Ez mennyire fair?

Figyelt kérdés
Egyik rokonom nem szeretne gyereket, de nem betegség miatt, hanem mert nem akar. Kíváncsiságból rákérdeztem, hogy állnak a dologgal és akkor mondta nekem. Már 30 fölött vannak mindketten a párjával. Ott voltam, mikor a nagyszülők lelkesen mondták, ha majd lesz unoka akkor ők majd mindenben segítenek, ha kell vigyáznak rá majd stb. Látszik rajtuk, hogy olyan lelkesek. Csak picit sajnálom őket, hogy nem tudják még, hogy nem lesz unokájuk. A lány amúgy smmit sem reagált erre, csak hallgatott. Szerintetek gáz vagy sem, hogy ezt nem mondják el őszintén a szülőknek és ők meg csak reménykednek?
2015. ápr. 22. 11:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy neked is megmondták az igazi okot. Van olyan, hogy valaki nem szeret, vagy valami kínos van a dologban, és inkább fedősztori van rá még akár a szülők előtt is. Én is már kezdek bölcsebb lenni így 40 felé közeledve és egyre többször látom mások hibája alapján, hogy van egy határ, ami után már jobb kimaradni mások dolgából.
2015. ápr. 22. 15:40
 12/13 anonim ***** válasza:
87%

Mi sem szeretnénk gyereket a párommal (27 és 28 évesek vagyunk - mindketten egészségesek), és eddig még mi sem mondtuk el a szülőknek, hogy nem lesz unoka. Most még nem nyaggatnak, csak célozgatnak, de ők is tudják, hogy még nem tartunk ott anyagilag, nem vagyunk összeházasodva, blabla.

Mi azért nem mondjuk ezt el egyelőre, mert onnantól tutira jönne az érzelmi zsarolás, meg az olyan h*lyeségek (már elnézést), amit mtke is írt. Ezt szeretnénk minél tovább elhúzni, egyrészt. Másrészt ezt hogyan mondod el? Egy boldog családi vasárnapi ebéd alkalmával? Szóval, amíg nem kerül szóba, addig mi hallgatunk.

Egyébként ez két ember döntése, és nem a szülőké, nagyszülőké, rokonoké, barátoké, stb. Tudom, hogy sokan nem fognak megérteni minket se, de nem is kell. Én sem nyaggatok azzal senkit, hogy miért vállalt gyereket, pedig én meg őket nem értem meg.

Szóval szerintem semmi nem fair nincsen benne.

27N

2015. ápr. 22. 15:54
 13/13 anonim ***** válasza:
Én pl. szeretnék anya lenni, csak még nem jött össze egy olyan párkapcsolat, akivel vállalnám is, akárki meg nem felel meg apajelöltnek, szóval így 30 évesen azt mondom, hogy ha nem lesz egy olyan kapcsolatom, ahol kölcsönösen azt érezzük, hogy együtt akarunk lenni, akkor inkább gyereket sem akarok.
2015. ápr. 22. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!