Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményed és a tapasztal...

Mi a véleményed és a tapasztalatod arról, hogy egészen pici kortól már két, három nyelven beszélnek a gyerekhez?

Figyelt kérdés
És mi alapján döntöttétek el, hogy mikor milyen nyelven kommunikáltok? Hely alapján, vagy délelőtt magyar, délután angol, vagy apa csak angolul, anya csak magyarul? Nem éri hátrány a kicsit, nem keveri a nyelveket?
2015. ápr. 17. 08:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb lehetőség a nyelvtanulásra. Sajnos mi elbuktuk a gyerekünknél, de azért még lehet nem késő, érdeklődő, sokszor kéri, hogy beszéljünk hozzá a másik nyelven, és akkor ismételgeti, amit mondunk neki.

Egyébként az a jó megoldás ha egyik szülő csak egyik, másik szülő meg egy másik nyelven beszél a gyerekhez. Szülők egymás közt beszélhetnek egy harmadikon is. Így nem fogja keverni a nyelveket. (akkor igen, ha mindkét szülő mindenféle nyelven beszél hozzá)

2015. ápr. 17. 10:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem 8 honapos ikreim vannak es Irorszagban elek, a parom ir. Megtehetnem, hogy csak angolul beszelek a gyerekekhez, de en szeretnem, ha megtanulnanak magyarul is. Szerintem ez a sz ulo dontese, hogy mennyire fontos neki az, hogy a sajat nyelven is megtanuljon a gyerek.

Meg nem tudnak beszelni a babaim, de en csak magyarul beszelek hozzajuk. Tobb szakemberrel beszeltem, sokat olvastam errol. A kisbabaknak olyan az agyuk, mint a szivacs es tudnak kulonbseget tenni az egyes nyelvek kozott. a lenyeg, hogy kovetkezetes legyen veluk az ember. En pl. nem valtogathatom a magyart, meg az angolt, ha beszelek hozzajuk, mert osszezavarodnak ettol. Igy en csak magyarul beszelek veluk, a parom pedig angolul.

2015. ápr. 17. 11:39
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

En ugy hallottam hogy az ilyen gyerekek kesobb kezdenek el beszelni altalaban, de akkor folyekonyan (tehat nem kezdenek gugyogni szavakat hanem hirtelen mindket nyelven relative szepen mondatokban).

Jomagam angol/magyar kornyezetben nottem fel, eloszor magyarul tudtam de pici koromban kikoltoztunk kulfoldre es angol suliba jartam evekig. Egy ido utan az ocsemmel otthon is angolul beszeltunk, teljesen normalis volt nekunk, szuleinkhez pedig magyarul szoltunk.

MOndjuk ocsem nem is tudott annyira jol magyarul mikor hazakoltoztunk, mert irni es olvasni nem tanult meg mielott kimentunk (en igen) es sokkal nehezebb volt neki visszailleszkedni a magyar kornyezetbe. De hatranynak igy sem volt hatrany mert konnyebb masik nyelveket is igy megtanulni - en 2 masik nyelven is azota megtanultam felsofokon, valahogy konnyu most mar gondolom az agynak ilyenkor atallni meg raallni a kulonfele nyelvtani szerkezetekre, ragozasokra.

2015. ápr. 17. 11:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Én keverék családból származom. Születésem óta fel volt osztva, hogy melyik családtag milyen nyelven beszélt hozzám (mindenki a saját anyanyelvén). Ugyanezt teszük most az én fiammal. Még nem beszél, de megérti mindkét nyelvet. Magamon nem érzem, hogy hátrányom lett volna a kétnyelvűségből.
2015. ápr. 18. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!