Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magatehetetlenul fekszem...

Magatehetetlenul fekszem itthon, a szuleim meg rendre szidnak, alaznak. Hogy viseljem el?

Figyelt kérdés

Elutott egy auto es ket helyen eltort a labam.(behajtott a biciklisavba, 80-al hajtott lakott teruleten belul, nem az en hibam volt). Osszecsavatoztak, es a labfejemtol a combom toveig be vagyok gipszelve. Gyakorlatilag nem tudok kikelni az agybol. Nem lustasagbol, hanem fizikailag nem birom megmelni a labamat, olyan nehez a gipsz, az mar mellekes, hogy faj is. Segitsegre van szuksegem a furdeshez, a wc hasznalatahoz, nem tudok lemenni a konyhaba ennivaloert stb. 3 napja vagyok itthon, de mar 20x el lettem kuldve melegebb eghajlatra:

-ez igy nem lesz jo, elegem van

-tartsd vissza, ha pisilni kell

-ne szedd a fajdalomcsillapitot, mert draga(hat bocs...)

-egesz nap itt doglesz, ne kelljen mar ennyi minden(ezt akkor kaptam meg, amikor kifogyott az uvegbol a viz, amibol ittam, es megkertem anyat, hogy toltse ujra)

-egesz nap doglesz, nem foglak minden nap furdetni b..meg

Ilyen es ehez hasonlok. Hozzateszem nem ugraltatok senkit. Minden be van keszitve a szobamba, csak akkor szolok, ha a mosdot hasznalnam, vagy ehes vagyok. Mit ne mondjak en se elvezem ezt a helyzetet. Fajdalmaim vannak, teljesen ki vagyok szolgaltatva es szetunom az agyam. Olvasok, vagy aludni probalok max. Ha fiu lennek szivesen belelogatnam a micsodamat egy flakonba, de lanykent elegge meg vagyok love Majdnem 6 hetig lesz meg rajtam fekvogipsz. Nem kerem, higy nyaljanak korbe, de szerintem az egesz csalad hangulatan javitana, a normalis hangnem. Rettenet, elore felek mi lesz, mire teljesen rendbe jovok.

2015. ápr. 14. 21:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
92%
Ritka nagy állatok a szüleid, sajnállak nagyon. :(
2015. ápr. 14. 21:43
 12/18 anonim ***** válasza:
54%
Ez komoly?
2015. ápr. 14. 21:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Hat a korhazbol is ugy kellet hazajonni, hogy kell az agy masnak, szoval oda nem vesznek vissza. Hat a koltozes meg odebb van. :) koszonom a kommenteket.
2015. ápr. 14. 21:53
 14/18 anonim ***** válasza:

Mondd meg nekik, hogy ez a helyzet amúgy is nagyon rossz neked, ők pedig a hozzáállásukkal még jobban nehezítik. Meg hogy nem kérsz sokat tőlük, csak alapdolgokat (legyenek meg a szükséges gyógyszereid, legyen mit enni és inni, használhasd a wc-t, tisztálkodhass, és legyenek tiszta ruháid, amennyi kell). Ennyi, nem több. Ugyanezt te is megtennéd értük, anélkül, hogy megaláznád őket, ha ők lennének rászorulva.

Ha nem lesz változás, biztos van olyan felnőtt a környezetedben (rokon, tanár stb.) aki megbízható. Meséld el neki, hogy hogy bánnak veled a szüleid, ő meg rúgja össze velük a port. Keményen. Utána már fognak segíteni, ha nem is szívesen.

2015. ápr. 14. 22:06
 15/18 anonim ***** válasza:
62%
Szörnyű lehet ez a helyzet, nem tudok értelmes dolgot tanácsolni:( De a szüleid is lesznek majd öregek.
2015. ápr. 14. 22:26
 16/18 anonim ***** válasza:
69%
Tapasztalatból tudom, milyen terhes, mikor valaki hirtelen részben vagy egészben magatehetetlenné válik és ápolásra szorul, egy csomó plusz munkát zúdít a nyakadba anélkül, hogy számíthattál volna rá. Képzeld magad a helyükbe, ezt mondd el nekik, és aztán próbáld rávenni őket, hogy ők is a helyedbe képzeljék magukat. Hogy ez neked ugyanúgy nem hiányzott. Kérdezd meg, szívesen cserélnének-e veled, hogy ők "heverésznek" egész nap, te meg "ugrálsz körülöttük". Kérdezd meg, jobb lett volna-e, ha nem élet túl a balesetet, és csak a temetéssel lenne dolguk. Hátha elgondolkodnak.
2015. ápr. 15. 11:48
 17/18 anonim ***** válasza:
Esetleg mondd el nekik, hogy nem akarsz a terhükre lenni és próbáljátok meg együtt kitalálni, hogy hogy lehetne, hogy kevesebbszer kelljen jönniük hozzád. PL. több üveg víz bekészítése. Valaki nem tudja itt, nem lehet ápolást kérni az önkormányzatnál?
2015. ápr. 15. 17:01
 18/18 anonim ***** válasza:
Elég gázak a szüleid. Konkrétan meg is halhattál volna, és mégis így viselkednek veled, nagyon durva. Kérdezz rá náluk, hogy ha majd ha ők idősek lesznek és te fogod etetni, pisiltetni, fürdetni őket, mert egyedül már nem fognak tudni, akkor ők is ugyanilyen bánásmódot várnak-e el tőled.
2021. jan. 18. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!