Hogyan érjem el h a szüleim megengedjék, h legyen barátom? 14/L
Pedig szerintem fiatal korod ellenére egészséges a hozzá állásod a dolgokhoz. Jó látni hogy vannak ilyenek is.
Nem ismerem a szüleidet, de az természetes hogy féltenek a világ csúnya oldalától. Szerintem ez sokkal jobb mintha nem foglalkoznának veled, és mindent megengednének, akkor is ha most bosszantó :). Persze a túlzott féltés és óvás, mindentől elzárás sem jó. Ezt kellene megbeszélni a szüleiddel, még ha elsőre kínos is lesz.
Szerintem az természetes hogy egy 14 éves lánynak vannak már érzései, vágyai és szerintem ettől eltiltani nem lehet mert akkor titokban, felkészületlenül olyat is csinálhat amitől óvnánk. Ezért szülőként mindenképpen arra helyezném a hangsúlyt hogy hogyan kell felelősségteljesen viselkedni, mik azok a helyzetek amiket el kell kerülni, ha belekerültök akkor mit kell tenned (pl fiú elkezd nyomulni, esetleg erőszakosabban, és lehet nem is akarsz ellenállni, mégis arra kell gondolni hogy bajt okoz és kilépni a helyzetből, nem engedni a nyomásnak) mert a lányokban és a fiúkban is erősen kényszerítenek a hormonok. Viszont ha igaz amit leírtál magadról én megbíznék benned. Szerintem a szülő kénytelen megbízni a gyerekében főleg a felnőttkor küszöbén, mert úgy sem lehet mindig mellette, inkább fel kell készíteni arra hogy helyesen cselekedjen akkor is amikor nincs szem előtt.
Ilyen is van... Én apámat mondjuk nem nagyon érdeklik ilyen dolgok, de anyám repesett az örömtől, amikor megtudta, hogy van barátnőm (15 évesen).
Viszont februárban szakítottunk, és hogy még durvább legyen a helyzet, folyamatosan ellenségeskedett velem a lány. Ha ez nem lett volna elég, eg
(Folytatás) egy héten belül összejött egy másik sráccal (mindketten osztálytársak). Azóta nagyon szar látni őket együtt. A minap is ilyen osztálykirándulás félén egész hazaúton ott csókolóztak két sorral odébb. No comment.
És igen, elvesztettem talán legjobb barátomat és barátnőmet egyben, ráadásul még ilyeneket is ki kell bírnom.
Szóval azt javaslom, hogy ha már egy ideje nagyon jó barátok vagytok, akkor még várjatok egy ideig.
Csak saját tapasztalat, persze nektek akarok jót, de tudom, hogy szinte lehetetlen ezt betartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!