Miért ilyen velem az anyám?
Tudni kell, a szüleim elváltak, és innentől kezdve tapasztaltam a dolgokat.
Már egészen kicsi korom óta a háttérbe szorulok anyám csávói mellett. Folyton hanyagol, mintha nem is lennék. Nekem egyik szülinapomra se csinálta a kedvenc ételem, míg az aktuális pasinak mindent megadott.
Velem nem igazán beszélget, ha kezdeményezek is, mindig "leráz" valami indokkal.. Mindent megteszek amit kér, de csak a hibákat látja a tetteimben, pedig a szivem - lelkem kiadom érte. Sehova nem enged el, és arra fogja, hogy mert nem csinálom meg úgy a dolgokat, ahogy azt ő elvárja tőlem.
Az iskolai átlagom 4-es, ezzel az egy dologgal nem volt még kifogása. Sehova nem enged el, és arra fogja, hogy mert nem csinálom meg úgy a dolgokat, ahogy azt ő elvárja tőlem.
Iskola mellett dolgozom, hogy segítsek neki, de még így se néz semmibe.
Egyiknap megkérdeztem tőle, hogy szeret-e egyáltalán, s erre azt felelte, "Amikor nem csinálok rosszat, akkor igen."
Ezt hogy értsem? Amikor mindenért lebasz, akkor nem szeret, de amikor nem csinálok semmit és a szobámban ülök akkor meg szeret?
Mit tegyek? Mit csináljak, hogy engem is szeressen?
Valaki járt már hasonló cipőben? Tanácsok?
Csak értelmes válaszokat.! A trollok most mellőzzenek!
Kedves utolsó,
apukámmal igen jól kijövök, csak annyi a hátrány, hogy ő távolabb lakik tőlem.
És ahogy utána érdeklődtünk, csak akkor költözhetnél át hozzá, ha anyukám rendszeres alkohol/drog fogyasztó lenne.
Ha ezek nincsenek meg, akkor csak a másik szülő beleegyezésével lehetne.
"Mit csináljak, hogy engem is szeressen?" - sajnos semmit sem tehetsz. A szeretet nem tudod kikényszeríteni.
Ha úgy viselkedsz, ahogy azt ő elvárja, akkor legfeljebb elégedett lesz veled vagy büszke rád, de attól nem fog (jobban) szeretni.
Az is lehet, hogy szeret, csak valamiért nem tudja kimutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!