Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek megérdemeltem?...

Szerintetek megérdemeltem? Igaza van anyának? 14/L

Figyelt kérdés
Ma volt a postás, hozott 3 levelet anyának. Leraktam a szekrényre, nem bontottam fel, nem olvastam el szóval nem bántottam. Anya hazajött leugatott hogy mit képzelek magamról, minek veszem át, miért foglalkozok az ő dolgaival stb. többször felpofozott. Szerintetek megérdemeltem?
2015. márc. 31. 16:33
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

sztem a kenyszergyogykezeleserol kapott birosagi hatarozatot :D

dehogy erdemelted meg, minosithetetlen a viselkedese omfg

2015. márc. 31. 17:04
 12/26 anonim ***** válasza:
99%

Dehogy érdemelted meg!

Anyukád nagyon buta. Most ügyvédként hadd áruljak el valamit: ha nem veszi át a neki szóló leveleket, akkor a posta - miután kétszer sikertelenül próbálja meg kézbesíteni - visszaküldi a bíróságra a levelet úgy, hogy borítékra ráírja, hogy "nem kereste" a címzett.

Ez a törvény szerint egy ún. kézbesítési vélelmet keletkeztet, vagyis a bíróság úgy veszi, mintha anyukád megkapta volna a levelet, és megtartja mondjuk a tárgyalást, ítéletet is hoz, az az ítélet jogerőre emelkedik, stb. Magyarul történnek a dolgok, aztán egyszer csak a végrehajtó kopogtat majd, és már nem lesz mit tenni.

Ellenben, ha átveszi és elolvassa a leveleket, akkor legalább van lehetősége odamenni a bíróságra, eljárni a saját ügyében, elmondani a saját verzióját, tehát képviselni az érdekeit.

Összefoglalva: nem rosszat, hanem kifejezetten jót tettél azzal, hogy átvetted. Ne hallgass anyukádra, sajnos buta. Te legyél okosabb.

Ezt mutasd meg neki nyugodtan.

2015. márc. 31. 17:04
 13/26 anonim ***** válasza:
98%
Nincs igaza anyudnak. Szerintem nagy gáz lehet és nem akarja, hogy kiderüljön vagy véletlenül elszóld magad apudnak vagy azt sem akarta, hogy egyáltalán te megtudd.
2015. márc. 31. 17:05
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja, és egy percig se hidd, hogy ezzel te bármi gondot okoztál volna!

Te biztosan semmilyen "követelést nem zúdítottál rá" - mint ahogy itt valaki fogalmazott. Ilyen nincs, a követelést nem a levél átvétele keletkezteti, mint ahogy az át nem vétele nem is szünteti meg.

2015. márc. 31. 17:06
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Azt nem értem meg soha, amit a szülő elba*z, miért mindig a gyereket bünteti.

Nekem pl anyám állandóan azt hajtja, hogy vegyek fel kölcsönt, hogy kifizessem az ő tartozását (nekem egy ft hitelem sincs).

Sajnálom, hogy megpofozott. :(

És nem, nem volt igaza.

2015. márc. 31. 17:07
 16/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2015. márc. 31. 17:08
 17/26 anonim ***** válasza:
41%
Kedves 14-es, nyilván nem hallottál még az elévülési időről. Sokan szeretik kihasználni, többek közt anyósom is.
2015. márc. 31. 17:28
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

egyszer mintha már lett volna egy ilyen kérdés régebben....

amúgy nem normális, rajtad vezeti le a feszültségét, nemhogy inkább a saját lelki problémáival nézne szembe. És emelett még az is lehet hogy félt attól, nehogy megnézd a levél tartalmát.

2015. márc. 31. 17:42
 19/26 anonim ***** válasza:
86%
"Kedves 14-es, nyilván nem hallottál még az elévülési időről. Sokan szeretik kihasználni, többek közt anyósom is." kézbesítési vélelem ;)
2015. márc. 31. 18:20
 20/26 anonim ***** válasza:
91%

"Kedves 14-es, nyilván nem hallottál még az elévülési időről. Sokan szeretik kihasználni, többek közt anyósom is."

De, képzeld, ügyvédként hallottam már elévülési időről, valószínűleg többet is, mint te, ezért hadd világosítsalak fel: a kereset beadása már megszakította az elévülést, ezért teljességgel mindegy az elévülés szempontjából, hogy a BÍRÓSÁG levelét átveszi-e, vagy sem...

2015. márc. 31. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!