Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? 29évesen még otthon lakom!

Figyelt kérdés

Van egy alkoholista apám minimális nyugdíjjal, amit 100%-ban piára költ, és van egy anyám szintén minimális nyugdíjjal, ami elmegy kettejük étkezésére és a maradék a rezsi egy részére (70-75 körül van a rezsi mindennel együtt). Én kórházi dolgozóként nem keresek sokat, képzelhetitek...de abból 60-70-et hazaadok, tehát majdnem mindent! De! A telefont, bérletet, DH-t én fizetem, ételt magamnak veszem, reggel 6-kor elmegyek, és ilyentájt, vagy még később megyek haza. Tehát tulajdonképpen otthon sem vagyok. Már réges rég elköltöztem volna otthonról, de a szüleim képtelenek lennének megélni a nyugdíjukból, fenntartani a lakást...én pedig két helyre nem tudok albérletet fizetni, hazaadni a 60-at nekik és még 60-ért kibérelni egy lakást. Tehát leegyszerűsítve részben én tartom el őket, de két háztartást már nem tudok fenntartani. Nem felhőtlen a viszonyunk, főleg apám alkoholizmusa miatt, azért is szinte csak aludni járok haza, és nagyon-nagyon szeretnék már elköltözni, mert abból a hazaadott pénzből már ki tudnék bérelni egy kis lakást. De nem vonhatom meg tőlük, az eszemmel tudom, mert akkor meg ők lennének képtelenek megélni! Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Önzően hátat fordítanátok nekik? Kilátástalannak érzem, hogy valaha is el tudnék költözni, hogy saját családom legyen stb., úgy érzem, hogy életük végéig kötelességem eltartani őket a saját boldogulásom rovására.

29N

2015. márc. 16. 20:37
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

Tehát aszexuális vagy. Probléma egy szál se, ez teljesen normális. A kérdésben megfogalmazott dolgon viszont mit sem változtat.

Egyébként vannak aszexuális férfiak is, csak nagyon kevesen. Őket kellene megtalálnod, ha legalább a szexmentes kapcsolat iránt érdeklődsz.

2015. márc. 16. 21:17
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Apukad elrontotta az eletet. Erte te nem felelsz, felnott ember.

Anyukadnak lenne lehetosege veled menni. Nem akar. O is felnott ember, erte sem felelsz.

Koltozz!

2015. márc. 16. 21:20
 23/43 A kérdező kommentje:

Igen, én sem akartam belekeverni a kérdésbe ezt a dolgot, de belekeveredett...mivel valóban könnyebb lenne valakivel összeköltözni, és akkor nem 60 menne el albérletre, hanem csak 30.

De mivel senki nem tart velem (lásd anyám), így egyelőre abban kell gondolkodnom, hogy vagy megyek egyedül és viszem a pénzemet (magyarul megvonom tőlük, hogy máshol tudjak bérelni egy kis lakást), vagy maradok...

2015. márc. 16. 21:22
 24/43 anonim ***** válasza:
Majd rendezed szépen az életed, kiszállsz anyuci szoknyája alól, lesz saját lakásod, hidd el, hogy képes leszel túl tenni magad azon ami régen történt. Hidd el nekem, senki és semmi más nem képes rá, csak az az ember akiben megtalálod majd a békét a harmóniát a megértést az együttérzést és akivel közösek lesznek majd a céljaitok. Ez majd jön, nem kell keresni. De addig idegroncs leszel, ha otthon maradsz. Költözz minél előbb, akkor magukra maradnak és kénytelenek lesznek változtatni, anyukád is és apukád is. Ha meg nem változtatnak, hát viseljék. Nekik kellene útnak indítani téged, seggbe rúgni, hogy 29 évesen ne az ő házukba lakj. Ehelyett jól kihasználnak. Értem én a csíziót, csak azt nehéz felfogjam, hogy ha ennyire remek az anyukáddal a kapcsolatod, akkor miért nem fogja fel, hogy téged meg visszahúz a szarba. Úgy látszik nála nem igaz a mondás, hogy a gyerekem az első minden és még az utolsó szaros gatyát is odaadnám, hogy a gyerekemnek jobb legyen.. Hát van ilyen élet is.. te döntesz, csak akkor ne panaszkodj ha rosszul választottál.
2015. márc. 16. 21:23
 25/43 A kérdező kommentje:

Én is ezt próbálom tudatosítani magamban, hogy mindenki a saját életének kovácsa, és nem felelek értük...

De aztán reálisan belegondolok, és rájövök, hogy segítség nélkül még a rezsit se tudnák kifizetni.

Aztán megint jön a gondolat, hogy oldják meg, ha ennyire nem akarnak változtatni.:(

2015. márc. 16. 21:25
 26/43 A kérdező kommentje:
Egyszer, még évekkel ezelőtt azt mondta, hogy nem azért nevelt fel, hogy elhagyjam őt. De amúgy igazad van, tudom, hogy beteges...
2015. márc. 16. 21:27
 27/43 anonim ***** válasza:
ugylátszik anyud döntésképtelenségét örökölted, de ez a real life maradtsz és örökre ez vagy változtatsz és lesz saját életed
2015. márc. 16. 21:28
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
(5-ös vagyok) Én azt tanácsolom,hogy költözz el,de szólj anyukádnak ha bármikor úgy gondolja hozzád bármikor mehet,ha kilátástalan helyzetbe kerül. Az élethelyzetükből adódóan erre biztosan sor is fog kerülni.De semmiféleképp ne maradj mert nem csak a te életed fog teljesen összeomolni,de az övéken sem fogsz tudni így változtatni.
2015. márc. 16. 21:31
 29/43 anonim ***** válasza:
másik nézőpont: a szüleid igenis meg tudnának élni nélküled, de ők úgy döntenek hónapról hónapra hogy piára fordítják a pénzt. ezért pumpolnak téged. erre megy rá az életed. hát nem mondom hogy hálásnak kell lenned. egyetlen dolgot tehetsz ha nem akarod az életed továbbra is elb.szni: megmondod nekik hogy elmész, innentől nem adsz haza, most ők is dönthetnek hogy rezsire vagy piára költenek ezentúl. és tartsd is be.
2015. márc. 16. 21:32
 30/43 anonim ***** válasza:
Miaz hogy nemazért nevelt fel hogy elhagyd ? már nemazért de úgy kihasznál mint a huzat. Lelki terror felső foka, csakhogy elne hagyd megnézném anyud ugyanezt mondaná e ha semmit nemcsinalnal egesznap .Csak ugy megjegyzem én normalis csaladba szulettem anyumsose mondana ilyet, inkább adná nekem az utolsó forintját is
2015. márc. 16. 21:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!