Jogosnak érzem, hogy nem szeretnék segíteni a szüleimnek? Mit csinálnátok?
A szüleim úsznak a hitelben, legfőképp az apám miatt.
Már ott tartanak, hogy árulják a házat, csak ugye vidéken elég nehéz eladni, meg fel is kellene újítani, stb. 3 éve nem beszéltünk, a bátyámmal néha szoktunk, de vele sem rendszeresen.
Erre tegnap felhívott, hogy mennyire nagy bajban vannak anyáék, elmondta az egészet és hogy ő is segítene, de százezret keres, ebből nem igazán tud.
Szóval azt szeretné, hogy fizessem ki a szüleink hitelét úgy, hogy mikor legutóbb beszéltünk, közölték, hogy nem akarnak felőlem hallani, éljek meg úgy, ahogy akarok.
Nehéz kérdés. Próbáld meg higgadtan átgondolni, mi az, amiért úgy érzed, tartozol nekik ezzel, hogy segítesz (nevelés, taníttatás, szeretet stb.), és mi történhet, ha megteszed. Vedd hozzá, hogy jó eséllyel újra elő fog állni a helyzet, pláne ha rájönnek, hogy nincs rizikó, hiszen számíthatnak rád. Végül azt is gondold át, felülírta-e az utóbbi 3 év mindazt, amit addig éreztél irántuk, és akarod-e rendbehozni a kapcsolatotokat, megér-e ez neked ennyit.
Azt gondolom, hogy jogos lehet, ha nem akarsz segíteni. Nem voltam ilyen helyzetben, hálistennek, de az az érzésem, hogy én nem tudnám végignézni, hogy a szüleim esetleg az utcára kerülnek, miközben nekem nem jelentene megterhelést az egyszeri segítség. Arra azért nagyon vigyáznék, hogy ne legyen ebből rendszer. De hangsúlyozom, nem ilyen a kapcsolatom a szülőkkel, ezért nehéz átéreznem egy olyan helyzetet, mint a tiéd.
szia! ha mindenképp segíteni akarsz, a hitel arányában vedd meg a ház tulajdonrészének x%-át, (vagy az egészet, ha annyi a hitel). Legyen a tiéd a tulajdonjog, ne fizesd ki csak úgy, mert soha nem kapod vissza. Persze utána hagyd őket ott élni, de legalább valamivel többet örökölnek a gyerekeid, nem csak a ház felét.
Ha ez nem felel meg nekik, akkor nem tudsz segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!