Ti megengednétek a lányotoknak? 13/L
Szóval,tudom még gyerek vagyok(nagyon) de viszont szeretnék egy dolgot.nem egy ilyen jött-ment ötletnek szánom,hanem hogy én ezt tényleg szeretném.A hajamból egy kis tincset világoskékre szeretnék befestetni,vagy esetleg szőkére.De az anyum 100% hogy nem engedné ezek miatt:
-elcsheszi a hajad alap színét
-ronda
-elront
-gyerek vagy még
-hülyeség
Jó igaz gyerek vagyok,de úgy gondolom hogy egy kis tincs még nem ronda,nem fog elrontani.Mit gondoltok erről?Ti megengednétek a lányotoknak a hajfestést,úgyhogy csak egy kis tincset szeretne?Én hogy győzhetném meg anyumat?
Elég rosszindulatúak a hozzászólások ,nem hiszem el,hogy senki más nem akarta tizenévesként befesteni a haját,vagy piercinget,bakancsot stb. Ez a kamaszkor része ,elhiszem,hogy nem mindenkinél,de csak emiatt nem kell ennyire előítéletesnek lenni egy fiatal lánnyal,én azt gondolom.
Kérdező ,elmondom nálam hogy volt anno : sok hüyleséget kitaláltam , anyám rámhagyott mindent amíg jól tanultam és vigyáztam magamra. Évekkel később már látom,milyen rossz ötlet volt úgy öltözködni ahogy ,ésatöbbi,de mostmár csak jót röhögök magamon :) Valószinüleg te is így leszel vele,ha kékre festeted a hajad :D
A legtöbb szülőt a tanulással lehet megfogni , pl megkérdezhetnéd,hogyha kitünő lenne az év végi bizonyítványod megengedné e csak nyárra a kéket,vagy esetleg színezővel ami fokozatosan kopik ki . Segíts otthon ,lássa,hogy nem egy hisztis gyerek vagy már,hanem kezdesz felnőni és van benned felelősségérzet is a lázadás mellett .
És üzenem annak,aki úgy gondolja ,hogy súlyosan elrontott nevelés eredméyne az,ha egy kamasz lány festeni szeretné a haját,hogy fogják még bőven csalódások érni,ha lesznek kamasz gyerekei :)
nagyon köszönöm a válaszod.:)
Megfogadom a tanácsod.A kitűnőség már lehetetlen,de a ház körüli munkában fogok tudni még többet is segíteni.:)
Ha minden jól megy akkor a nyárra egy nagyon pici tincset befestetek.:) Még 1szer köszi a válaszod!c:
A hajad alapszínét nem fogja elrontani! :)
A kék az szerintem is túlzás. 15-16 éves korodban majd megcsináltathatod, de addig csak és kizárólag ( ha 1 tincsről van szó) akkor a természetes, natúr színeket próbáld ki. Az nem kihívó és mégis vagány.
Pl. ha fekete hajad, akkor egy világosbarna tincset, ha barna a hajad akkor egy sötétebbszőkét, ha világosbarna a hajad akkor egy aranyszőkét én megengednék. Egyébként még 1-2 év múlva már nem nagyon lesz beleszólása, szóval vagy kivárod, vagy kihisztized.
Azt elfelejtettem, hogy ha bármelyiket is kipróbálod, akkor ne a tövétől festesd a hajadat. A szervezeted még nem elég "érett és erős" ahhoz, hogy egy felnőtteknek gyártott hajfestéket a fejbőrödre kenj. Később kihullhat tőle a hajad, meggyengülhet. Melírozás módszerével, hogy a hajtőtől 2-3 centire kezded el festeni a hajad hosszát nem kéne hogy gond legyen. Ha a szőkét választod, akkor mindenképpen szakemberrel festesd. 12%-os oxival pedig meg ne próbálj nekiesni, mert leéghet a hajad.
Nagyon fiatal vagy még egy kémiai beavatkozáshoz a hajadon. Az anyukád nem annyira azért aggódik hogy ki lesz szőkítve a hajad és bekékítve. Azon is aggódik hogy ha ilyen dolgot megenged neked 13 évesen , nyolcadikból már lehet hogy tiszta melíros , esetleg kék vagy rózsaszín hajjal ballagnál el. Megfigyelheted hogy akik fiatalon kezdik festeni a hajukat, főleg a világosabb színeket sokkal ritkább hajjal rendelkeznek később. Tehát félt a maradandó változásoktól is.
A legerősebb aggodalma pedig az hogy mit fognak szólni a suliban. A tanárok lehet hogy pikkelnének rád, rosszabb jegyeket hoznál haza. Lehet hogy magáért a hajfestésért nem szólnának, de magukban elkönyvelnének egy komolytalan , elkallódni készülő gyereknek és ez meglátszana a jegyeiden is.
Sajnos ez utóbbit több magát sminkelő, vagy haját festő lány átélte a sulikban.
Ha nagyon nem szeretnél arról a tincsről lemondani megtehetnéd hogy csak kék hajszínező habbal festenéd be, ami kimosható. Ha kellően szolíd az összhatás anyukádék megszokják és lehet hogy a nyári szünetben a tincs festését is megengedik. Azt is megteheted hogy a szinezőhabbal kékített tincsedet befonod ha suliba mész. úgy még szolídabb, vagy hajpánt alá rejted.
Vagy becsatolható műhaj kék tincset is használhatsz sulin kívül. Nekem halványlila van.Fekete hajban nagyon mutatós, és bármikor kivehetem ha komolyabb helyre megyek.
Oké.:)
Szerencsére remek fodrászom van,és igaz a kék túlzás.Barna a hajam,göndör,és elég sötét is.Inkább egy pici kis szőkét fogok csináltatni.:)
Am fodrász szeretnék lenni,szóval ez is jó infó.:D
A hab jó ötlet,egy ismerősöm is habbal festette be a haját szilveszterkor.Neki szőke a haja.:D
Azt valaki esetleg tudja hol vagy mennyiért lehet venni,vagy rendelni?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!