A Nagypapámnak daganata van. Pár hete max 1-2- hónapja lehet hátra. Hogyan készüljek fel a halálára?
Ti hogyan éltétek meg közeli hozzátartozótok elvesztését? Én próbálok vele lenni amennyit tehetek, de egyszerűen nem tudom felfogni, hogy nemsokára nem ül ott mellettem.. Legszívesebben folyton csak ölelgetném, és nem akarnám elengedni... De visszafogom magam, nem akarom rá hozni a frászt...
Nincs vele olyan iszonyú jó kapcsolatom, mert ő mindig is csendes volt de nagyon szeretem. ÉS iszonyúan fog híányozni... Fogalmam sincs hogyan tudnám feldolgozni majd a halálát.. Egyszerűen van és egyszer csak nincs... Volt mással is ilyen, hogy tudta, hogy nemsoká meghal egy szerette? Mit (tudtatok) tenni??
Előre is köszönöm...
Te jó ég.
Kedves első, mintha az én történetem lenne amit leírtál. Nálunk ugyanez volt a helyzet. 58 évesen halt meg rákban, közel 10 hónap alatt...
Kérdésedre válaszolva: teljesen sosem tudsz felkészülni rá. Nálunk minden hétvégén itt vannak bátyámék, és amikor Apukám kórházban volt, akkor "szoktattam" magam a gondolathoz, hogy hamarosan már csak öten üljük körbe az asztalt. Nagyon nehéz volt, és bizonyára neked is az lesz. Ha bármiben tudok segíteni, írj nyugodtan privit.
Kitartás!
Semmi mást nem tudsz tenni, csak elfogadod a helyzetet, és megmondod neki, hogy mennyire szereted.
A betegségben segítsd, de ne légy neki terhére. Neki is biztos kellemetlen, hogy így kell látnod.
Nem tudom, milyen stádiumban van a nagypapád, de kívánom neki, hogy ne szenvedjen sokat. Igazából itt már csak a gyors elmenéssel nyugtathatja magát az ember. Az én hitem szerint az ember lelke nem hal meg, csak egy másik létsíkban folytatja az életet, amíg újra vissza nem tér a Földre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!