Ez mennyire fair?
Figyelt kérdés
Egyik rokonom nem szeretne gyereket, de nem betegség miatt, hanem mert nem akar. Kíváncsiságból rákérdeztem, hogy állnak a dologgal és akkor mondta nekem. Már 30 fölött vannak mindketten a párjával. Ott voltam, mikor a nagyszülők lelkesen mondták, ha majd lesz unoka akkor ők majd mindenben segítenek, ha kell vigyáznak rá majd stb. Látszik rajtuk, hogy olyan lelkesek. Csak picit sajnálom őket, hogy nem tudják még, hogy nem lesz unokájuk. A lány amúgy smmit sem reagált erre, csak hallgatott. Szerintetek gáz vagy sem, hogy ezt nem mondják el őszintén a szülőknek és ők meg csak reménykednek?2015. ápr. 22. 11:50
1/13 anonim válasza:
Nem gáz. Nyilván azért nem mondják el, mert tudják, hogy mindig nyaggatnák őket. Nem a nagyszülőknek kell unokát vállalniuk. Ez nem az ő döntésük. Ők a gyerekeikről dönthettek annak idején.
Egyébként meg ismerek sok nőt, akinek nem lehet gyereke, de másoknak mindig csak azt mondják, hogy nem akarnak. Mert ez egyszerűbb. És a betegségekhez vagy egyéb problémákhoz meg senkinek semmi köze.
Nem szabad ennyire beleszólni mások életébe. Mindennek meg van a maga oka, amit csak az tudhat, érthet, aki benne van.
2/13 A kérdező kommentje:
Nyilván nem mondok semmit a szülőknek.
2015. ápr. 22. 11:59
3/13 A kérdező kommentje:
De nem betegség miatt van! Nem akar azért. Amúgy meg ha betegség miatt lenne hidd el szerintem azt a szülők is megértenék tuti, mivel önhibájukon kívül lenne. Szerintem egyáltalán nem szégyen ha betegség miatt nem lehet, az inkább szomorú.
2015. ápr. 22. 12:01
4/13 anonim válasza:
Ez mindig 2 ember döntése kell, hogy legyen. A szülők dolga pedig elfogadni, akár egyet értenek, akár nem. Én az én szüleimnek elmondanám amúgy, ne reménykedjenek, várják a babát feleslegesen. Párom szüleit rábíznám, ez szerintem kapcsolatfüggő, hogy ki mennyire van közeli viszonyba a szüleivel, mennyire értik meg.
5/13 anonim válasza:
Amúgy van alapja annak, amit 1 mond. Unokatesómék 12 évig mondták ha szóba került, hogy ők nem akarnak gyereket. Aztán amikor a nagyobbikkal már félidőn túl volt, akkor tudta meg a család, hogy terhes, és, hogy a 19-ik beültetésre sikerült. Nem volt nehéz titokban tartani, Németországban élnek. A másik baba első beültetésre összejött. Valamiért ők is cikinek érezték, hogy elmondják eü oka volt a gyermektelenségnek.
6/13 anonim válasza:
Ehhez a szüleiknek, rokonságnak semmi közük, és semmi joguk beleszólni. Ha ők nem akarnak, és ez nekik így jó, akkor el kell fogadni és kész. Nincs olyan, hogy fair vagy nem, az ő életük, az ő döntésük.
7/13 A kérdező kommentje:
Mondjuk a szülők nagyon aranyosak, jó is a kapcsolatuk velük. Támogatják is őket anyagilag stb. Persze hogy az ő döntésük. De amennyi segítséget kaptak a szülőktől, szerintem megérdemelnék az őszinteséget, de ez csak az én véleményem. :)
2015. ápr. 22. 12:24
8/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz.
2015. ápr. 22. 12:25
9/13 mtke válasza:
Ha tényleg nincs betegség, akkor előbb -utóbb megbánják,hogy nem akartak gyereket.majd akkor amikor ketten maradnak és senki nem fogja megkérdezni "anya jól vagy?"
10/13 anonim válasza:
mtke - Aki azért vállal gyereket, hogy legyen, aki öreg napjaiban ránézzen, az önző. Tudod, sokan kötnek ki más országban a megélhetés miatt pl. kapásból az ilyen külföldre szakadtak szülei is itt maradnak magukra. Ismerek olyat, akinek 30 éves se volt még a fia, amikor elütötték és belehalt, az anyuka túlélte a gyerekét... Az élet kiszámíthatatlan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!