Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy érzéketlen,...

Szerintetek egy érzéketlen, hálátlan bunkó vagyok vagy pedig igazam van?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok. Apának nemrég karambolja volt és eltört a szegcsontja. Szerencsére otthon van és nem kórházban. (Amúgy is otthon van, mert tavaly ment nyugdíjba.) Egy hete betegeskedik, és nem emelhet, nem végezhet fizikai mozgást. Természetesen nem kell házimunkát végeznie, megcsinálunk mi mindent helyette, amit nem tud elvégezni. De minden egyes mondatába belefűzi, hogy ő beteg és fájdalmai vannak.

Pl:

Le kellett menni a boltba egy hatos ásványvízért.

"Kislányom, légyszíves menj le a boltba, mert kéne egy kis víz. Tudod, hogy lemennék én is, de az orvos azt mondta, hogy nem szabad nehezet emelnem, és így is épp eléggé fáj."

Vagy ezzel fogad. Nem kérdezek tőle semmit, épp hogy hazaérek, de már kezdi is:

"Nem mondom, hogy jól érzem magamat, de jobban mint tegnap óta. Még 2-3 hónapig így fogok maradni"

Vagy:

"Olyan magányos vagyok és úgy unatkozom itthon egyedül. Szerettem volna elmenni sétálni, hogy javítsak a csontritkulásomon, de olyan fájdalmaim voltak, hogy inkább meggondoltam magamat." (Mellesleg sose jár el sehova, és sétálni is utál)

Ma délután hangosan felnevettem, erre behunyja a szemét és azt mondja:

"Kislányom, ne olyan hangosan, tudod hogy nem vagyok jól."

A szobája a nappalival szomszédos, és ha kicsit hangosabb a TV, már átkopog vagy berobog, hogy halkan, mert ő aludni szeretne (Éjjelente szinte sosem alszik, mindig délután, és eddig sosem zavarta ugyanaz a hangerő)

Mondjuk se én, se anya nem foglalkozunk vele jobban, mint máskor. Elvégezzük helyette a bevásárlást, a takarítást, ha valami papírt kell intézni(mint ma is), akkor megcsináljuk.

2015. márc. 26. 17:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
64%
Pont az a baj, hogy nem foglalkoztok vele többet, mint máskor, így próbálja felhivni magára figyelmet, hogy egy kis törődést igényelne. Igen, érzéketlen vagy.
2015. márc. 26. 20:24
 12/13 anonim ***** válasza:
73%
Főleg az idősebbek és a férfiak hajlamosak sajnáltatni magukat, mintha érdem lenne a betegség. Folyton az ember orra alá próbálják dörgölni, hogy ők milyen szerencsétlenek, együttérzést és figyelmet próbálnak kicsikarni a másikból.. Nem tudsz vele mit csinálni. Ha lenne társasága, és minőségi időt töltene emberekkel, akkor lenne más, amiről beszélhet. Vagy ti hanyagoljátok el, vagy ő fordult magába, és nem is próbál kétoldalú kapcsolatokat kialakítani.. mindenesetre a panaszkodás egyenesen arányosan növekszik azzal, ahogyan egyre jobban próbáljátok elkerülni, hiszen egyre inkább egyedül van, és próbál figyelmet irányítani saját magára. Társaságra lenne szüksége. Ha ti erre nem vagyok kíváncsiak, legalább egy kutyát szerezhetnétek neki.. jó orvosság a magányra.
2015. márc. 26. 21:00
 13/13 lil_d válasza:
Gondolj bele neki milyen lehet. Nyugdíjas tehát az is egy olyan dolog az életben amit fel kell dolgozni hogy van egy csomó szabadideje. Akkor a balesete , egy férfinek sokkal nagyobb trauma a betegség hiszen azt nevelik már szuletesukkor belé hogy neked kell fenntartani a családot. És hogy nem tud most nehéz fizikai munkát végezni lehet azt érzi hogy haszontalan lett es gyenge és ez így is megmutatkozhat hogy gyengének titulalja magát. Mondjatok meg neki hogy ez csak átmeneti és nemsokára ugyan olyan erőben lesz mint régen . Addig is ti ott vagytok neki. Tudom milyen érzés ez sajnos én rosszabb cipőben járok . De mindent megteszek amit csak tudod. Örülj neki hogy hallhatod a panaszait . Mi lett volna ha nem ússza meg ennyivel a balesetet? Nem vagy érzéketlen csak a törődés amit adsz az telik ki tőled és édesapád szerintem azért panaszkodik hogy ez a törődés ne szünjön meg . Lehet azt érzi hogy ha meggyógyul már nem fogtok vele így törődni.
2015. máj. 16. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!