Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim utálnak, rosszat...

A szüleim utálnak, rosszat akarnak vajon nekem?

Figyelt kérdés
A szüleim sajnos elég rossz szülők voltak vagyis inkább apukám,vert minket,agresszív volt,mindenkivel ordítozik akármi van,ha csak a virágot kell arrébb tenni is ordítozik. Számára mi hülyék vagyunk,és fogyatékosok így 10 éves koromra kialakult egy utálat féle felé..16éves korom környékén kzdett változni,a szemembe kedves volt ,de a hátam mögött mindig hallottam hogy szapul engem is testvéreim is.ma már 20 éves vagyok tele elfojtott érzelmekkel. a lényeg az,hogy nagyon sok pénzük van a szüleimnek,van egy nővérem akinek mindig mindent megvettek egy szóra,tőlem sajnáltak bármit is,tehát csak a létszükséglethez legalapvetőbb dolgokat kaptam meg és pont.Így történt,hogy tanulmányaim miatt internetre lett volna szükségem mondtam nekik,hogy beköttetem. Igazából nem szóltak semmit ,mint ahogy lenni szokott, mert kb hozzám sem szólnak ,olyanok nekem mint az utca emberei,semmit nem szólnak hozzám. igen ám,de nem fizették ezt a számlát,pedig mnit mondtam nagyon nagyon sok pénzük van. amennyire tudtam fizettem,de az utolsó félévben mivel egyetemre mentem el is kerültem másra kellett a pénz ,az internetet nem tudtam fizetni a lényeg az,hogy felmondta a szolgálató a szerződést és nem rég érkezett behajtótól egy levél a családi házunkba. érdekes módon szüleim mindig minden levelem felbontják elolvassák,ezt nem bontották fel,hanem amikor utaztam volna el a kezembe nyomták,hogy ez jött nekem.én akkor még nem tudtam mi az,láttam anyám arcán,hogy elég nagy bűntudattal nyújtja felém mikor kérdeztem mi ez? mondja nem tudom remegő hangon... szóval láttam ,hogy egy 80 ezres csekk,felszólítás már amúgy ez is lejárt több mint egy hónapja mivel nem jártam ugye otthon. jól tudják,hogy nem tudom kifizetni. azóta aludni sem bírok és folyton sírok,hogy lehetnek ilyen szüleim? Rosszat akarnak nekem szándékosan? nekik semmibe telne kifizetni,meg a másik meg se említették egy szóval sem. síri csend. soha nem keresnek. régóta fájnak ezek a dolgok. néha azon gondolkodok,hogy jobb lenne nélkülem a világ. amúgy is nagyon lelkizős voltam világéletemben ,és pont nekem alakult így az életem? ilyen szülőkkel akik azt nevelték belém,hogy semmire sem vagyok jó. semmit sem tanítottak meg nekem,nincs semmi tapasztalatom,életképtelen vagyok,mit tegyek? hogy fizessem ki önerőből ezt a számlát? mert a szüleimre biztos,hogy nem számíthatok . jelnelg nappalin tanulok ,néztem munkákat már régen,de egyszerűen nem jön össze az iskola miatt,mert olyat kérnek ,hogy heti 3 nap hétköznap minimum,de nekm óráim vannak. Nekik csak a nővérem a gyerekük neki mindig mindent megadtak,szó nélkül. egyébként ennek a szeretet nélküli nevelésnek tudom a számlájára írni azt is,hogy az ex barátommal szétmentünk.mindig mondta,hogy nem tudom kifejezni a szeretetem. ez annyira fájt,mert iszonyatosan szerettem őt,hiszen mástól nem kaptam szeretetet, és mondtam neki,hogy próbálkozok,de nem volt elég.. kérlek benneteket adjatok segítséget,mert nem tudok aludni ,a gyomrom görcsben van,a zh-ra se tudok úgy koncentrálni most emiatt,mert szörnyű felfogni most úgy igazán,hogy én ténlyeg semmit nem jelntek a szüleimnek..
2015. márc. 21. 20:55
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Ha nem megy másként, hívd fel a behajtó céget, jó ötlet a részletfizetés. Olyat beszélj meg, amit biztosan tudsz vállalni.

Nem tudom, milyen suliba jársz, egyetemen van lehetőség szoctámra, lakhatási támogatásra, de ezt meg kell beszélni velük, hogy téged otthonról nem támogatnak, mert jövedelemigazolást kérnek a szülőktől. A hallgatótársak adhatnak ötleteket a diákmelóhoz is.

