Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan érjem el h a szüleim...

Hogyan érjem el h a szüleim megengedjék, h legyen barátom? 14/L

Figyelt kérdés
2015. ápr. 20. 13:20
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
46%

engedély igenis kell mert a szülő szab gáttat a gyereknek! beszélje meg szépen otthon a dolgot! nem azt kérdezte h kerülje meg a szüleit hanem azt h érheti el h ne tiltsák őket!

a gyereknek és a szülőknek is jobb ha nincs tiltás, titkolózás.

szépen le kell ülni velük akár a fiúval együtt és megbeszélni a dolgot

nekem is voltak fiú barátaim (már 25 éves vagyok N) de felnőtt fejjel értem meg mennyi mindentől óvtak meg a szüleim h gátat szabtak az ifjúkori hülyeségeimnek! mert egy kamasz gondol és csinál butaságot és nem támadni kell egy 14 éves tanácstalan gyereket és rossza biztatni, hanem arra h szépen normális hangnemben beszéljek meg ezt otthon, szülők lehet fognak feltételeket szabni pl h nem lehettek kettesben a házban meg ilyenek, meg nem lógtok késő estig az utcán stb, de egy fagyizásban, meg moziban nincs semmi rossz!

ezt meg kell otthon beszélnetek a szülőkkel

2015. ápr. 20. 14:18
 12/37 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a válaszod, teljesen igazad van! Meg kellene beszélnem a dolgokat a szüleimmel, de nem merem említeni nekik, mert tudom h az első reakciójuk az lenne, h nagyon fiatal vagyok még, és a fiúk összetörnek szakítás után meg ilyesmik...tudom h igazuk is van, de szeretem azt a fiút!
2015. ápr. 20. 14:29
 13/37 anonim ***** válasza:
70%
akkor a megoldás nem azzal kell nyitni a beszélgetést h járni akartok hanem h nagyon kedveled a fiút és szeretnél vele jobban megismerkedni barátkozni, eljárni ide oda stb. majd közben szépen alakul a dolog és ha ők is látják h nincs semmi hátsó szándéka a fiúnak és nem romlik a tanulmányod elfogják fogadni h kézen fogva jártok, csókolózni amúgy sem illik a szülők előtt, mert az kiveri náluk a biztosítékot főleg az apáknál
2015. ápr. 20. 14:38
 14/37 A kérdező kommentje:
De az a baj h a szüleim egyáltalán nem szeretnék h legyen kapcsolatom 14 évesen. Eszünkbe sem jutna, h a szülők előtt csókolózzunk! Télleg a fiúban sincs semmilyen hátsó szándék..ő is mondta h nem szeretne a csóknál komolyabb dologba belemenni, csak majd amikor idősebbek leszünk mind a ketten!
2015. ápr. 20. 14:46
 15/37 anonim ***** válasza:
75%
nem lehetnek barátaid vagy mi? csak suli otthon és magány?
2015. ápr. 20. 14:51
 16/37 A kérdező kommentje:
Nagyon sok fiú és lány barátom is van! A szüleimnek ez ellen semmi kifogásuk, csak azt nem szeretnék ha lenne kapcsolatom! Általában sok helyre elengednek a barátnőimmel, de ha megtudják h fiúk is lesznek, már nem annyira jó kedvel engednek :(
2015. ápr. 20. 15:00
 17/37 anonim ***** válasza:
62%

még mindig csak azt tudom mondani h meg kell velük beszélni akár külön külön a lágyszívűbbet megpuhítani először

én is mindig anyát kerestem első körben mert apa a szigorúbb előbb utóbb mindenkinél elérkezik az idő h érdeklődik a másik nem iránt nem gondolok itt egyből a komolyabb felnőttes dolgokra

2015. ápr. 20. 15:06
 18/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Megpróbálok beszélni velük!
2015. ápr. 20. 15:09
 19/37 anonim ***** válasza:
89%

Nem értek egyet azokkal, akik itt azt mondják, hogy túl fiatal vagy hozzá. A szexhez valóban túl fiatal vagy, a többihez nem. Igaz, hogy régen 14-16 éves korban házasodtak az emberek, de sokkal érettebbek és tapasztaltabbak voltak, mint egy mai hasonló korú, aki még gyereknek számít.

Engem pl. már 12-13 éves koromban azzal nyaggatott az anyám meg a nagyapám, hogy mikor lesz már barátnőm. Kérdezd meg tőlük, hogy miért nem engedik, illetve hogy mégis hány éves korodban fognak elég "érettnek" tartani hozzá? (Az ember érését pont hogy segíti, hogy a korának megfelelő tapasztalatokat szerez a másik nemmel.)

2015. ápr. 20. 15:55
 20/37 anonim ***** válasza:

szerintem nem korai, én mondjuk nem kértem engedélyt ennyi idősen, hogy barátom legyen.. csak közöltem, hogy van, bár az én anyukám nyitott, és nagyon jóban vagyunk, mindent meg lehet vele beszélni.

szerintem ülj le a szüleiddel, és mondd el nekik, hogy mi a helyzet. nem teszel semmit, ami ne lenne a korodhoz illő. ez része a tinikornak :) megismered a másik nemet, szerelembe esel, és ezt nekik is el kéne fogadniuk..

20L

2015. ápr. 20. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!