Mit tennél, ha a kukában találnád az általad
készített szendvicseket?
Figyelt kérdés
A zsömlét is én sütöttem, ami nagyon finom volt. Újabban a pubertásban lévő gyermekem a fehér kenyeret szereti csak, és borzasztóan válogatós lett az eddig mindent megevő gyermek. Mi lehet ez nem tudom, de ötleteket a kérdésemre várok elsősorban, hogy most mit tegyek? Hogyan hozzam fel, vagy ne hozzam fel csak kérdezzem meg mit vinne stb.
Pubertas korban levo gyerek mar eleg nagy ahhoz, h maganak kennen meg egy szendvicset. En itt kezdenem, nem Kell mindent a gyerek helyett elvegezni, nem attol lesz onallo felnott. Csomagoljon azt ami neki izlik, sot elkiserhet bevasarolni, es elmondhatja h mit enne
2015. ápr. 9. 13:38
12/39 anonim válasza:
Kicsit megdöbbentem, hogy ha nem kell, kidobom.Még ha pubertás korban van, akkor sem értem. Nálunk max. hazahozzák és én (mint általában legtöbb helyen az apa) a maradékot, meg nem evett ételt megeszem. De nálunk tudják otthon, hogy nem dobunk ételt a szemétbe.Akkor sem ha nem ízlik, akkor sem, ha nem bírtam megenni az egészet.
Én elbeszélgetnék vele, hogy ezt mégis hogy képzeli, mert ha nem ízlik, odaadom másnak.Mondja meg mit vinne.
2015. ápr. 9. 13:44
13/39 anonim válasza:
Ha a fehér kenyeret szereti, akkor minek sütöttél te zsömlét neki? :DDDD
2015. ápr. 9. 13:47
14/39 anonim válasza:
Hogy a lényeget ragadjam meg: kardomba dőlnék, ha 16 év nevelésével annyit sikerült volna elérnem, hogy a szemétbe dobja az ételt.
2015. ápr. 9. 13:50
15/39 anonim válasza:
Pont olyan vagy mint anyám... Ő is azt hiszi, hogy csak azért mert ő szeret valamit, már mindenki más is szereti. Százezerszer elmondtuk már neki (én is, tesóm is, apukám is) hogy mit ne csináljon nagy adagot, mert úgyse esszük meg. De csak azért is csinálja, aztán meg föl van háborodva. De ha mi csinálunk valamit magunknak akkor is veszekszik, hogy minek, ott van az amit ő csinált... Most ezzel mit lehet kezdeni?
2015. ápr. 9. 13:56
16/39 anonim válasza:
Én sosem vittem kaját a gimibe annak idején, mert rendszeresen én ettem meg egy osztálytársam szendvicsét, amit az anyja minden reggel megcsinált neki, ő viszont ki nem állhatta. És ez éveken keresztül így ment! Igaz, én nem bántam.:)
Kérdezd meg tőle, mit szeretne pontosan, és ha nem sikerül rendesen tisztázni a dolgot, akkor mostantól ne csomagolj neki semmit.
2015. ápr. 9. 14:01
17/39 anonim válasza:
Megkérdezném a gyereket, miért dobta ki..
Én csak olyan kajákat csomagolok neki, amelyekről tudom, hogy szereti és meg fogja enni.
2015. ápr. 9. 14:16
18/39 anonim válasza:
Ennek semmi köze a neveléshez. Én is dobtam ki szendvicseket, mert nem akartam hallgatni, hogy miért nem ettem meg. Lányom is dobott ki itthon, szóltam neki, hogy inkább a kutyának adja oda, az megeszi. Kérdezd meg,mit enne. Nem kell túldramatizálni,meg akarta úszni a lecseszést. (És volt olyan is,hogy sulistársam küldte el a kutyánknak az ő szendvicsét)
2015. ápr. 9. 14:27
19/39 anonim válasza:
De ha csak a fehér kenyeret szereti, mi a fenéért csomagolsz neki zsömlét?!
Más: az egy dolog, hogy NEKED ÍZLIK, de lehet, ő a háta közepére nem kívánja.
2015. ápr. 9. 14:29
20/39 anonim válasza:
Kérdezd meg, hogy miért dobta ki, miért gondolta, hogy az jobb megoldás, mintha megbeszélné veled, hogy mit szeretne enni. Az sem jó, ha hallgatsz és a gyerek mindig kidobja a kaját és inkább nem eszik. Szóval beszéljétek meg és csinálj olyan kaját, amit kívánna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!