Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim utálnak, rosszat...

A szüleim utálnak, rosszat akarnak vajon nekem?

Figyelt kérdés
A szüleim sajnos elég rossz szülők voltak vagyis inkább apukám,vert minket,agresszív volt,mindenkivel ordítozik akármi van,ha csak a virágot kell arrébb tenni is ordítozik. Számára mi hülyék vagyunk,és fogyatékosok így 10 éves koromra kialakult egy utálat féle felé..16éves korom környékén kzdett változni,a szemembe kedves volt ,de a hátam mögött mindig hallottam hogy szapul engem is testvéreim is.ma már 20 éves vagyok tele elfojtott érzelmekkel. a lényeg az,hogy nagyon sok pénzük van a szüleimnek,van egy nővérem akinek mindig mindent megvettek egy szóra,tőlem sajnáltak bármit is,tehát csak a létszükséglethez legalapvetőbb dolgokat kaptam meg és pont.Így történt,hogy tanulmányaim miatt internetre lett volna szükségem mondtam nekik,hogy beköttetem. Igazából nem szóltak semmit ,mint ahogy lenni szokott, mert kb hozzám sem szólnak ,olyanok nekem mint az utca emberei,semmit nem szólnak hozzám. igen ám,de nem fizették ezt a számlát,pedig mnit mondtam nagyon nagyon sok pénzük van. amennyire tudtam fizettem,de az utolsó félévben mivel egyetemre mentem el is kerültem másra kellett a pénz ,az internetet nem tudtam fizetni a lényeg az,hogy felmondta a szolgálató a szerződést és nem rég érkezett behajtótól egy levél a családi házunkba. érdekes módon szüleim mindig minden levelem felbontják elolvassák,ezt nem bontották fel,hanem amikor utaztam volna el a kezembe nyomták,hogy ez jött nekem.én akkor még nem tudtam mi az,láttam anyám arcán,hogy elég nagy bűntudattal nyújtja felém mikor kérdeztem mi ez? mondja nem tudom remegő hangon... szóval láttam ,hogy egy 80 ezres csekk,felszólítás már amúgy ez is lejárt több mint egy hónapja mivel nem jártam ugye otthon. jól tudják,hogy nem tudom kifizetni. azóta aludni sem bírok és folyton sírok,hogy lehetnek ilyen szüleim? Rosszat akarnak nekem szándékosan? nekik semmibe telne kifizetni,meg a másik meg se említették egy szóval sem. síri csend. soha nem keresnek. régóta fájnak ezek a dolgok. néha azon gondolkodok,hogy jobb lenne nélkülem a világ. amúgy is nagyon lelkizős voltam világéletemben ,és pont nekem alakult így az életem? ilyen szülőkkel akik azt nevelték belém,hogy semmire sem vagyok jó. semmit sem tanítottak meg nekem,nincs semmi tapasztalatom,életképtelen vagyok,mit tegyek? hogy fizessem ki önerőből ezt a számlát? mert a szüleimre biztos,hogy nem számíthatok . jelnelg nappalin tanulok ,néztem munkákat már régen,de egyszerűen nem jön össze az iskola miatt,mert olyat kérnek ,hogy heti 3 nap hétköznap minimum,de nekm óráim vannak. Nekik csak a nővérem a gyerekük neki mindig mindent megadtak,szó nélkül. egyébként ennek a szeretet nélküli nevelésnek tudom a számlájára írni azt is,hogy az ex barátommal szétmentünk.mindig mondta,hogy nem tudom kifejezni a szeretetem. ez annyira fájt,mert iszonyatosan szerettem őt,hiszen mástól nem kaptam szeretetet, és mondtam neki,hogy próbálkozok,de nem volt elég.. kérlek benneteket adjatok segítséget,mert nem tudok aludni ,a gyomrom görcsben van,a zh-ra se tudok úgy koncentrálni most emiatt,mert szörnyű felfogni most úgy igazán,hogy én ténlyeg semmit nem jelntek a szüleimnek..
2015. márc. 21. 20:55
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
19-es, ez nagyon jó, igazad van. Kedves kérdező, tudom, hogy ilyen családi háttérrel nehéz bízni az emberekben, de hidd el, sokan vannak, akik szívesen segítenek a bajban. A kéréssel semmit se veszíthetsz! Nyugodtan fordulj diáktársaidhoz is, a hallgatói önkormányzattal is beszélnék a helyedben, hogy ez a helyzet, segítsenek valamit kitalálni. Nézd meg, hogy ide is mennyien írtak, többségében nagyon jókat! Bátorság, rendbe lehet ezt hozni, pár év múlva már mosolyogva gondolsz vissza az egészre.
2015. márc. 22. 10:22
 22/26 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm egyébként mindenkinek aki ide írt akár támogatóan akár ellenségesen is,de ez jól esik a lelkemnek,hogy foglalkoztatok a problémámmal.

