Anyukák! Ti nagyon kialadnátok ha a kamasz (17) lanyotok szobajaban terhességi tesztet talanatok?
"kapott rendesen szexuális felvilágosítást"
NEm tudom, miért gondolja sok ember, hogy CSAK ANNAK kell teszteni, aki nincs tisztában a védekezéssel.
Ugyanis elöfordulhat, hogy elszakad az óvszer - és a 72 órás tablettában sem bízik eegészen, esetleg ugyan (normálisan, elöírás szerint) szed gyógyszert, de mégis késik a menzesze, vagy egyszerüen csak túlaggódja a témát, és inkább biztosra akar menni, mint homokba dugni a fejét.
Ilyen esetben mindenképpen jobb, ha csinál egy tesztet, mint ha netán véletlen tényleg terhes, és nem tesztel, neogy rossz eredményt kapjon.
Ugyanis ha idöben kiderül egy nemkivánt terhesség, akkor VAN lehetöség arra, hogy az összes érdekelt bevonásával megbeszéljék a továbbiakat, viszont ha túl késön vesznek tudomást a terhességröl, akkor már nincs semmilyen választási lehetöség.
A másik meg, hogy nem tudom, hogy "talál" valaki terhességi tesztet a gyereke szobájában - mert nem tudom elképzelni, hogy a gyerek elöl hagyná. Ha meg kutat az anya, akkor az igencsak szegénységi bizonyítvány a szülöre nézve.
Mellesleg arról nem volt szó, hogy a tesztet használta-e a lány, mert nem kizárt, hogy egyszerüen csak tartalékba vette, hogy adott esetben kéznél legyen. (Meg olyan is elöfordult már, hoyg valaki csak kiváncsiságból vesz ilyet, mert nem tudja, hogy an is néz ki.)
vicces, hogy mennyire nem érti senki itt az iróniát :DD
nyilván ne úgy beszélj vele, hogy kínos legyen neki, mert az nem segít senkinek. Valaki írta, hogy az használ. érdekes. anyum is mindig úgy beszélt velem, hogy lehetőleg kínos legyen nekem a szitu, úgyhogy nem is mondtam el neki semmi gondomat, problémámat. de kinek mi a jó. érdekelne azért, hogy az illető szerint ez hogyan is fordulna bárki javára
Nem értem a kérdést.
Nyilvánvalóan, mint az anyja, tudod, hogy komoly kapcsolata van és nemi életet élnek, ez alapvető bizalmi kérdés. Tudnám, hogy megfelelő, felelősségteljes módon él nemi életet, hiszen magam neveltem 17 évig és mindent meg tudunk beszélni.
Ezért nem a "kiakadás" lenne a megfelelő megoldás, hanem egyrészt elnézést kérnék tőle, amiért a privát szférájában (saját szobája) matattam, majd megkérdeznem, hogy miért nem fordult hozzám segítségért, ha gondja volt.
#16Os! Igen a lany vagyok
és Anya nem turkalt nálam
telefonon beszéltünk mikor kerdezte kölcsön veheti-e az egyik polom. Oda dugtam el a tesztet (amiből egy hianyzik csak) ahol az a polo is van.
De nem akartam neki erről szólni, nem akart hogy idegeskedjen. és amúgy sem merek tőle szexuális témában beszelni vagy kérdezni tőle (és ez nem azért van mert nem vagyunk jóban a kapcsolatunk igen is nagyon jó de ez egy olyan dolog amiről nem merek beszelni anélkül hogy kerdezne-és ezzel szerintem nem csak én vagyok egyedül az a lany aki így érez)
A kérdést pedig azért írtam ki hogy megtudjam más anyukák hogy reagalnanak...
és köszönöm a válaszokat!
Attól függ, bontatlan-e vagy használt :D.
a bontatlanon nem botránkoznék meg, mert legyen a biztonság kedvéért, mert azt naivság lenne hinni, hogy a 17 éves lányom tuti szűz még. Akkor megijednék, ha használtat találnék. Akkor felhoznám, és még egyszer elbeszélgetnék a védekezésről. Mert nem mindegy az sem, ha kiszakadt gumi lehetett a dologban, vagy ha jaj, hát megengedtem a srácnak, hogy betegye gumi nélkül, mert olyan könyörgő cuki szemekkel nézett...
Hát sajnos, mi anyukák nem ugyanúgy vagyunk bekötve, szóval lehet hogy a tiéd úgy reagál rá, mint az enyém kb három hónapja.
Gyerekágy után voltam, jött át segíteni pár dologban.
Kereste a mosókendőt a fürdőszoba szekrényben, amikor a kezébe akadt a használatlan teszt.
Hát akkora ívet kaptam...
Pedig csak annyi az egész, hogy parás vagyok, ha késik egy-két napot már tesztelek.
Meg ugye, két gyerek után már tudom hogy nem a gólya hozza, és nem is keffentek jobbra balra.
Ez olyasmi mint a gumi. Jó ha van az embernek. Nálam van egy csomag escapelle is, a gyógyszerek közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!