Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? 29évesen még otthon lakom!

Figyelt kérdés

Van egy alkoholista apám minimális nyugdíjjal, amit 100%-ban piára költ, és van egy anyám szintén minimális nyugdíjjal, ami elmegy kettejük étkezésére és a maradék a rezsi egy részére (70-75 körül van a rezsi mindennel együtt). Én kórházi dolgozóként nem keresek sokat, képzelhetitek...de abból 60-70-et hazaadok, tehát majdnem mindent! De! A telefont, bérletet, DH-t én fizetem, ételt magamnak veszem, reggel 6-kor elmegyek, és ilyentájt, vagy még később megyek haza. Tehát tulajdonképpen otthon sem vagyok. Már réges rég elköltöztem volna otthonról, de a szüleim képtelenek lennének megélni a nyugdíjukból, fenntartani a lakást...én pedig két helyre nem tudok albérletet fizetni, hazaadni a 60-at nekik és még 60-ért kibérelni egy lakást. Tehát leegyszerűsítve részben én tartom el őket, de két háztartást már nem tudok fenntartani. Nem felhőtlen a viszonyunk, főleg apám alkoholizmusa miatt, azért is szinte csak aludni járok haza, és nagyon-nagyon szeretnék már elköltözni, mert abból a hazaadott pénzből már ki tudnék bérelni egy kis lakást. De nem vonhatom meg tőlük, az eszemmel tudom, mert akkor meg ők lennének képtelenek megélni! Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Önzően hátat fordítanátok nekik? Kilátástalannak érzem, hogy valaha is el tudnék költözni, hogy saját családom legyen stb., úgy érzem, hogy életük végéig kötelességem eltartani őket a saját boldogulásom rovására.

29N

2015. márc. 16. 20:37
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
10%

Nem attól lesz aszexuális valaki, hogy szűz, hanem attól, hogy nincs benne szexuális vágy. Ennek ellenére társadalmi nyomásra simán lehetett azelőtt barátja, barátnője.

Ráadásul imádom ezt, azt mondják, aszexuális, te máris tudod, hogy a világon az összes aszex milyen, és ki lehet az, ki nem. Olyan dologban okoskodj, amiről van némi fogalmad is.

2015. márc. 17. 12:25
 42/43 anonim ***** válasza:
nem te nullázod le őket ha elmész, hanem ők azzal hogy piára költenek. ezt fogd már fel.
2015. márc. 17. 12:54
 43/43 anonim ***** válasza:

Kérdező, gyerünk, gyűjtsd össze az erőd, és költözz! Számodra is egyértelmű, mit kell tenned.

Sok sikert! :)

2015. márc. 17. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!