A testvérem meg fog halni, bő egy éve van hátra az orvosok szerint. Már "elfogadta" a dolgot, készített egy bakancslistát viszont nincs sok pénze meg nekem se. Kölcsönt vegyek fel?
Szerepel rajta a motorozás is, persze a jogsit nem tenne le hozzá mert minek...
Szívesen segítem amiben tudom, de most sikerült venni egy házat a feleségemmel és babát szeretnénk minél hamarabb.
Egy sokmilliós kölcsönt nem tudnánk hamar visszafizetni, gyakorlatilag csak 10-20 év múlva, de tesóm nagyon fontos nekem.
Ha ilyen jó testvérek vagytok, akkor biztosan meg fogja érteni, hogy miatta neked teljesen értelmetlen hitelbe verned magad. Már csak azért is, mert minden egyed alkalommal, amikor látni fogod a számlakivonaton a levonást, eszedbe fog jutni, hogy mire is költötted azt a hitelt.
Amien tudsz, egíts neki. A legtöbbet talán a közösen eltöltött idő ér.
Őszintén sajnálom, hogy így alakult az életetek!
*egyes, amiben, segíts
Szóval ha már írok, akkor megismétlem még egyszer. Hitelt semmiképpen se vegyél fel, kölcsönt is (mármint barátoktól, szülőktől) csak módjával.
Gondolj bele, neked nem a múlttal kll foglalkoznod, hanem a jövővel: a családoddal, a születendő gyermeketekkel. Nem lenne szerencsés, ha mondjuk egy hitel törlesztője miatt a gyerekednek nem jutna pénz a kollégiumra.
Háát ez nagyon nehéz kérdés! Az lenne a legfontosabb, ha a feleségeddel leülnél és megbeszélnéd ezt a dolgot!
Én egy nagyon megfontolt ember vagyok, még a diákhitelt sem vettem fel, pedig nyomós indokom lett volna rá...! Mégis, ha az én öcsémről lenne szó, nem érdekelne, hogy mennyi hitelt kellene felvennem ahhoz, hogy a maradék kis életében boldoggá tudjam tenni!!!
ilyen esetben nagyon nem szabad hitelt felvenni!
mi lenne, ha eladná a cuccait, értékeit, és ebből venne motort, egyéb dolgot, ami a hátralévő időben boldoggá teszi?
inkább töltsetek együtt sok időt, vigyétek magatokkal nyaralni, beszélgessetek, borozzatok.
inkább tarháljátok össze a családtól, szépen felvezetve, h nem mondtok összeget, mindenki amennyit nélkülözni tud, aztán abból gazdálkodtok.
vagy keressetek meg alapítványt, aki esetleg tud segíteni ebben. de kölcsönt sehonnan se kérjetek, még ő sem, mert ti öröklitek a tartozást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!