Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ebben a helyzetben?

Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
A szüleim lopással gyanúsítanak. Arra kértek,hogy a mai nap folyamán költözzek el itthonról.16 éves vagyok,mit csináljak?
2015. márc. 21. 12:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem rakhatnak ki otthonról, ha 16 éves vagy :-)
2015. márc. 21. 12:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha pedig mégis kiraknak, tehát rádzárják az ajtót, akkor szépen kihívod a rendőröket, ők pedig majd eligazítják a szüleidet. Ezután meg vedd fel a kapcsolatot a Gyámügyi Hivatallal.
2015. márc. 21. 12:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Anyám azt mondta,hogy mire este hazaér nem akar itthon találni,mert megöl.
2015. márc. 21. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Meg szabad kérdezni, hogy miért gyanúsítanak lopással? Tényleg loptál, vagy csináltál korábban olyasmit, ami miatt téged hibáztatnak?
2015. márc. 21. 13:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha te voltál, nehéz lesz rendbe tenni a helyzetet, de ki akkor se rakhatnak (mondj el szépen mindent). Ha meg nem te voltál, próbáld kitalálni, hogy ki lehetett.
2015. márc. 21. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Te tudod, mennyire "rossz" a helyzet.

1. lehetőség (ha a szüleid hirtelen haragúak): megvárod, míg a szüleid hazamennek, és megpróbálod tisztázni velük a dolgot.

2. lehetőség: elmész és segítséget kérsz egy családtagtól / rokontól (ha van bárki, akire számíthatsz), esetleg egy családi baráttól, és megkéred őt a "közvetítésre" (eközben vagy otthon maradsz vagy átmész 1-2 napra).

3. lehetőség (ha félsz otthon maradni): felhívod / írsz a szüleidnek, hogy elmész egy barátodhoz / barátnődhöz, aztán később (este, holnap) megpróbálsz beszélni velük - először telefonon, aztán személyesen

4. lehetőség: hivatalos segítséghez fordulsz: gyámügy

2015. márc. 21. 13:21
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyáltalán milyen lopás?
2015. márc. 21. 13:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Pénz lopásról van szó.Elmondásuk szerint több tízezret loptam el tőlük.

Volt már rá alkalom hogy például anyukám ruháját vagy cipőjét felvettem,és letagadtam hogy én voltam,de aztán visszaadtam,és lebuktam,de itt nem lopásról volt szó. Ebből kiindulva gondolják hogy biztos én voltam.

2015. márc. 21. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!