Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál ahhoz, ha kiderüln...

Mit szólnál ahhoz, ha kiderülne, a 20 éves lányod várandós lenne, miközben még csak most elsőéves egyetemen?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 19. 14:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
73%
Nem örülnék neki olyan szempontból, hogy nem tervezett és megfelelő családi, párkapcsolati körülmények között lesz babája, de bíztatnám és támogatnám. Az abortuszt semmiképp sem javaslom, mert kivéve ha csak nem megerőszakolás történt (mert akkor nem ítélem el) ellenzem. Még nincs gyerekem, de nem tudnék olyat mondani, hogy kidobom. Csak azért, mert felelőtlen volt, és tudom, hogy neki sem egyszerű, én csak nem akarnék rá plusz terhet rakni. Ha már ez történt, akkor ebből kell kihozni a lehető legjobbat.
2015. ápr. 19. 15:40
 22/35 A kérdező kommentje:
Én vagyok a lány, de még csak most olvastam el a válaszokat, nem pontoztam le senkit. :) A párkapcsolatom a párommal stabil, és most egyikünk sem dolgozik, de ha az anyagiakról lenne szó, meg tudnánk oldani. Igazából még egyáltalán nem biztos, hogy áldott állapotban vagyok, csak késik a menstruációm, ami még soha nem történt meg és már az is megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy állapotos vagyok. De anyukám is 21 évesen szült és mindig is azt vágta a fejemhez, hogy 27 éves koromig ne szüljek és félnék a rokonok reakciójától.
2015. ápr. 19. 16:16
 23/35 anonim ***** válasza:
94%
Ha te vagy ez a lány, akkor ne aggódj. Felnőtt nő vagy. Majd megoldod. Úgy, ahogy tudod.
2015. ápr. 19. 17:03
 24/35 anonim ***** válasza:
93%

21 leszek amikor szülni fogok, és szintén elsőéves vagyok.

Mi átrágtuk a párommal a dolgot az első ijedtség után. Azaz elég stabil e a kapcsolatunk hogy merjük vállalni, elég érettek érezzük magunkat ahhoz hogy felneveljük, , megvan e a megfelelő anyagi háttér, és fogom e tudni folytatni a tanulmányaimat. Néhány barát is megtudta a 12. hét előtt, nagyon jól esett a támogatásuk, biztatásuk

Én tovább vacilláltam a kérdésen mint ő, azaz ő jóval előbb kimondta hogy jobban szeretné ha megtartanánk mint én.

Anyámmal nem jó a kapcsolatunk. a 20. héten mondtam csak el, kicsit tartottam a reakciójától, talán még ha elítél annak is jobban örültem volna mint annak a közömbösségnek ami fogadott, mintha csak annyit mondtam volna hogy új függönyöm van, bár lehet még az is jobban érdekelte volna..

De a többi rokon tényleg jól fogadta, az egyetemre mindenki rákérdezett, hogy fog e menni, de nem lesz vele probléma.

2015. ápr. 19. 17:15
 25/35 anonim ***** válasza:
39%

Imádkozz, hogy ne legyél terhes.

Miért nem védekeztetek?

Úgy bírom, mikor sokan azzal jönnek, hogy felnőtt, azt csinál amit akar.

Hát gyakorlatilag az felnőtt, aki saját magát tartja el, és nem másra támaszkodik.

2015. ápr. 19. 17:38
 26/35 anonim ***** válasza:
84%
Hogy is oldanátok meg az anyagiakat ha nem dolgozik egyikőtök sem?
2015. ápr. 19. 18:01
 27/35 anonim ***** válasza:
70%

Semmit, meg lehet oldani. Nem egy ismerősöm járt gyes mellett egyetemre. Egy-két alkalommal még olyan is megesett, hogy nem jött a bébiszitter, úgyhogy hozta a babakocsit gyakorlatra.

Nappalisként jogosult vagy gyedre, emelt szoctámra, rendkívüli szoctámra, mittudomén még, mire. A párod vállalhat pluszmunkát. Az anyagiakat meg lehet oldani.

