Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? 29évesen még otthon lakom!

Figyelt kérdés

Van egy alkoholista apám minimális nyugdíjjal, amit 100%-ban piára költ, és van egy anyám szintén minimális nyugdíjjal, ami elmegy kettejük étkezésére és a maradék a rezsi egy részére (70-75 körül van a rezsi mindennel együtt). Én kórházi dolgozóként nem keresek sokat, képzelhetitek...de abból 60-70-et hazaadok, tehát majdnem mindent! De! A telefont, bérletet, DH-t én fizetem, ételt magamnak veszem, reggel 6-kor elmegyek, és ilyentájt, vagy még később megyek haza. Tehát tulajdonképpen otthon sem vagyok. Már réges rég elköltöztem volna otthonról, de a szüleim képtelenek lennének megélni a nyugdíjukból, fenntartani a lakást...én pedig két helyre nem tudok albérletet fizetni, hazaadni a 60-at nekik és még 60-ért kibérelni egy lakást. Tehát leegyszerűsítve részben én tartom el őket, de két háztartást már nem tudok fenntartani. Nem felhőtlen a viszonyunk, főleg apám alkoholizmusa miatt, azért is szinte csak aludni járok haza, és nagyon-nagyon szeretnék már elköltözni, mert abból a hazaadott pénzből már ki tudnék bérelni egy kis lakást. De nem vonhatom meg tőlük, az eszemmel tudom, mert akkor meg ők lennének képtelenek megélni! Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Önzően hátat fordítanátok nekik? Kilátástalannak érzem, hogy valaha is el tudnék költözni, hogy saját családom legyen stb., úgy érzem, hogy életük végéig kötelességem eltartani őket a saját boldogulásom rovására.

29N

2015. márc. 16. 20:37
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
24%
anyud vedd rá hogy hagyja el apud, ha kell akkor vidd magaddal anyud de ha neki tetszik a helyzet akkor hagyd ott őket mert szimplán csak kihasználnak és már 29 vagy ami már nem olyan kevés
2015. márc. 16. 20:45
 2/43 anonim válasza:
43%
édesapádat elvinném egy szakemberhez hogy szokjon le az alkoholrol... és milyen iskolai végzetségel rendelkezel?
2015. márc. 16. 20:47
 3/43 anonim ***** válasza:
87%
kegyetlen és szívtelen lennék... nem a te feladatod az apádat helyre tenni... ha az ő fizetése nem az alkoholra menne megélnének... előtted az élet, ne akarj egyedül megvénülni
2015. márc. 16. 20:53
 4/43 anonim ***** válasza:
21%

Ök adtak életet neked,ök neveltek fel?!Soha nem fordithatsz hátat nekik,nem szabad!

29 évesen nem hiszem el,hogy nem tudsz fogni 1 rendes férfit akivel együtt talán kicsitt könnyebb lenne.

Bocsi,nem roszbol irtam le,csak vélemény.sorry

2015. márc. 16. 20:54
 5/43 anonim ***** válasza:
90%
Muszáj lesz új életet kezdened mert így teljesen bele fogsz őrülni egyre nehezebbem fogsz kitörni és idővel azt veszed észre,hogy az életed nagy részét elpazaroltad.Őket már nem tudod meg változtatni és nem lehetsz örökké velük és támogatnod./Saját tapasztalat/ Így valóban nem lesz saját családod amíg nem tudsz a szüleidtől elszakadni.
2015. márc. 16. 20:55
 6/43 anonim ***** válasza:
85%
Én mondanám anyudnak a helyedben hogy elkoltozol és őt szívesen látod de apukadnak a piát nem vagy hajlandó fizetni. Én a helyedben nem viselnem el ezt és elkoltoznék.
2015. márc. 16. 20:59
 7/43 anonim ***** válasza:
85%
kedves 4. hülye vagy nagyon, én ugy otthagynám őket mint a pinty ha nekem alkoholista lenne apám
2015. márc. 16. 21:00
 8/43 A kérdező kommentje:

1-es: Gyűlölik egymást, már elváltak, de jogilag lehetetlen apámat kitenni, anyám meg annyira makacs és földhöz ragadt, hogy számára elképzelhetetlen a költözés. Annyiszor próbáltam már rávenni...

2-es: Összeadva már éveket töltött elvonón, de mindig visszaesett. Már nem hajlandó elmenni. Szociális munkás vagyok.

3-as: Szívem mélyén én is így érzek. Amúgy nem egyedül vagyok gyerek, hanem a legkisebb, a másik három testvérem sz@rik rájuk.

4-es: Nem szeretnék pasit fogni, önállóan, egyedül szeretnék élni, ami lehetséges is lenne, ha azt a hazaadott 60-70 ft-ot albérletbe fektethetném. De a lelkiismeretem nem engedi. Undorodom a férfiaktól (de nem, nem vagyok leszbikus sem.)

5-ös: Sajnos pont így érzem...:/

2015. márc. 16. 21:03
 9/43 anonim ***** válasza:
33%
Csapda. Itt lehetetlen helyesen dönteni, akármelyik ujjadat harapod meg, mindenképpen fájni fog. Ha nem sínyli meg végzetesen az önbecsülésedet, hagyd őket magukra. Talán apud is észbe kap, ha nincs külső segítség, és nem költ annyit cefrére.
 10/43 anonim ***** válasza:
26%
megismerkednék a 29 éves nővel ..
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!