Szülőként ti belemennétek ebbe?
Attól függ:
1. tudnék-e ennyi pénzt nélkülözni
2. mire kellene, ezekre adnék, ha tudnék: rezsi, étel, tisztálkodás, tisztítószerek, felújítás, közlekedés, ruházat esetén alapvető szükséges ruházat, szükség esetén speciális sportruházat, alkalmi ruházat, pénzkereséshez kiegészítő cuccok (pl. öcsém fotóz, és pénzt is keres vele, de nem ez a szakmája alapvetően, de kiegészítő kereset, ebben beruházásba időnként a szüleim besegítenek), gyógyszerek, gyógykezelés, szóval amik hasznosak akkor is, ha egyébként nem alapvető szükséglet.
Viszont nem segítenék olyan dolgokban, amik nem annyira lényegesek, és egy kis türelemmel és gyűjtögetéssel meglehetne, vagy ha szétnézne, lehet, hogy még olcsóbban megkapná (tipikus példa erre az ebay). Nem segítenék olyanban, ami csak "rongyrázás miatt" kell. Nem segítenék olyanban sem, ami munkához kell és a munkáltatónak kellene biztosítania (erre van rossz példa a családban, aki inkább beáldozza a keresetét, a munkáltató meg elkényelmesedett, és úgy kezelik, hogy ő úgyis kifizeti, a másik kollégának meg adnak pénzt ugyanarra).
En a szuleimtol mindig kapok ha szuksegem van ra. Kellett egy uj laptop, en meg gyujtottem volna 2 honapig, de apum azt mondta hogy ad nekem kolcsonbe, vegyem meg most amig ennyibe kerul es majd visszafizetem amikor tudom. A kovetkezo 2 honapban teljesitettem is.
Ugyanigy en is segitenek a gyerekemnek.
Nekünk egy ősöreg számítógépünk volt, amin netezni sem lehetett melegben, és ezer baja volt.
Mi (párommal) összeállíthattunk egy fasza gépet, apáék megvették nekünk. Minden hónapban 30.000-t adtunk nekik, és így elég gyorsan vissza is kapták.
Nem volt belőle nézeteltérés semmi. Ráadásul az egészet ők fizették ki, úgyhogy Te még jobb helyzetben is vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!