Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kéne tennünk ebben a...

Mit kéne tennünk ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Röviden a történet. Édesanyám özvegy lett, a házat amiben laktak a férje még éltében a saját lányára íratta. Anyum nem tett semmit a házasságba, mert háztartásbeli nincsen semmilyen végzettsége és munkája. A vidéki házat amiben laktak a lány a múlt héten eladta és ebből egy fővárosi lakást szeretne venni. Jövőhét hétfővel költöznek be az új lakók. Ebből az következik, hogy anyumnak hétfőig el kell költöznie. Nincs munkája, se pénze. Rajtam kívül nem maradt senkije. Bár nem vagyok vele túl jó viszonyba, mert miután apuval elváltak, apu nevelt fel. A fent említett "fogadott" lányával pedig gyűlölik egymást.

Én a férjemmel egy kis lakásban élek, ami a férjem nevén van. Sajnos mi sem állunk túl jól anyagilag, minden pénzünket ebbe a lakásba tettük. Édesanyám kérte, hogy fizessünk ki neki pár hónap albérletet, de mondtam, hogy sajnos ezt nem tehetjük. Legolcsóbb albérlet 30-40 ezer, ugyanennyi a rezsi, nem beszélve a kajapénzről és az egyéb cikkekről. Úgy tűnt tudomásul vette. Ma hívott, hogy holnap menjünk le a dolgaiért és hozzuk át hozzánk, majd vasárnap ő is jön. Mondom holnap nem leszünk itthon, erre: semmi baj, úgysincs sok cucca majd akkor jön egyedül és megvár minket. Van joga így viselkedni és a férjem lakásába beköltözni? Mit tehetünk?

2015. márc. 6. 15:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

8. válaszoló vagyok,

hááát egy szobás lakásban elég húzos... nincs véletlenül testvére, aki befogadná egy időre, vagy szülei vagy valami rokon?

mert tényleg gáz a helyzet, gondolom köztetek se valami jó a viszony ha így álsz hozzá...

2015. márc. 7. 16:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Esetleg fel kéne keresni a helyi szociális szolgálatot, hátha tudnak valamit. Hajléktalanná váló anyukáknak van anyaotthon, csak hát az ugye kisgyerekeseknek van.

De pl. akár ott valami gyerekfelvigyázónak, takarítónak, kertészkedni talán maradhatna bent lakással, amíg az anyukák munkában vannak...

Én első körben megpróbálnék ilyen segítséget nyújtani, feltúrni az internetet, az önkormányzatot, szociális otthonokat stb. Nyilván ha nincs pénzetek és egy szobában laktok, akkor hosszú távon nem opció a támogatása, és rövid távon is komoly következményei lehetnek, ha odaveszitek. Meg ugye azzal "megoldjátok" a problémáját, nem érzi majd, hogy saját lábára kéne állni. De ha segítesz szerezni neki valamit, akkor teljesítetted emberi kötelességeidet, és talán hosszú távra valódi megoldást találhatsz neki.

2015. márc. 8. 11:12
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem fizetett gyerektartást hiszen nem is tudott volna miből.

Nem volt sohasem testvére, édesapja korán meghalt és édesanyja is jó pár éve.

Ma jön el a házból, kíváncsi leszek hova megy.

2015. márc. 9. 08:54
 14/16 A kérdező kommentje:

Már rengeteg munkát ajánlottunk neki az évek során és most akár bentlakásos házban is, de mindegyikkel problémája volt.

Köszönöm a válaszokat.

2015. márc. 9. 08:57
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ma jön el a házból, kíváncsi leszek hova megy."

Ezek szerint nem fogadtátok be. Hogy reagált a hírre?

2015. márc. 9. 09:19
 16/16 acelsziv ***** válasza:
utolsó: Én meg is értem. Lelépett és nem érdekelte, hogy a gyerekét hogyan és miből neveli fel az apja. Ez önmagában adná a választ a kérdező kérdésére.
2015. márc. 9. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!