Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire normális az, ha egy...

Mennyire normális az, ha egy szülő elvárja most 2015-ben is azt, hogy a gyermekei magázzák őt?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 9. 20:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
44%

Az a felvetés, hogy a magázódás, mint beszédforma lehetetlenné teszi-e a bizalmas, szeretetei kommunikációt. Nem.

Nem rég - a saját hibámból ütköztem egy autóval, a vezetője rögtön a tegezésre tért, de nem volt szeretteti... :D

Szóval mindenre van példa, ha úgy kezdik nevelni a gyereket, akkor az semmiféle távolságot nem fog jelenteni a szüleitől... ha 14 éves korban akarnak rá áttérni, na hát az súlyos eset.

2015. ápr. 10. 15:32
 22/28 anonim ***** válasza:
68%
Nekem például apukámmal állandó szórakozásunk, illetve része a kapcsolatunknak, hogy csipkelődünk. Nyilván nem megy át azon a határon, ahogy egy ember a barátjával beszél, meg nyilván nem trágárságot kell elképzelni, de szeretjük cukkolni, otlogatni egymást :D Ez magázva részemről gyakorlatilag lehetetlen lenne.
2015. ápr. 10. 16:16
 23/28 A kérdező kommentje:
Szerintem is merev és távolságtartó lesz a magázódástól a szülő és gyermek között a kapcsolat, mert ha nem akkor miért kell kikövetelni, ha annyira nyitottak akkor miért nem lehet tegeződni ? Nálunk is magázódás van a szülők fele, semmi úri dologhoz nincs köze és amikor egyszer ezt a témát feldobtuk még 13-14 évesek lehettünk, akkor apám azt mondta, hogy : "hát persze hogy aztán küldjetek el az anyám pi......ba " , tehát ebből látszik, nem bízott eléggé magában, hogy ő majd kiérdemeli azt a tiszteletet ami neki jár ás nem küldik el a gyerekei sehova melegebb éghajlatra, inkább kieröltette a magázás által, ez természetesen az én véleményem.
2015. ápr. 10. 19:18
 24/28 omba ***** válasza:
78%

Nincs semmi köze a megszólításmódnak semmihez:

"Na menjen már az anyja pi.." - ugyanilyen egyszerűen ki lehet mondani.

Ennek az elmúlt 70 prolivezette évnek a nyelvszegényítő hatása... majd elmúlik.

Kérdező, ha az apád ettől tartva ragaszkodik a magázáshoz, akkor elég silány apa.. van többgyerekem is, nagyon világos, mikor kívánnak oda, mindegy milyen szavkkal fejezik ki...

Viszont jó a kapcsoaltunk, ezért ritka, ha meg mégis a csá ba küld valamelyik, akkor nem megsértődök, henem elgondolkodok, mi is baj.

2015. ápr. 11. 09:31
 25/28 anonim ***** válasza:
85%
Na jó, ha az összes válaszoló által sorolt hátrány le van pontozva akkor írjátok le azt hogy szerintetek mik az előnyei
2015. ápr. 11. 12:08
 26/28 A kérdező kommentje:
Előnye van a magázódásnak, mert kezdésből tiszteletet sugall ami hasznos ha nem tudod kivel állsz szemben, de nem találtam még egyet sem a szulő-gyerek közti viszonyban, ugyanis ott már közeli kapcsolattal kezdődik az egész még a verbális komunikáció bekövetkezte előtt. Tehát én is várom, hogy valaki mondja meg mik az előnyei és kell feltétlen erőltetni ezt főleg ha a gyerekek ez miatt távol érzik magukat ?
2015. ápr. 11. 18:41
 27/28 omba ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincs előnye, se hátránya egyiknek se, a tegeződés általánosabb, de Kérdező, ha te tegeződhetnél az apáddal, akkor sem lenne valami fényes a viszonyotok: ez probléma, nem a megszólítás.
2015. ápr. 11. 19:22
 28/28 A kérdező kommentje:
Omba abban igazad van, hogy ettől nem lenne fényesebb a viszonyunk hiszen nem ez ami okozza a legfontosabb gondot, de ez nem engedi, hogy olyan hangnemben beszélgethessünk amelyik előbbre vihetné a dolgokat köztünk.
2015. ápr. 12. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!