2015. márc. 21. 22:51
 12/26 anonim ***** válasza:
Oké, hogy a szüleid hulladékok, de nagymama, nagypapa, nagynéni, nagybácsi? Csak akad vki a családban aki nem szellemként néz rád? Nővéreddel amúgy milyen a kapcsolat? Nem tud segíteni? Én tuti beolvasnék a szüleimnek. Tuti van a háttérben egy elég komoly ok, ami ugyan nem a te hibád, de rajtad csattan (elképzelhető, hogy nem akarták, hogy megszüless, más apától vagy? ilyesmi? boccs tudom, nem beléd akarok rúgni, de csak ilyen esetekben tudnám elképzelni, hogy vki így viselkedjen a saját gyerekével, főleg, ha az elsővel másként viselkedik. Hozzá teszem részemről még így sem elfogadható... kitartás, menj a magad útján, próbálj meg vki mástól segítséget kérni
2015. márc. 21. 22:54
 13/26 anonim ***** válasza:

a te neveden volt a net? a nevedre érkezett a számla?

szerintem hagyjad, ne fizesd be. max a tulajdonodat fogják lefoglalni. az meg úgysincs.

ebből a szüleidnek lehet baja.

ne idegeskedj, és főleg ne menj prostituáltnak.

kérd meg először a szüleidet, h fizessék ki, ha nem megy, a nővéredet, esetleg helyezd kilátásba, h részletekben visszafizeted.

harmadszorra kérheted a céget is.

de ha a szüleid nevén van, akkor tényleg hagyd az egészet.

2015. márc. 21. 23:19
 14/26 A kérdező kommentje:

Az a helyzet,hogy nagyszüleim egyik ágról már nem élnek,másik ágról pedig súlyos betegek.Keresztszülők mindkettő olyan,hogy szüleim támogatják őket néha,éppen ,hogy meg tudnak állni a lábukon. A többi rokonnal soha nem tartották a kapcsolatot így én sem ismerem annyira őket. nővéremmel nem jó a viszonyom éppen emiatt a kivételezés miatt,másfelől ő is még tanul,bár ő most fog végezni. Bátyám van még ,aki bár rendelkezik keresettel,de még a szüleimmel él és ők felügyelik a pénzét,számon tartják rajta,hogy mire költ és,ha levesz egy ft-ot is kártyájáról számon kérik rajta. Igen a szoctám szüleim keresete miatt lehetetlen,hogy megkapjam. Lopni nos,nem lopnám meg őket attól függetlenül,hogy ennyire nulla vagyok a szemükben.

Kérdezni ugyan konkrétan még soha nem kérdeztem,hogy miért utálnak.De már volt,hogy mondtam nekik,hogy kivételeznek a nővéremmel stb,olyankor nyilván tagadnak .Volt nyáron egy nagyon komoly kiborulásom ,akkor is semmibe nézték,nem foglalkoztak vele,pedig pont akkor lett volna a legnagyobb szükségem rájuk.. anyukám az nem olyan mint az apám,csak ő meg nem mer ellent mondani neki,így hallgat és tűr..meg az évek alatt átvett sok tulajdonságot tőle. De tényleg nagyon fájnak ezek a dolgok és nem fér a fejembe,hogy miért akarják így tönkretenni az életemet? tudom,hogy az én hibám,hogy nem tudtam fizetni az internetet,de ezen változtatni már nem tudok. annyira rosszul érzem magam,egy barátommal sem tartom a kapcsolatot azóta,mert ez annyira nyomaszt,ez a felimserés,hogy tényleg nem látom értelmét semminek.

igen most regisztráltam egy diákmunka közvetítő oldalra,de még ha találok munkát is,számolgattam több hónap mire annyi pénzem lesz egyáltalán,hogy fizetni tudok.. remélem a behajtók emberibbek lesznek azok az idegen emberek,mint a saját szüleim akik bár inkább ne hoztak volna a világra.

Régen amikor még velük kellett laknom az egy terror volt emlékszem mindig azon járt az agyam,hogy hogy léphetnék le minél korábban,de hamar elkerültem onnan a tanulás miatt így elfelejtkeztem arról,hogy milyen szörnyű volt tőlük függenem. Nyilván ahogy egyre idősebb lettem azért feltűnt,hogy elég abnormális az,hogy hetekig nem keresnek,ha hazamegyek kb egy mondatot szólnak hozzám,abban is kritizálnak,kigúnyolnak,cseszegetnek a nővéremmel karöltve.. és most,hogy itt ez a számla aminek nagy tétje van és az,hogy direkt nem bontották ezt fel amikor minden mást azonnal szétszednek és úgy adnak a kezembe (és biztos,hogy tudták mi az,mert rajta volt a behajtó neve ők pedig értenek ehhez). Ez tényleg azt jelenti nekem,mintha azt mondanák " nem érdekel mi fog veled történni,azt csinálsz amit akarsz,te nem vagy a családunk tagja.oldd meg magad" .

valahogy össze kell magam szednem

2015. márc. 21. 23:26
 15/26 anonim ***** válasza:
De a neveden van a számla??
2015. márc. 21. 23:45
 16/26 anonim ***** válasza:
43%

Fura család, de te is fura vagy.

Kellett a net, mondtad bekötteted...talán jobb lett volna megbeszélni velük, nem csak kijelenteni. Lehet akkor ők is jobban állnának a dologhoz. Ha meg otthon sem laksz, akkor meg minek kellett, rájuk sóztad ha kell ha nem. Érdekes vagy te is...Ha meg nincs kereseted, minekvállalsz be olyat, amiről tudod, hogy havi rendszerességgel fizetni kell? És hol, miből élsz ha nincs jövedelmed?