20-as válaszoló sajnos már átestem ezen a párkapcsolaton ahol pontosan olyan férfit fogtam ki mint az apukám.. az akiről írtam,hogy mindig mondta ,hogy nem tudom kimutatni a törődésemet. Nagy kálváriám volt ezzel a fiúval,mert ugye külső szemmel ez nem látszik senkinek,hogy ilyen lenne sőt ők csendesebbeknek tűnnek így első ránézésre,így volt ez a barátommal is.Közel másfél évig nem is mutatta jelét ennek maximum másokkal szemben,szüleivel család ordibált ,de ahogy egyre jobban megérezte,hogy milyen gyenge lelkű vagyok kezdett rám telepedni,átvette apám szerepét ,nem engedte,hogy más fiúkkal beszéljek,bulizzak,féltékenykedett,ordítozott velem,mindenért engem hibáztatott,teljesen felismertem benne a szüleimet.Úgy éreztem én vagyok az anyám ő pedig az apám,ahogy tűrtem,hallgattam és elviseltem neki mindent..úgy 4. évben ez a srác hagyott el végleg,megcsalt stb. persze szokás szerint rá két hónapra megint keresett,hogy visszakapjon,de már azért ennyi szenvedés után,meg olvasgatás stb megértettem,hogy mi történt velem és nem szabad visszamennem. Most tudom bárki azt mondaná,hogy le kellett volna lépnem,de akkor egyszerűen képtelen volam ,mert azt láttam otthon is normális az,hogy ordítoznak veled,meg a nőnek tűrni kell ,meg egyetlen örömöm ő volt,hiszen szüleimtől nem kaptam semmi szeretet mondom gyakori eset,hogy hetekig nem is érdeklődnek,ha hívnak akkor is csak leellenőriznek,hogy tanulok-e meg élek-e még.

A másik kérdésre,hogy honnan van pénzem,nyilván a szüleimtől,mint írtam annyi pénzt adnak pontosan kiszámolva ami pont elég ahhoz,hogy megéljek.

diákhitelen már gondolkoztam,de az egy újabb rablánc lenne ,újabb törlesztés ,hitel ,tartozás. Holnap kiderül mint mondanak a behajtók ,munkát pedig folyamatosan keresek.

2015. márc. 22. 12:54
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
szóval a suliban is eltartotak és még elvártad volna hogy otthon is fizesék a netet
2015. márc. 23. 23:50
 24/26 A kérdező kommentje:
Leírom ,hogy mi történt az én problémámmal. Találtam egy diákmunkát ami elég jól fizet ,nehéz volt bekerülni több fordulós,de sikerült :) a tanulmányaimra emiatt sajnos sokkal kevesebb időm van,de azért így is sikerült teljesítenem a félévet. Kiderült,hogy anyukám amit mindig is éreztem róla egy nagyszerű ember, szóval kiderült,hogy ő nem tudott a számláról és nem mondta el az apámnak,mert tudta,hogy ő kikelne magából. szóval kifizette a számlát megbeszéltük,hogy majd visszafizetem neki amikor tudom. De azóta is anyukám részéről kapok szeretetet ,kedves és törődik velem :) ez annyira megsimogatja a lelkemet,hogy újra úgy érzem van értelme az életmnek,van valaki aki szeret!
2015. máj. 25. 22:36
 25/26 anonim ***** válasza:
én is szeretlek!:D amúgy csodálatos lány lehetsz, tele szeretethiánnyal és együttérzéssel, hisz te tudod milyen amikor semmibe vesznek. Remélem azóta már minden rendben, régen volt már ez a kérdés.
2016. nov. 30. 18:42
 26/26 anonim ***** válasza:
mondjuk az kicsit meredek, hogy a szolgáltató egy 80 ezres számlát küld. az internet nem olyan, hogy kötelező, mint a távfűtés. ha nem fizetik, kikapcsolják, és max 10-15 ezres tartozást lehet fölhalmozni.
2016. nov. 30. 20:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!