Ti megengednétek a lányotoknak? 13/L
Szóval,tudom még gyerek vagyok(nagyon) de viszont szeretnék egy dolgot.nem egy ilyen jött-ment ötletnek szánom,hanem hogy én ezt tényleg szeretném.A hajamból egy kis tincset világoskékre szeretnék befestetni,vagy esetleg szőkére.De az anyum 100% hogy nem engedné ezek miatt:
-elcsheszi a hajad alap színét
-ronda
-elront
-gyerek vagy még
-hülyeség
Jó igaz gyerek vagyok,de úgy gondolom hogy egy kis tincs még nem ronda,nem fog elrontani.Mit gondoltok erről?Ti megengednétek a lányotoknak a hajfestést,úgyhogy csak egy kis tincset szeretne?Én hogy győzhetném meg anyumat?
en megengednem, mondjuk a kek miatt biztos szolna a suli, vagy valamelyik tanarod, a szoke miatt szerintem kevesbe, mert az elfogadottabb szin. en 12 voltam, amikor tobb szoke melircsik is volt a hajamban, utana pedig vorosek, akkoriban divat volt, aztan lenottek, es nem csinaltattam ujra. viszont a hajamat kb 16 evesen kezdtem el festeni Anyu / Apu beleegyezesevel a voros es a padlizsam minden arnyalata voltam, es sosem volt ezzel bajuk.
nekem nem kellett ervelni sehogy, hogy megengedjek, de ha neked kell, javaslom hogy ervelj azzal, hogy " vissza tudjuk festeni, ha meg sem jo" " ez csak 1 tincs", " nagyon szeretnem", " ha javitok a jegyeimen akkor megengeditek?" " tobb hazimunkat vallalok" stb..persze az igereteket tartsd is be. :)
Én is hasonló helyzetben voltam :D
Alku:
Ha felvesznek *a* gimibe (ahova anyáék szerették volna, hogy bekerüljek) akkor lehet egy piros tincs a hajamban.
Felvettek, meglett a piros tincs :) Egy ideig az volt festegetve, aztán már nem is emlékszem hogy, mikor meg ki által, de befestettem piros-vörösre a hajam. Azóta vagyok vörös, 21 éves vagyok :)
Megengedném (pedig konzervatív vagyok)
- az alapszínt nem teszi tönkre
- ronda (hát, ez ízlés dolga - én is valamilyen természetes színt választanék, nem kéket)
- elront??? - ezt nem értem, hogy "ront el"? Nem leszel "hülyébb" egy hajtincs miatt. Nem a hajtincsed változtat a gondolkozásodon, hanem a gondolkozásod tükröződik a hajadon
- gyerek vagy még - épp ezért most érdemes "őrültséget" csinálni. Egy munkahelyen sokkal röhejesebben néznél ki vele, lehet, ott meg sem engedhetnéd magadnak.
- hülyeség - ez is szubjektív szempont, de még ha az is, végülis a te fejed, neked kell vele kimenni az utcára:)
Persze nem lennék ilyen "megengedő", ha olyasmit találnál ki, ami veszélyt rejt magában, de ez nem olyan. Próbálkozhatsz színezővel, ami hamar kifakul, de ha fested, akkor is lenő...
Sőt, ha már annyira odavagy érte, akkor inkább idén csináltatnám meg, és a középiskolai felvételik idejére "visszavedlenék", egy szóbelin ne lessen ez esetleges előítélet alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!