Aki éjszaka legény legyen nappal is. Mi a véleményetek erről?
Adott egy 16 éves srác aki elmegy péntek este bulizni úgy hogy az apja megmondta neki hogy szombaton mennek a testvére házához dolgozni.Kb indulás előtt 1-2 órával ér haza a gyerek alig alszik és az apja fel ébreszti hogy indulnak és nem érdekli hogy most ért haza mert tudta előre hogy menni kell.És elég megterhelő fizikai munkát végeznek egész nap.
Igaza van az apának?Kérlek indindokoljátok meg miért igen,miért nem.
Igaza van az apának, szólt előre.
Ha annyit mondott volna csak, hogy "jó szórakozást kisfiam", majd másnap egyszer csak felkelti, az genyóság lenne, illik szólni, hadd mérlegelje a gyerek, hogy így is akar-e bulizni.
De ha tudta hogy munka lesz, és mégis a buli mellett döntött, az a gyerek baja.
Igaza van az apának.
Nekem nagyon sokszor volt olyan, hogy pénteken elmentem bulizni, másnap meg a család boltjában dolgoztam délelőtt, aludtam 2-3 órát. Nem rinyáltam, hiszen tudtam, hogy másnap menni kell, és ha későn értem haza, nem aludtam nagyon, akkor így jártam. Senki nem kötelezett engem bulizásra. Valahogy így van a te esetedben is.
21L
Igaza van. Az embernek ilyen korában kell megtanulnia mérlegelni a dolgok fontosságát, és hogy azok nem változnak az igényeink szerint (sajnos). Az ember fiatalon hajlamos valami csodára várni, hogy valahogy megnyúlik az idő és ki tudja magát pihenni reggelig, vagy leszakad az ég és elnapolják a munkát. Ilyen esetek is előfordulhatnak persze, de elég ritkán. Általában sajnos a munka ott van időben, a határidő sem csúszik, ráadásul az emberek döntő többségét egyáltalán nem érdekli, hogy neked éppen milyen nyűgöd van.
Nyilván apukád érdekli és nem tett volna olyat, ami rossz neked. De ez egy tökéletes lecke arra, hogy megtanuld, hogy a tetteink következményeivel előre számolni kell.
Én például ha tudom, hogy másnap kelni kell, el se megyek inkább bulizni. Mert már néhányszor megtapasztaltam, hogy amikor ott vagyok, akkor ha jó a buli, akkor elveszítem az időérzékem és másnap szenvedek. Te ezt most tanulod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!