Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kéne tennünk ebben a...

Mit kéne tennünk ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Röviden a történet. Édesanyám özvegy lett, a házat amiben laktak a férje még éltében a saját lányára íratta. Anyum nem tett semmit a házasságba, mert háztartásbeli nincsen semmilyen végzettsége és munkája. A vidéki házat amiben laktak a lány a múlt héten eladta és ebből egy fővárosi lakást szeretne venni. Jövőhét hétfővel költöznek be az új lakók. Ebből az következik, hogy anyumnak hétfőig el kell költöznie. Nincs munkája, se pénze. Rajtam kívül nem maradt senkije. Bár nem vagyok vele túl jó viszonyba, mert miután apuval elváltak, apu nevelt fel. A fent említett "fogadott" lányával pedig gyűlölik egymást.

Én a férjemmel egy kis lakásban élek, ami a férjem nevén van. Sajnos mi sem állunk túl jól anyagilag, minden pénzünket ebbe a lakásba tettük. Édesanyám kérte, hogy fizessünk ki neki pár hónap albérletet, de mondtam, hogy sajnos ezt nem tehetjük. Legolcsóbb albérlet 30-40 ezer, ugyanennyi a rezsi, nem beszélve a kajapénzről és az egyéb cikkekről. Úgy tűnt tudomásul vette. Ma hívott, hogy holnap menjünk le a dolgaiért és hozzuk át hozzánk, majd vasárnap ő is jön. Mondom holnap nem leszünk itthon, erre: semmi baj, úgysincs sok cucca majd akkor jön egyedül és megvár minket. Van joga így viselkedni és a férjem lakásába beköltözni? Mit tehetünk?

2015. márc. 6. 15:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

Hát most érted, azért kicsit durva lenne az utcára tenni az anyádat, még ha nem is ideális a kapcsolatotok...

Más kérdés, hogy JOGA nincs beköltözni. De ha most ti is kilökitek, akkor egyenes út a süllyesztőbe szegénynek. Azért gondold meg, így akarod-e leélni az életed, ezzel a tudattal.

Munkát kéne keresnie, a legegyszerűbbet is, de valami pénzkereseti lehetőséget. De ezt az utcáról nem fogja tudni megoldani.

2015. márc. 6. 16:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A férjed mit szól ehhez? Mert az biztos, hogy nem 1-2 hónapot, hanem akár éveket is nálatok lesz. Mégis miből költözne külön?

Nagyon felelőtlen. Gondolom tudta, hogy a férje lakása nem lesz az övé, miért nem ment el dolgozni? Most tőletek várja, hogy teljesen eltartsátok?

2015. márc. 6. 16:09
 3/16 acelsziv ***** válasza:
72%
nem mehet hozzátok, ha ti nem akarjátok. De mi van a haszonélvezetével a házon? Nem volt neki?
2015. márc. 6. 16:11
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Férjednek szóltál már? Mit mondott?

És amúgy mit gondolt anyukád, a pár hónap albérlet után mi lesz?

Nehéz kérdés. Ha befogadjátok, örökre ott fog maradni (hiszen írtad, nincs semmije). Ha nem fogadjátok be, mehet hajléktalanszállóra.

2015. márc. 6. 16:15
 5/16 A kérdező kommentje:

Nincs haszonélvezete azon a házon ezért adhatta el a lány.

Mi is ettől tartunk, hogy évekre nálunk marad, hiszen soha életében nem volt "önálló".

A kis lakást pedig úgy értettem, hogy 1 szobás.

2015. márc. 6. 16:16
 6/16 anonim ***** válasza:
6%

Akkor meg oda kell adni neki mondjuk egyhavi albérletet, mondván, hogy nincs több, ebből oldja meg az életet addig.

Nekem nem lenne gyomrom egy semmiben kidobni az utcára.

2015. márc. 6. 16:18
 7/16 A kérdező kommentje:

Tudta, hogy a lány nevén van a ház csak naívan azt gondolta, hogy majd kap abból a pénzből vagy maradhat a házban.

Férjem maximum 1 hónapba egyezett bele. Viszont anyumnak eleve több hónap kell mire talál munkát mindenféle képzettség nélkül és legalább 1-2 havi fizetés, hogy elinduljon.

2015. márc. 6. 16:23
 8/16 anonim ***** válasza:

nincs túl sok választása, vagy az utcára megy vagy hozzátok. beszéld meg vele pár hónapig maradhat, addig valahogy kapja össze magát. de gondolkodtatott volna hamarabb, gondolom nem 2 nappal előtte tudta meg hogy költöznie kell, addig dolgozhatott volna és gyűjthetett volna pénzt, stb.... tehát beszéld meg vele hogy sürgősen kezdjen munka után nézni, amikor dolgozni fog meg majd kialakul hogy mikorra tud önálló lenni.

nem akarom bántani de elég duva hogy írod sose volt még önálló, közbe pedig édesanya, tehát csak tud majd valamit magával kezdeni az életben... hànz szobàs lakàsban laktok?

2015. márc. 7. 00:13
 9/16 A kérdező kommentje:

6-os! 1 havi albérletet sem tudunk neki adni, mert akkor mi nem tudjuk kifizetni a rezsinket és mi adósodunk el. Félretett pénzünk pedig nincs, mint írtam minden elment a lakásunkra.

Utolsó! 1 szobás lakásban élünk.

2015. márc. 7. 09:49
 10/16 acelsziv ***** válasza:
Ilyen esetben nincs jó tanács. Neked kell mérlegelned. Milyen anya volt azon kívül, hogy otthagyott? Gyt -t fizette? Foglalkozott veled?
2015. márc. 7. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!