A szüleim is gyerek mellett jártak egyetemre, apukám mág másoddiplomát is csinált. Azt mondták, hogy igazából a logisztika volt nehéz (szülők vidéken, ők Pesten, ügyeskedni kellett nagyon az órarend összeállításánál, mert semmi segítség nem volt). Illetve még az, hogy az ember nehezebben ül le tanulni, ha ott gügyög neki a gyerek. Pontosabban szó szerint olyankor a sarokba vágod a könyvet és mész vele foglalkozni. De a lényeg az, hogy meg lehet oldani.

Én azért támogatnálak, ha mással nem, gyerekfelügyelettel. De szerintem minden normális szülő ezt csinálná.

2015. ápr. 19. 18:38
 28/35 anonim ***** válasza:

" De anyukám is 21 évesen szült és mindig is azt vágta a fejemhez, hogy 27 éves koromig ne szüljek "

Ez ugye tudod, hogy egyáltalán nem igazságos? Egyrészt nagykorú vagy, te vagy felelős a tetteidért. Senki nem mondhatja meg neked, hogy hány éves korodig nem szülhetsz. Anyukád meg pont ennyi idős volt amikor teherbe esett..Szerintem ha tényleg terhes vagy, akkor átgondolja és rájön , hogy ő is ennyi volt..

A rokonoknak meg tényleg semmi közük, lefogadom hogy a nagy részük (főleg az idősebb generáció) szintén a te korodban szült vagy ment férjhez.

Én amúgy sem tűrném hogy papoljanak nekem, vagy kinézzenek.

Ha mégse vagy terhes, csak késik,akkor meg ezentúl figyeljetek jobban oda, akár dupla védekezéssel!

2015. ápr. 19. 18:48
 29/35 anonim ***** válasza:
50%

27. Te igazán okos tanácsot adtál neki, hogy szerinted meg lehet oldani, de te a szülők helyében csak gyerekfelügyelettel tudnád segíteni :)

Azt is elolvastad amit leírt? Pasija nem dolgozik, ő sem. T-gyás, gyed igényléséhez minimum 2 éves folyamatos munkaviszony kell, így maradna a huszonpárezer forintos gyes. Azt nem írta lakása van e valamelyikőjüknek, de ennyi idősen max szülőktől, vagy örökség, de inkább nincs.

Akkor lássuk reálisan. Egyikőtök sem dolgozik, neked tanulnod kellene, max gyest kapnál, egyetem/gyerek mellett tuti nem tudsz munkát vállalni. Azt nem írtad, hogy a szülők mennyire tudnának támogatni, illetve akarnának e. Hol laknátok, miből élnétek? Ha a szülők nem támogatnak, tellene bébiszitterre amíg bölcsibe tudnád adni?

2015. ápr. 19. 19:13
 30/35 anonim ***** válasza:
56%

Gyerek mellett nappalin, államin, rengeteg támogatást, lehet kapni az egyetemtől, szoctámot, rendkívüli szoctámot, tanulmányi átlag utánit, meg lehet pályázni mindenféle öszöntöndíjat, mondjuk a bursát(ezt már önkormányzattól) plussz még hozzájön a tgyás, egyszeri anyasági, diplomás gyed, majd gyes. 100 ezer fölött lenne a havi bevételed. A párod suli mellett részmunkaidőben dolgozhatna kiegészítésképp.

Terhesen lehet tanulni, utána csak akkor tudnál, ha mázlid van a babával. Ha hasfájós, vagy rossz alvó esélytelen a suli, fél évet passziváltatnod kellene. Ha szerencséd van vele, az első félévben alig pár órát van ébren egy nap, egyéni tanrendet kérhetsz mellé így nem kötelező az órákon részt venned, de a beadandók, zhk, és vizsgák ugyanúgy vonatkoznak rád is.

Az elején nem drága egy baba fenntartása(főleg ha tudsz szoptatni), a nappalisoknak jár ingyen bölcsi, ha már elég nagy hozzá. Szűkösen, de kijönnétek.

Viszont nem lenne időtök szórakozni, kimozdulni, és mindenhova rohannátok folyton.

Sok idegeskedéssel jár egy gyerek, sok örömmel is, azt kell mérlegelned(ha pozitív teszted lesz), hogy fel tudod e dolgozni az abortuszt, vagy könnyebb lenne feladnod a "gondtalan" huszas éveidet, mert ha megszületik, onnantól ő lesz az első helyen, többet nem fogsz tudni csak magadra gondolni.

2015. ápr. 19. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!