Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Furcsa 20 évesen külön élni?

Furcsa 20 évesen külön élni?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, 20 voltam, amikor külföldre (1000km) költöztünk a barátommal. Dolgozom, tanulok, ellátok egy háztartást. Egyenlőre érettségim van csak, de szeretnék majd egyetemre menni.

Nehéz gyerekkorom volt, ezért is léptem meg viszonylag korán. Sajnos éltem át dolgokat, amiket nem kellett volna, de már túl vagyok rajta, csak hiányzik, hogy nincs családom, akikre számíthatnék.

Normális, ha bár önellátó vagyok, nem érzem magam felnőttnek, sőt, néha inkább gyereknek?

Sajnos az életben sem vesznek komolyan. Alig 16-nak nézek ki, és rendszeresen kérdezgetik ismerősök, sőt, egyszer még a főnöknőm is, hogy mit keresek ilyen távol a családomtól.

Tényleg ritka, ha valaki 20-21 évesen külön él?

21L

2015. márc. 19. 20:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
22 évesen már én is külön éltem, önfenntartó voltam. Nem fogják mindenki kezét 30 éves koráig. Nem lett szép autóm, csini panellakásom, amit összegyűjthettem volna, ha otthon maradok, de mindenem megvan, ami kell. Profitáltam belőle, ahogy a kortársaimat elnézem a mama-hotelben.
2015. márc. 19. 20:51
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem, mivel én is 21 évesen költöztem külön, és is külföldre. Ennek már 20 éve, én hazajöttem, egyetemet végeztem, családom lett. Támogató, szeretetteljes családban nőttem fel, de ők is tmogatták annak idején a döntésemet.
 3/13 Trafó1 ***** válasza:
100%
Nem túl sűrű de azért akad más is aki ilyen cipőbe jár, vannak akiknek nem adatott meg , hogy normális családban nevelkedjenek fel, nekem sem, de ha találsz hozzá társat létrehozhatod a sajátodat és talán neked sikerülhet amiben gyerekkorodban nem volt részed.Dolgozz, tanulj és vigyázz magadra. Sok sikert.
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Velem is valószínűleg ez fog.történni. Most tanulok de tervezzük parommal hogy kiköltözök hozza ha elvégeztem a szakmat. Szabadsagra vagyom valamennyire mert anyukam korlátoz es ugy.erzem lelki.zsarolas részese vagyok. Ugyanakkor el isérte nalam.hog.bűntudatot erezzek amint koltozom vagy bármi neki nem tetsző dolog. Jelenleg nem tudok mit tenni mert még itthon lakom szóval nagyon nehez. A túlzott torodesevel taszít :(
2015. márc. 19. 21:08
 5/13 anonim ***** válasza:
90%

Furcsának furcsa, de sok ilyen van.

Én most leszek 18, fél éve egyedül élek többnyire, tanulok, mellette dolgozgatok. Szüleim külföldön dolgoznak, én pedig másik városban tanulok, messze a szülővárosomtól.

Anyagilag szinte teljesen független vagyok, persze támogat a családom, de ellátni magamat abból szoktam, amit megkeresek.

Szerintem jó dolog ilyen hamar önállónak lenni, nem pedig 24-25 évesen belecsöppenni ebbe.

2015. márc. 19. 21:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én még nem voltam 20, mikor elköltöztem otthonról, és nem rossz körülmények miatt, egyszerűen önálló tìpus vagyok. A felnőttè válás nehézségei pont utána jöttek, de ez egy èrzelmi válság, nem gyakorlati kérdés. Természetes, amit érzel.
2015. márc. 19. 21:17
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi furcsa nincs abban, ha egy nagykorú, jogilag felnőtt ember nem a szüleivel lakik. Mondjuk az szomorú, hogy a szüleid egyáltalán nem részei az életednek, de hát ez sem egyedi eset sajnos, elég sok ilyen van.

Amúgy meg az sem furcsa, ha nem érzed még magad 100%-ban felnőttnek. Attól még az vagy :) De 20-21 évesen még az ember iszonyúan távol érzi magát korban a mondjuk 30-40 évesektől, akik ilyenkor még a "nagy, komoly felnőttek" a szemében. Persze, hogy te még nem látod magad olyannak, mint amilyennek egy harminc körüli nőt látsz, hiszen te még nagyon nem régóta élsz felnőtt életet, még nem rendelkezel azzal a tapasztalattal, magabiztossággal, amivel egy nálad idősebb már igen. Valószínűleg ezt a magabiztosságot azonosítod te a felnőttséggel.

Egyébként én is külön éltem a szüleimtől ennyi idősen, 19 évesen költöztem el, igaz, én nem külföldre, csak országon belül másik városba, és nekem nem is volt sose rossz a kapcsolatom a szüleimmel, csak munka miatt költöztem máshová. De imádtam, hogy végre "felnőtt" vagyok, hogy önálló lettem, hogy a magam ura vagyok. Persze megvoltak ennek az árnyoldalai is, nekem is vannak kellemetlen emlékeim ebből az időből, de ettől függetlenül most, 28 évesen úgy gondolom, hogy kellett nekem ez az időszak, szívesen is gondolok rá vissza, mert egy nagyon izgalmas fejezete volt az életemnek az az időszak, amikor külön költöztem.

2015. márc. 19. 21:40
 8/13 anonim ***** válasza:
Nincs ebben semmi furcsa. Én 17 éves korom óta külön élek. AZ én családom maga volt a pokol, így hamar rákényszerültem az önálló életre. De ez nem baj. Én elvoltam, és az új családom a párom (később a férjem) lett, majd később a fiúnk.
2015. márc. 19. 22:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ritka és nem furcsa. Én is külön éltem a te korodban, a húgom is.. és még számtalan ismerősöm. Az én esetemben is okot adott kérdésekre, hogy fiatalabbnak látszom, de ez legyen az ember legnagyobb problémája. Ha az ismerősök, főnök kérdezget, az inkább csak kíváncsiság, nem meglepődés. A legtöbben a húszas éveik közepén indulnak meg külföldre, mert akkor végeznek a tanulással vagy akkor érik el anyagilag a megfelelő szintet. Hozzájuk képest furcsa csak, hogy ilyen fiatalon kikerültél az országból.
2015. márc. 19. 22:31
 10/13 anonim ***** válasza:

20 évesen mentem ki én is, anyáék tettek fel a vonatra:D

int csak az a gáz, ha nincs ott barátod se, családod se, senkid, csak érdekkapcsolataid vannak, lelkileg halál. sokat köszönhetsz a párodnak.

2015. márc. 19. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!