Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érjem el h a szüleim...

Hogyan érjem el h a szüleim megengedjék, h legyen barátom? 14/L

Figyelt kérdés
2015. ápr. 20. 13:20
1 2 3 4
 21/37 Krill ***** válasza:

Pedig szerintem fiatal korod ellenére egészséges a hozzá állásod a dolgokhoz. Jó látni hogy vannak ilyenek is.

Nem ismerem a szüleidet, de az természetes hogy féltenek a világ csúnya oldalától. Szerintem ez sokkal jobb mintha nem foglalkoznának veled, és mindent megengednének, akkor is ha most bosszantó :). Persze a túlzott féltés és óvás, mindentől elzárás sem jó. Ezt kellene megbeszélni a szüleiddel, még ha elsőre kínos is lesz.

Szerintem az természetes hogy egy 14 éves lánynak vannak már érzései, vágyai és szerintem ettől eltiltani nem lehet mert akkor titokban, felkészületlenül olyat is csinálhat amitől óvnánk. Ezért szülőként mindenképpen arra helyezném a hangsúlyt hogy hogyan kell felelősségteljesen viselkedni, mik azok a helyzetek amiket el kell kerülni, ha belekerültök akkor mit kell tenned (pl fiú elkezd nyomulni, esetleg erőszakosabban, és lehet nem is akarsz ellenállni, mégis arra kell gondolni hogy bajt okoz és kilépni a helyzetből, nem engedni a nyomásnak) mert a lányokban és a fiúkban is erősen kényszerítenek a hormonok. Viszont ha igaz amit leírtál magadról én megbíznék benned. Szerintem a szülő kénytelen megbízni a gyerekében főleg a felnőttkor küszöbén, mert úgy sem lehet mindig mellette, inkább fel kell készíteni arra hogy helyesen cselekedjen akkor is amikor nincs szem előtt.

2015. ápr. 22. 22:52
 22/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :) És igen, én ilyen típusú vagyok :) Igyekszem majd óvatosnak lenni!
2015. ápr. 22. 23:17
 23/37 anonim válasza:
sok variáció van, minden a szülőtöl függ, de a legegyszerűbb ha a tudtukra adod hogy ha ellenzik csak rosszabb, nem csak neked de nekik is... azt kell elérned hgy ezt belássák. ezt szemléltetned kell néhány pédával. pl hogy ha tiltanak is találkozni fogtok, ezt ők is tudják, hiába a szobafogság vagy a telefon elvétel vagy bármi, minden másodpercben ugy sem tudnak ott lenni. a kérdés csak az hogy az a jobb nekik ha titokban és kitudja hol, ráadásul felügyelet nélkül vagytok vagy pedig náluk vagy nálatok ahol a szülők is nyugodtak maradhatnak a dolgokban. másik példa lehet a szégyen... előbb utóbb ugy is látni fogják rajtatok az emberek hogy bujdostok, ami rátok nézve nem szégyen, ez inkább a szülőre nézve az. legtöbbször tulságosan féltő vagy annál is inkább maradi szülők követik el ezeket a "hibákat". kérdezd meg tőlük hogy szeretnék e ha kölcsönös bizalomban tudnátok élni vagy inkább rákényszerítenek arra hogy hazudozz nekik. ismerős számomra a dolog. bármi kérdésed van írd meg nyugottan!
2015. ápr. 23. 15:29
 24/37 anonim válasza:
nem értem miért mindeki a szexet hozza ki ebből... aki véletlen nem jol olvasta volna, ez volt a krdésemberek "Hogyan érjem el h a szüleim megengedjék, h legyen barátom" egytalán nem érdekli a hormonos baromságotok
2015. ápr. 23. 15:32
 25/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez egy jó ötlet :) Hát igen mindenki csak arra gondol!
2015. ápr. 23. 19:04
 26/37 anonim válasza:

Ilyen is van... Én apámat mondjuk nem nagyon érdeklik ilyen dolgok, de anyám repesett az örömtől, amikor megtudta, hogy van barátnőm (15 évesen).

Viszont februárban szakítottunk, és hogy még durvább legyen a helyzet, folyamatosan ellenségeskedett velem a lány. Ha ez nem lett volna elég, eg

2015. ápr. 24. 15:38
 27/37 anonim válasza:

(Folytatás) egy héten belül összejött egy másik sráccal (mindketten osztálytársak). Azóta nagyon szar látni őket együtt. A minap is ilyen osztálykirándulás félén egész hazaúton ott csókolóztak két sorral odébb. No comment.

És igen, elvesztettem talán legjobb barátomat és barátnőmet egyben, ráadásul még ilyeneket is ki kell bírnom.

Szóval azt javaslom, hogy ha már egy ideje nagyon jó barátok vagytok, akkor még várjatok egy ideig.

Csak saját tapasztalat, persze nektek akarok jót, de tudom, hogy szinte lehetetlen ezt betartani.

2015. ápr. 24. 15:42
 28/37 anonim válasza:
Utolsó kettő: egyébként 16/F
2015. ápr. 24. 15:43
 29/37 anonim ***** válasza:
SOKAN megírták...tanulásra gondolj és ha saját magad tartod el magad akkor azt csinálsz amit akarsz.
2015. ápr. 25. 09:48
 30/37 anonim válasza:
Szerintem többet ésszel, mint nélküle.....Menjetek el antikváriumba a sráccal, vegyetek 4db Romeo+Julia c. könyvet ....Adjátok oda a szülöknek.....Ti ne olvassátok ki!!!!!
2015. ápr. 27. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!