Ti mit tennétek a helyemben? 29évesen még otthon lakom!
Van egy alkoholista apám minimális nyugdíjjal, amit 100%-ban piára költ, és van egy anyám szintén minimális nyugdíjjal, ami elmegy kettejük étkezésére és a maradék a rezsi egy részére (70-75 körül van a rezsi mindennel együtt). Én kórházi dolgozóként nem keresek sokat, képzelhetitek...de abból 60-70-et hazaadok, tehát majdnem mindent! De! A telefont, bérletet, DH-t én fizetem, ételt magamnak veszem, reggel 6-kor elmegyek, és ilyentájt, vagy még később megyek haza. Tehát tulajdonképpen otthon sem vagyok. Már réges rég elköltöztem volna otthonról, de a szüleim képtelenek lennének megélni a nyugdíjukból, fenntartani a lakást...én pedig két helyre nem tudok albérletet fizetni, hazaadni a 60-at nekik és még 60-ért kibérelni egy lakást. Tehát leegyszerűsítve részben én tartom el őket, de két háztartást már nem tudok fenntartani. Nem felhőtlen a viszonyunk, főleg apám alkoholizmusa miatt, azért is szinte csak aludni járok haza, és nagyon-nagyon szeretnék már elköltözni, mert abból a hazaadott pénzből már ki tudnék bérelni egy kis lakást. De nem vonhatom meg tőlük, az eszemmel tudom, mert akkor meg ők lennének képtelenek megélni! Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Önzően hátat fordítanátok nekik? Kilátástalannak érzem, hogy valaha is el tudnék költözni, hogy saját családom legyen stb., úgy érzem, hogy életük végéig kötelességem eltartani őket a saját boldogulásom rovására.
29N
Ök adtak életet neked,ök neveltek fel?!Soha nem fordithatsz hátat nekik,nem szabad!
29 évesen nem hiszem el,hogy nem tudsz fogni 1 rendes férfit akivel együtt talán kicsitt könnyebb lenne.
Bocsi,nem roszbol irtam le,csak vélemény.sorry
1-es: Gyűlölik egymást, már elváltak, de jogilag lehetetlen apámat kitenni, anyám meg annyira makacs és földhöz ragadt, hogy számára elképzelhetetlen a költözés. Annyiszor próbáltam már rávenni...
2-es: Összeadva már éveket töltött elvonón, de mindig visszaesett. Már nem hajlandó elmenni. Szociális munkás vagyok.
3-as: Szívem mélyén én is így érzek. Amúgy nem egyedül vagyok gyerek, hanem a legkisebb, a másik három testvérem sz@rik rájuk.
4-es: Nem szeretnék pasit fogni, önállóan, egyedül szeretnék élni, ami lehetséges is lenne, ha azt a hazaadott 60-70 ft-ot albérletbe fektethetném. De a lelkiismeretem nem engedi. Undorodom a férfiaktól (de nem, nem vagyok leszbikus sem.)
5-ös: Sajnos pont így érzem...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!