Talán úgy vannak vele, hogy ahogy te úgy ők is..talán veled is gondok vannak, remélik ettől észhez térsz. Kicsit felelőtlennek tűnsz.

Kizárt hogy egy szülő ok nélkül viselkedjen ennyire másképp a gyerekeivel.

2015. márc. 22. 06:15
 17/26 A kérdező kommentje:

Igen a nevemen van,ha nem így lenne nyilván nem érdekelne.

Kizárt,hogy így viselkedjenek? Végül is biztos okkal vert apám,okkal ordítozott mindig velem mindenért,okkal mondta,hogy hülye vagyok meg fogyatékos,ha épp valamit nem úgy csináltam ahogy ő akarta.Nyilván az én hibám,az hogy a tanulmányaim miatt elengedhetetlen volt a net ,igen nem mérlegeltem akkor ,de azért mert azt hittem szüleim fizetik. ami nem így lett,mert nővéremnek pl ők fizették. biztos fura lehet neked,mert igen amint leírtam rengeteg lelki sérelem ért , igazából semmire nem tanítottak soha a szüleim,mindennel úgy voltak,hogy azt magamtól tudni kellene. Emlékszem úgy 13 éves voltam,és rántottát akartam készíteni,bár fogalmam sem volt róla,hogy kell csak amit láttam anyától mondtam,hogy segítsen,erre csak ott álltak karba tett kézzel ,húzták a szájukat megjegyzéseket tettek,hogy milyen nyomorék vagyok,hogy ilyet se tudok készíteni. Soha nem engedtek amúgy el sehova,barátainkat nem hozhattuk a házhoz,mert ordítozás volt belőle,kijelentette apám,hogy ide ne merjünk bárkit is hozni. Na mindegy..sok sok durva dolog van még amiről tudnék írni,de az nem fog segíteni rajtam. Holnap hétfő úgyhogy felhívom a behajtókat , már nézegetem a munkákat,remélem valahova behívnak :(

2015. márc. 22. 09:34
 18/26 anonim ***** válasza:

utolsónak mondom, h részben igaza van, mert ha jól értem, a kérdező elköltözése után nem mondta le a netet, ami elég hülyeség volt.

Viszont az utolsó mondata tévedés. van ilyen szülő, egy jó barátnőmnek is ilyenek a szülei. ez abból adódik, hogy az egyik (az erősebb) szülő nárcisztikus személyiség, és az ilyen embereknél van az ún. "aranygyermek" (az egyik gyerekükkel kivételeznek), a másikuk meg a "fekete bárány", azzal így bánnak, ahogy a kérdezővel. a gyengébb szülő pedig ehhez alkalmazkodik. sajnos gyakoribb az ilyen eset, mint gondolnánk, bár elég abszurdnak tűnik kívülről.

2015. márc. 22. 09:35
 19/26 anonim ***** válasza:

Minél hamarabb hívd fel a szüleid, hogy hátha mégis kisegítenek most. Kérdezd meg a bátyjádat, nővéredet. Most fontosabb a segítség, mint a büszkeség. Legrosszabb esetben nemet mondanak.

Beszélj a behajtóval, minél előbb. Próbálj velük megállapodni.

Ha nem élsz együtt a szüleiddel, már nem ők tartanak el, akkor jáhat a szociális támogatás. Keresd fel az iskolád, ehyeztess velük.

Legvégső megoldásként pedig marad a diákhitel.

És persze vágj bele a diákmunkába is.

2015. márc. 22. 10:00
 20/26 anonim ***** válasza:

jaj ez a diákhitel nagyon jó ötlet.

Kérdező, még annyit, hogy keress rá neten, h nárcisztikus szülő. Nárcisztikus anyáról van egy nagyon jó blog, google-n megtalálod, de neked apukád a nárcisztikus, így vonatkoztass el valamennyire.

Még annyit: hajlamos leszel nárcisztikus férfit bevonzani az életedbe. Nagyon-nagyon figyelj oda, hogy hamar ismerd föl a jegyeket, és szakítsd meg a kapcsolatot, ne maradj benne évekig, akkor se, ha nagyon szereted, mert nem fog megváltozni az illető.

Nekem anyukám nárcisztikus, bár korántsem történtek velem annyira szörnyű dolgok, mint veled, de én is sajnos megjártam párkapcsolati téren, mert tudat alatt azt vonzza az ember, amit ismer, és az én (nárcisztikus szülő miatt elnyomott) személyiségem meg tisztára jó talaj egy nárcisztikus férfinak, és ráharap.

Ezt tudatosan kell kezelni. Ha meglesz a 80 ezred, és túl vagy ezen a problémán, akkor kezdj kutatómunkába, mert nehéz lesz ebből kijönnöd lelkileg, ami veled történt, és minél előbb kezded el a lelked gyógyítását meg az odafigyelést, annál nagyobb esélyed lesz, hogy a felnőtt életedet egy rendes ember mellett töltsd el.

2015. márc. 22. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!