Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Facebook függő az anyám? Mit...

Facebook függő az anyám? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már évekkel ezelőtt regisztrált, de csak az elmúlt 1-2 évben kezdte el "rendesen" használni, és mostanra nagyon durva lett a helyzet.. ÁLLANDÓAN ott ül a gép előtt, nem főz, ha pl. elkezd mosni, akkor azt 10 p után abbahgyja és órákra oda ül a géphez, és a mosás el is van felejtve.. Olyankor ráadásul meg sem hallja amit mondok neki, nem figyel, fel sem áll a géptől kb.. És akármit mondok nem figyel rám, és rohadtul irritáló, szerintem egy anyának nem így kéne viselkednie.. Ne értsetek félre, nem esik le az ujjamról a gyűrű, ha takarítanom kell, de az, hogy nem főz, meg elkezd valamit és félbehagyja a face miatt, és nekem kell befejeznem, szerintem durva.. NAPI SZINTEN ráadásul!

És nem csinál semmi extrát, beszélget 1-2 kolléganőjével, meg megosztja a hülye "sok szerencsét, legyen szép napot!" képeket, de ennyi.. és mégis, órákig ott ül, és le sem szarja a fejemet... Hogyan beszélgessek vele, vagy hogyan kezdjem el egyáltalán?

Már totál tanácstalan vagyok...

(52 éves amúgy anyu)

2015. ápr. 21. 17:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ja és azért írtam csak véleményt, nem tanácsot, mert utóbbit nem tudok, sajna itt az adott emberen múlik a dolog, kb. lehetetlen kívülről befolyásolni. Meg lehet próbálni beszélni róla, amikor épp nem ott ül, de neki kell elhatároznia magát s lépéseket tenni. Az is nehéz, de máshogy nem megy.
2015. ápr. 21. 19:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első válaszadóval. A facebook szerintem is káros. Káros a szellemi színvonalra, a társas kapcsolatokra, mindenre. Amit a kérdező leírt, az belefér a függőség fogalomkörébe.

Vannak emberek, akiknek igényük lenne a társas létre, de lehetőség, vagy barátok híján a facebookot választják alternatív megoldásként. Az igényt kielégíti, csak a következmények károsak. Lásd, család elhanyagolása.

Sajnos minden függéssel az a baj, hogy amíg a függő nem ismeri fel, hogy ő az, a család lehetőségei nagyon korlátozottak, mert mindennemű segítségüket elutasítják.

Egyébként hogy mennyire torzul az ember, csak egy egyszerű példa: ha az utcán valakihez odamennék, és azt mondanám neki, hogy ...mittudomén...mondjuk beteg a gyerek, akkor alighanem igen furcsán nézne rám az illető, hogy neki ehhez mi köze? Ha ezt fennhangon kiáltanám ki egy forgalmasabb utcaszakaszon, alighanem hasonló reakciót kapnék. Na most kérdem tisztelettel, aki ugyanezt a facebookra írja ki, rájuk miért is nem nézünk furcsán?

2015. ápr. 22. 12:13
 13/15 anonim ***** válasza:
0%

3-as vagyok és a 4-esnek írom,hogy a férjem nagyon meg van elégedve 20 éve a szolgáltatásaimmal,mivel körülrajongom,kiszolgálom és nem utolsósorban imádom és maximálisan tisztelem,mert megérdemli! Konkrétan ki van szolgálva itthon,mert ő dolgozik többet,ő keresi a pénzt! Ha órákat ül a gép előtt én elé teszem a kaját,kávét és mosolyogva élek mellette!

A médiára magas ívben teszek,nem divatból lázadok,hanem mert elfáradtam és nehogy már a felnőtt gyerekeimet kelljen körülugrálnom napi 24 órában! Hála istennek (vagy az én nevelésemnek) ezt nem is igénylik és ha én éppen gépezek főzés helyett akkor önellátók!:)

Gondolom a kérdező is a maga szemszögéből írta le a dolgok állását és eszébe nem jutna megkérdezni anyut,hogy elmenne-e vele egy moziba vagy csak egyet fagyizni,ahelyett,hogy miért nincs kimosva meg megfőzve!

Ennyi!

2015. ápr. 22. 19:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, szerintem a saját példádat ne vetítsd ki általánosként, az emberek nem élnek egyformán. Továbbá nem érzem kimondottan okos dolognak, ha minősítesz valakit a körülmények pontos ismerete nélkül.

Van a családban 70 éves internet függő, megértem, hogy a kérdező aggódik, csak sajnos nem ezeket hallottad ki belőle.

2015. ápr. 22. 22:32
 15/15 A kérdező kommentje:
én sem azt várom el anyukámtól, hogy ő ugráljon 0-24ig, és én csak a lábamat lógatom, felnőtt vagyok én is, tudok főzni, mosni, stb. csupán annyi lett volna, hogy nem tartom normálisnak, ha az anyukám belekezd valamibe, és azt órákra abbahagyja, hogy ott üljön a fb előtt, és idézetes, bölcs közhelyes képeket osztogasson meg... mindenki másnak köszönöm a válaszokat
2015. ápr. 27. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!