Mennyire normális az, ha egy szülő elvárja most 2015-ben is azt, hogy a gyermekei magázzák őt?
Kultúra és hagyomány kérdése. Nálunk csak én tegeztem a szüleimet, mindkét (nálam fiatalabb) testvérem magázták őket az érettségiig (nem volt elvárás egyébként.) Nagyszüleimet és anyósomékat halálukig magáztam.
48/N
Hát ha mondjuk 50 körüli emberek magázzák a 70 körüli szüleiket, főleg falun, az nem meglepő.
De ha pl most egy fiatal anyuka magázásra tanítaná a kisgyerekét, na az durva lenne.
Kedves 8-as, vannak olyan értelmiségi dinasztiák, ahol természetes a szülő magázása.
Egyébként nevezzetek ódivatúnak, én nem szeretem, ha ismeretlen emberek helyből letegeznek, meghökkenek tőle. Persze, elfogadom, nem pirítok rá, de nekem fura. 20 felettieket nagyon ritkán tegezek le élből ismeretlenül.
Alapból persze az a természetes nekem is, ha a gyerekek tegezik a szüleiket, de mint korábban írtam, vannak családok, ahol más a kultúra és a családi hagyomány, kívülálló aligha szólhat bele. Ha az érintett gyereknek van ezzel gondja, azt a szüleivel kell megbeszélnie. (Mellesleg engem egyáltalán nem zavarna, sőt...node nem vagyunk egyformák.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!