Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosnak érzem, hogy nem...

Jogosnak érzem, hogy nem szeretnék segíteni a szüleimnek? Mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

A szüleim úsznak a hitelben, legfőképp az apám miatt.

Már ott tartanak, hogy árulják a házat, csak ugye vidéken elég nehéz eladni, meg fel is kellene újítani, stb. 3 éve nem beszéltünk, a bátyámmal néha szoktunk, de vele sem rendszeresen.

Erre tegnap felhívott, hogy mennyire nagy bajban vannak anyáék, elmondta az egészet és hogy ő is segítene, de százezret keres, ebből nem igazán tud.

Szóval azt szeretné, hogy fizessem ki a szüleink hitelét úgy, hogy mikor legutóbb beszéltünk, közölték, hogy nem akarnak felőlem hallani, éljek meg úgy, ahogy akarok.

2015. márc. 22. 09:43
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

ja persze, a bátyád úgy gondolta, hahaha. Nem ő diktálja a feltételeket.

Így tuti nem mennék bele, mert ezzel csak a fejőstehén vagy, akit hülyére vesznek.

vagy megvenném az x% tulajdonrészt, vagy oldják meg maguk.

2015. márc. 22. 10:25
 22/38 anonim ***** válasza:
66%

14-es, olvasd el még egyszer, mit írtam. Nem kell a gyereknek visszafizetnie, amit a szülei ráköltöttek, mert nem is lehet, ez a dolog a szeretetről szól és bizonyos erkölcsi értékekről. Annyit javasoltam a kérdezőnek, hogy harag nélkül, higgadtan gondolja át a kapcsolatát a szüleivel.

És nyugodtan lepontozhattok, nem érdekel, mert akkor is tisztelem és szeretem a szüleimet, hálás vagyok nekik mindazért, amit kaptam (nem elsősorban anyagi dolgok!), és természetesnek érezném, hogy segítsek rajtuk ilyen helyzetben. Nem tudjuk, mi történt a kérdező családjában, amitől így alakult a kapcsolatuk, ezt is leírtam, hogy nehéz nekem belehelyezkedni az ő helyzetébe.

2015. márc. 22. 10:31
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a formában semmiképpen ne tedd, hogy a bátyádnak utalsz. Ha a szüleid tőled szeretnének segítséget, akkor majd keresnek. Mitől romlott meg ennyire a kapcsolatotok, hogy nem is keresitek egymást, illetve ők tudni sem akarnak rólad?

Egyébként ha segítesz is nekik, azt mindenképpen úgy tedd, hogy nyoma maradjon,nehogy x év múlva majd a tesód azt állítsa, ő segített. Feltételezem ezért kellene neki utalnod.

2015. márc. 22. 10:34
 24/38 anonim ***** válasza:
22%
Én segítenék ...
2015. márc. 22. 10:35
 25/38 A kérdező kommentje:
Röviden azon vesztünk össze, hogy a páromat választottam a családom helyett.
2015. márc. 22. 10:37
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Miért fontos a kérdés szempontjából,hogy a kérdezőnek honnan van pénze? Nem csak a Tescoban lehet 80-ért dolgozni. A környezetemben sok diplomás nő van. Könyvelő,középvezető és így tovább és hazavisznek 2-300 ezreket. Annyiból már azért lehet megtakarítani.

Tényleg nehéz helyzetben vagy kérdező. Én mikor még otthon laktam, a szüleim elkérték egy félévnyi diákhitelemet ("majd visszaadják"),majd kértek még 30 ezret az akkori páromtól,majd eladták a tudtom nélkül az ajándékba kapott arany nyakláncot (zaciba adták, míg suliban voltam). Szintén "majd visszaadják". A helyzet az,hogy ezekből az értékekből az elmúlt 4 év alatt sem láttam semmit. De tavaly még megkértek,hogy vegyek fel folyószámlahitelt a kártyámra, "majd visszaadják". Akkor erre nemet mondtam és megfogadtam,hogy soha többé nem adok nekik kölcsön.

2015. márc. 22. 10:39
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy döntesz, hogy segítesz, írjatok papírt róla a bátyáddal, hogy ezt az összeget a majdani örökségből (ha lesz) ő visszafizeti neked. Szemét dolognak tűnik, de a te pénzed.

Én lehet, hogy megtenném a helyedben, pláne ha nem okoz gondot. Megnyugodna a lelkem, hogy jobb ember vagyok, mint gondolják.

2015. márc. 22. 10:44
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
A nyakláncos történet után elköltöztem messzire az akkori barátommal, szerencsére gyorsan munkám is lett, ennek már 4 éve, azóta nem támogat a családom anyagilag és nem is láttam viszont a pénzt.
2015. márc. 22. 10:45
 29/38 anonim válasza:
24%
Gondolj arra, hogy a szüleid neveltek fel és nem mások. A bátyádnak ne adj pénzt, hanem te magad fizesd ki a hiteleiket. Ez nem nagy dolog, ha a párodat választottad a család helyett.
2015. márc. 22. 10:52
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem fizetném ki akkor sem, ha telne rá. Egyrészt azért, ahogy beszéltek veled. Másrészt azért, mert maguk tehetnek róla, hogy ott tartanak, ahol.

Olyanokon meg nem érdemes segíteni, akik a saját rossz döntéseik áldozatai, mert semmi garancia nincs rá, hogy megváltoznak. Tanulják meg kezelni a dolgokat, ha nem megy, legyen az ő bajuk.

Mit tanulnak abból, ha kisegíted őket? Hogy bánhatnak úgy a saját gyerekükkel, mint a szarral, mert az úgyis segít nekik, amint csettintenek?

2015. márc. 22. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!