Szerintetek megérdemeltem? Igaza van anyának? 14/L
sztem a kenyszergyogykezeleserol kapott birosagi hatarozatot :D
dehogy erdemelted meg, minosithetetlen a viselkedese omfg
Dehogy érdemelted meg!
Anyukád nagyon buta. Most ügyvédként hadd áruljak el valamit: ha nem veszi át a neki szóló leveleket, akkor a posta - miután kétszer sikertelenül próbálja meg kézbesíteni - visszaküldi a bíróságra a levelet úgy, hogy borítékra ráírja, hogy "nem kereste" a címzett.
Ez a törvény szerint egy ún. kézbesítési vélelmet keletkeztet, vagyis a bíróság úgy veszi, mintha anyukád megkapta volna a levelet, és megtartja mondjuk a tárgyalást, ítéletet is hoz, az az ítélet jogerőre emelkedik, stb. Magyarul történnek a dolgok, aztán egyszer csak a végrehajtó kopogtat majd, és már nem lesz mit tenni.
Ellenben, ha átveszi és elolvassa a leveleket, akkor legalább van lehetősége odamenni a bíróságra, eljárni a saját ügyében, elmondani a saját verzióját, tehát képviselni az érdekeit.
Összefoglalva: nem rosszat, hanem kifejezetten jót tettél azzal, hogy átvetted. Ne hallgass anyukádra, sajnos buta. Te legyél okosabb.
Ezt mutasd meg neki nyugodtan.
Ja, és egy percig se hidd, hogy ezzel te bármi gondot okoztál volna!
Te biztosan semmilyen "követelést nem zúdítottál rá" - mint ahogy itt valaki fogalmazott. Ilyen nincs, a követelést nem a levél átvétele keletkezteti, mint ahogy az át nem vétele nem is szünteti meg.
Azt nem értem meg soha, amit a szülő elba*z, miért mindig a gyereket bünteti.
Nekem pl anyám állandóan azt hajtja, hogy vegyek fel kölcsönt, hogy kifizessem az ő tartozását (nekem egy ft hitelem sincs).
Sajnálom, hogy megpofozott. :(
És nem, nem volt igaza.
egyszer mintha már lett volna egy ilyen kérdés régebben....
amúgy nem normális, rajtad vezeti le a feszültségét, nemhogy inkább a saját lelki problémáival nézne szembe. És emelett még az is lehet hogy félt attól, nehogy megnézd a levél tartalmát.
"Kedves 14-es, nyilván nem hallottál még az elévülési időről. Sokan szeretik kihasználni, többek közt anyósom is."
De, képzeld, ügyvédként hallottam már elévülési időről, valószínűleg többet is, mint te, ezért hadd világosítsalak fel: a kereset beadása már megszakította az elévülést, ezért teljességgel mindegy az elévülés szempontjából, hogy a BÍRÓSÁG levelét átveszi-e, vagy sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!