Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok a hisztis? Ti mit...

Én vagyok a hisztis? Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Szüleim úgy néz ki, hogy válnak, itthon állandóan megy a cirkusz, már tanulni sem tudok tőlük. Annyira vártam már, hogy szeptemberben egyetem, új város, egyedül lakhatok végre. Itt van a hatalmas ház, és anya benyögi, hogy 2 szobás lakást keressek, mert ő is költözik velem. Én csak néztem kukán, mert így tovább folytatódik minden. Mostmár csak én leszek ott, apával nem fog tudni ordítozni, tuti velem fog kiabálni mindenért, én meg már ezt nem bírom.

Azért akartam egyedül lakni, hogy végre csend lesz, nyugodtan tanulhatok, akkor és oda mehetek, amikor és akivel csak szeretnék, mivel most a házból nem enged ki. Nemrég találkozni szerettem volna egy fiúval, és amikor beszéltem róla anyának, szabályosan leordította a fejemet, hogy ilyen hülyeséget ki ne találjak. Néztem is ki egy kicsike, nem is drága lakást. Ha meg nem tesz le arról, hogy velem lakjon, akkor nem egyetemre megyek, hanem dolgozni, hogy végre külön tudjak lakni, az meg persze nem tetszene neki, hogy a lánya nehogy már ne járjon egyetemre.

18/L

2015. ápr. 5. 13:19
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván anyukád is szeretne új életet kezdeni egy új városban.

Miután Mo-n nem létezik asszonytartás, utánad pedig egy fillért nem fog kapni, ha már a válás előtt betöltötted a 18-at, gondolom munkát kell majd keresnie. Vagy nem?

Egyébként te nyugodtan választhatsz:

- megbeszéled apukáddal, hogy tudja-e finanszírozni a továbbiakban is a tanulmányaidat és a lakhatásodat, akár úgy, hogy lemondasz az albiról és kollégiumba költözöl;

- munkát vállalsz és mégy a magad feje után - de tény, hogy érettségivel nem fognak kapkodni utánad, és lehet, visszasírod még anyukád piszkálását;

- "C"-változat: belevágsz önállóan az egyetembe. Gyűjtögetsz szeptemberig, kolit igényelsz, dolgozol a tanulmányaid mellett - ez se lesz könnyű.

2015. ápr. 5. 14:14
 12/16 anonim ***** válasza:
27%

Az a kisebbik bak, hogy anyukád nem érti hogy felnőttél... de azt se, hogy ő is!

Semmiképpen ne vidd magaddal, fix, hogy nem tudod normálisan elvégezni az egyetemet az ő társaságában.

2015. ápr. 5. 15:18
 13/16 anonim ***** válasza:
Felnőtt vagy. Add be a jelentkezést kollégiumba, nem kell hozzá engedélyt kérned. A gyerektartást kérd a saját számládra, valamint a csp-t is. Kollégiumba nem költözhet melléd :)
2015. ápr. 5. 15:50
 14/16 anonim ***** válasza:

előzőhöz:

Az a kisebbik baj...

2015. ápr. 5. 15:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy anyukád a saját lakhatását próbálja így megoldani. Apukád fizet neked albérletet, és ő is ott lakna. Kicsit pofátlan, de lehet, hogy kényszerhelyzetben van.
2015. ápr. 5. 17:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy a szüleid nem normálisak, hogy ennyire rövid pórázon fognak. De ha nem a saját pénzedből lenne a lakás, akkor sajnos nincs jogod eldönteni, hogy kivel akarnál együtt lakni.
2015. ápr. 5. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!