Miért baj, ha valaki úgy neveli a gyerekét, hogy ismerkedésnél csak azt nézze, hogy milyen kocsija van és mit dolgozik az illető?
Szeretem a jó anyagi körülményeket, lejjebb nem akarom adni.
Természetesen az ember a gyerekének is ezt akarja.
Kiskorától kezdve szoktatva volt a jó minőségű ruhákhoz, élethez, és mindenhez, ami azzal jár, hogy egy ember elmondhatja jómódban él.
Eszerint lett iskolába is beíratva, hogy meg lett nézve milyen társadalmi réteg viszi oda a gyerekét.
Elkezdett szórakozóhelyekre járni.
Már tudja a leckét, legfontosabb dolog a cipőt megnézni, és az órát,majd jöhet a ruha.
A többi a beszélgetésnél majd kiderül, mit dolgozik, milyen autója van, hol lakik.
Más szülő is így neveli a gyerekét, hogy ezt az értékrendet tartsa be?
". Nem vetem meg a szegeny reteget,mert OK is emberek"
Micsoda nagylelkuseg :)
Erről csak annyit mondok, hogy a tesóm apósa külföldi állampolgár és nem csak magyar mércével milliomos.
Ehhez képest ugyanazt a 2-3 szakadt (tényleg szakadt) pulóvert, ruhát hordja. Fodrászhoz is kb. félévente jár.
Öltönyt azóta nem hord, amióta "visszavonult", tehát ő csak a nagyfőnök, aki kapja a jutalékot. Mackónadrágon kívül nem is láttam azóta másban.
Őt simán összekeverhetnéd pistabá'-val a kocsmából.
( oké, ha a feleségével van, akkor látszik, hogy van itt valami "bibi", a nő szereti a drága, szép holmikat
Ellenben ők is csak minőségi ételeket, francia borokat stb. fogyasztanak.)
Ez a látványos nagyzolás tapasztalatom szerint csak a "kevésbé gazdag"-újgazdagokra jellemző.
Taníthatod ilyen felszínességre a gyerekedet- csak tudod, ha nagyon megszokja, akkor félő, hogy, ha épp nem úgy alakul a dolog, akkor a bank viszi a kocsikat, házakat stb. Na, akkor lesz bajban a gyereked.
( párom családjában ilyen hirtelen lecsúszásokra van példa)
Szerintem taníts neki normális értékrendet, azt, hogy, ha van pénz jó, de ne szórja ész nélkül, illetve, hogy becsülje meg és ne félje a munkát.. nem tudhatod, hogy alakul majd az élete.
"Miért baj, ha valaki úgy neveli a gyerekét, hogy ismerkedésnél csak azt nézze, hogy milyen kocsija van és mit dolgozik az illető?"
Mert egy értéktelen könnyű nőcske lesz, valami hozzád hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!