kérnek el, mert anélkül is éltek mint Marci Hevesen, akkor annyit (pontosabban a lelkiismeretedre van bízva).
Amikor anyukám elvesztette az állását (egyedül tartott el), nekem pedig éppen sikerült egy normálisan fizető helyet találnom, amit az egyetem mellett is végezhettem (6 órával kerestem 120 nettó körül), akkor a teljes fizumat bedobtam a közösbe, abból gazdálkodtunk.
Amikor rendeződött a helyzet, arányosan kevesebbet adtam amellett, hogy a saját költségeimet (rezsihányad tisztítószereket, WC-papírt..stb. is beleértve, étel + minden ami magánkiadás) magam álltam.
Amikor pedig én maradtam munka nélkül anyám szó nélkül kisegített.
Ugyanakkor ha te úgy érzed, hogy anyukád irreálisan sokat kér el tőled, mert anélkül is bőven kijönnétek, nem lennének anyagi gondjai a te általad fizetett nélkül is, akkor tényleg fontold meg az albérletet.
NEM azért mert az egy fillérrel is olcsóbb lenne (nem lesz az, sőt), de legalább nyugodtan élhetsz.
És anyádnak mi a terve, így miből fogsz elköltözni?
Leégne a pofámról a bőr, ha a gyerekemet kéne lehúznom pénzzel... Ha csak nem vagytok rettenetesen rászorulva, akkor nem értem anyádat. Ahelyett hogy hagyná hogy gyűjtögess a saját életed kezdésére.
én 75-80 között kerestem 1.5 évig (minimálbért) + prémiumok
a prémiumok meg lettek spórolva szóval az nem elköltött pénz...
havi kiadásaim:
20 haza
5 telefonra
12-18 utazásra
15-30 kajára + egyébre
az elején nem kellett hazaadnom pár hónapig, megbeszéltük, szóval nem egyedül döntöttem így...de később már kellett...
anyukáddal beszéld meg, hogy te mire költesz, mennyit szeretnél félretenni és ez alapján egyezzetek meg egy összegben...
Szerintem a 18 reálisan hangzik, ha a kaját is te fizeted magadnak (ez némely válaszolónak nem tűnt fel), és a többit is.
Egyébként van választásod? Mondhatod, hogy nem adsz 40-et?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!