Mennyire normális az, ha egy szülő elvárja most 2015-ben is azt, hogy a gyermekei magázzák őt?
"Kedves 8-as, vannak olyan értelmiségi dinasztiák, ahol természetes a szülő magázása."
Egy ilyen értelmiségi dinasztiát sem ismerek.
Buta PARASZTOKAT, annál inkább!
Én ismerek ilyet.
De mint írtam, nem vagyunk egyformák:-)
(Privát üzeneteket fölösleges küldözgetni, képes vagyok értelmezni a saját válaszaimat:-))
ma 21:21
Én se szeretem ha idegenek letegeznek, főleg férfiak és főleg hiavatalos helyeken, de ez és az, hogy a gyerek magázza a szüleit 2 nagyon különböző dolog.
Anyukám (45) egész életében magázta a szüleit.Anyum legfiatalabb testvére szintén tegezi az anyukáját. Én a nagyimat egész életemben tegeztem.
Egyszer megemlítettem neki, hogy milyen ura már, hogy ő magázza az anyukáját és mit szólna ha én is magáznám őt. Azt válaszolta számára nem fura mert így lett nevelve, már ennyi év után hiába "elavult" ez a szokás képtelen lenne tegezni az anyukáját.
Ellenben azt szintén elutasította, hogy én magázzam őt. (Még jó mert képtelen lennék rá :D)
Az a baj, hogy nem veszik észre, hogy ez mekkora éket ver a szülő és a gyerek közé.
Nem lesz felszabadult, bensőséges a kommunikáció köztük.
Az egészet valami rideg urizálás lengi körül, nem pedig egy meghitt családi kapcsolat gondolata.
Aki még ennyire sem tekinti egyenrangúnak és partnernek a gyerekét, az ne várjon nyíltságot és őszinteséget a gyereke irányából
Miért ne lehetne felszabadult légkör?
Én egyetemen tanítok, és mert már öreg vagyok jó 10 éve magázódok a hallgatókkal, - hát azért mindennek lehet nevezni a viszonyunkat, csak merevnek nem! :D
Magázódva is lehet szeretni
Szerintem egy diák és egy tanár, illetve egy gyerek és egy szülő kapcsolata nem összehasonlítható.
Egészen más szeretet, és más szabályok határozzák meg a kettőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!