Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki éjszaka legény legyen...

Aki éjszaka legény legyen nappal is. Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Adott egy 16 éves srác aki elmegy péntek este bulizni úgy hogy az apja megmondta neki hogy szombaton mennek a testvére házához dolgozni.Kb indulás előtt 1-2 órával ér haza a gyerek alig alszik és az apja fel ébreszti hogy indulnak és nem érdekli hogy most ért haza mert tudta előre hogy menni kell.És elég megterhelő fizikai munkát végeznek egész nap.

Igaza van az apának?Kérlek indindokoljátok meg miért igen,miért nem.

2015. márc. 17. 11:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
18-as, téged honnan felejtettek itt, a sztahanovista Szovjetunióból? :D
2015. márc. 17. 14:08
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy nézem mellette Sztahanov egy lusta, semmirekellő naplopó.
2015. márc. 17. 14:11
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
igaza van az apának.
2015. márc. 17. 14:22
 24/31 anonim ***** válasza:
Igaz én lány vagyok és 19, de nálunk kifejezetten ciki, ha apámék látják, hogy másnapos vagyok, rajtam röhög az egész család, úgyhogy próbálom eltusolni :D Mondjuk az alváshiány engem speciel nem érint meg, csak ha túl sok volt az alkohol.
2015. márc. 17. 14:38
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Tudom hogy nekem egy iskolai/munkával töltött naphoz kell vagy legalább 4-5 óra alvás, vagy semmi, de akkor tényleg ébernek kell lennem egész éjszaka. Ebből tapasztalatból tudom, hogy ,,nem engedhetek", különben nem tudok normálisan teljesíteni. (Mondjuk elég bagoly vagyok.) Ne építs arra, hogy mások a ,,nemalvás" miatt elnézőbbek lesznek veled, ha tudtál volna aludni. De ez sem baj, legalább kiismered a határaidat. :) Nekem is volt pár kellemetlen napom emiatt. Majd legközelebb tudni fogod, egyébként ha zavar a nagy alvásigényed, fokozatosan néhány hét alatt hozzá tudod szoktatni magad a kevesebb alváshoz - viszont ha nem fokozatosan csinálod, romlani fog a teljesítményed.
2015. márc. 17. 16:25
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az apának, szólt előre.

Ha annyit mondott volna csak, hogy "jó szórakozást kisfiam", majd másnap egyszer csak felkelti, az genyóság lenne, illik szólni, hadd mérlegelje a gyerek, hogy így is akar-e bulizni.

De ha tudta hogy munka lesz, és mégis a buli mellett döntött, az a gyerek baja.

2015. márc. 17. 17:00
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van az apának.

Nekem nagyon sokszor volt olyan, hogy pénteken elmentem bulizni, másnap meg a család boltjában dolgoztam délelőtt, aludtam 2-3 órát. Nem rinyáltam, hiszen tudtam, hogy másnap menni kell, és ha későn értem haza, nem aludtam nagyon, akkor így jártam. Senki nem kötelezett engem bulizásra. Valahogy így van a te esetedben is.

21L

2015. márc. 17. 18:06
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Igaza van. Az embernek ilyen korában kell megtanulnia mérlegelni a dolgok fontosságát, és hogy azok nem változnak az igényeink szerint (sajnos). Az ember fiatalon hajlamos valami csodára várni, hogy valahogy megnyúlik az idő és ki tudja magát pihenni reggelig, vagy leszakad az ég és elnapolják a munkát. Ilyen esetek is előfordulhatnak persze, de elég ritkán. Általában sajnos a munka ott van időben, a határidő sem csúszik, ráadásul az emberek döntő többségét egyáltalán nem érdekli, hogy neked éppen milyen nyűgöd van.

Nyilván apukád érdekli és nem tett volna olyat, ami rossz neked. De ez egy tökéletes lecke arra, hogy megtanuld, hogy a tetteink következményeivel előre számolni kell.

Én például ha tudom, hogy másnap kelni kell, el se megyek inkább bulizni. Mert már néhányszor megtapasztaltam, hogy amikor ott vagyok, akkor ha jó a buli, akkor elveszítem az időérzékem és másnap szenvedek. Te ezt most tanulod :)

2015. márc. 17. 20:45
 29/31 anonim ***** válasza:
Ja egyébként ez felnőttként sem lesz másképp. Pont mi is ezt játszottuk el, a párom elment pénteken a barátainkkal, én itthon maradtam, mert tudtam hogy szombaton ötkor ébresztő, megyünk vidékre, családi feladat. Imádom őt, ő életem szerelme, de ettől még minden további nélkül kirugdostam hajnalban az ágyból, és nem voltam hajlandó nagyon sajnálni se. Tudta, hogy mi a program, egy értelmes embertől pedig elvárható, hogy képes legyen felmérni, hogy mennyit bír. Na persze nem is panaszkodott utána, hiszen belátta, hogy igazam volt :)
2015. márc. 17. 20:47
 30/31 anonim ***** válasza:
Én is az apának adok igazat, hiszen előre meg volt beszélve.
2015. márc. 18. 01:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!