Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? 29évesen még otthon lakom!

Figyelt kérdés

Van egy alkoholista apám minimális nyugdíjjal, amit 100%-ban piára költ, és van egy anyám szintén minimális nyugdíjjal, ami elmegy kettejük étkezésére és a maradék a rezsi egy részére (70-75 körül van a rezsi mindennel együtt). Én kórházi dolgozóként nem keresek sokat, képzelhetitek...de abból 60-70-et hazaadok, tehát majdnem mindent! De! A telefont, bérletet, DH-t én fizetem, ételt magamnak veszem, reggel 6-kor elmegyek, és ilyentájt, vagy még később megyek haza. Tehát tulajdonképpen otthon sem vagyok. Már réges rég elköltöztem volna otthonról, de a szüleim képtelenek lennének megélni a nyugdíjukból, fenntartani a lakást...én pedig két helyre nem tudok albérletet fizetni, hazaadni a 60-at nekik és még 60-ért kibérelni egy lakást. Tehát leegyszerűsítve részben én tartom el őket, de két háztartást már nem tudok fenntartani. Nem felhőtlen a viszonyunk, főleg apám alkoholizmusa miatt, azért is szinte csak aludni járok haza, és nagyon-nagyon szeretnék már elköltözni, mert abból a hazaadott pénzből már ki tudnék bérelni egy kis lakást. De nem vonhatom meg tőlük, az eszemmel tudom, mert akkor meg ők lennének képtelenek megélni! Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Önzően hátat fordítanátok nekik? Kilátástalannak érzem, hogy valaha is el tudnék költözni, hogy saját családom legyen stb., úgy érzem, hogy életük végéig kötelességem eltartani őket a saját boldogulásom rovására.

29N

2015. márc. 16. 20:37
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Mindenképpen szeretnék változtatni, én is betegesnek tartom a helyzetet, csak nem akarom anyagilag lenullázni őket. De így viszont muszáj lesz.

Egyébként nem felhőtlen a viszonyunk, rengeteg vitánk van épp ebből fakadóan, ezért tartok ott, hogy már az sem érdekelne, hogy mihez kezdenek nélkülem és a pénzem nélkül, akkor is megyek...

2015. márc. 16. 21:32
 32/43 anonim ***** válasza:
Testvéreidnek van esze vegyél róluk példát hagyd ott anyud ha keres rájön a hibára ha nem keres isten áldja ha neki megfelel a helyzet
2015. márc. 16. 21:35
 33/43 anonim ***** válasza:
Nem te kerted hogy megszuless. Oké, hogy felneveltek de a saját hibaikert nem te vagy a felelős. Nem vallalhatod fel anyád hibáit es martiromsagat es apad alkoholizmusat sem. Bármilyen nehez, el kell költözz es ne legyen lelkifurdalásod. Undorító amit művelnek veled, egyszerűen nem szabad hogy feláldozd magad, neked a saját életed kell élned.
2015. márc. 16. 21:59
 34/43 Költőnő? ***** válasza:

mindkét könyv segíteni fog a lépésben: Janet Woititz - Alkoholbetegek felnőtt gyermekei

Susan Forward - Métgező szülők.

Amit érzel, teljesen normális. Mind így éreztünk, akik hasonló családban nőttünk fel. Olvasgass. Meg fogod látni, h igenis le tudod zárni, de kínkeserves lesz.

Ők már nem fognak megváltozni, de a te életed konstans zabálják.

Jobb esetben még van előtted 30-40 év. Csak rajtad áll, milyen minőségben éled le.

Értük már éltél eleget. Itt az idő magadért élni. Csak egy életünk van.

2015. márc. 16. 22:01
 35/43 A kérdező kommentje:

Igazatok van,es koszonom a valaszaitokat. Valoban ugy hangzik leegyszerusitve a kerdes, hogy legyek onzo, valositsam meg, amit szeretnek (kiberelni egy kis lakast egyedul), vagy tovabbra is aldozzam be a sajat boldogulasomat,hogy ok boldogulni tudjanak...azt hiszem, nem kerdes, csak a donates nehez, meet tudom, hogy ha magamra forditanam minden penzemet, azzal oket nagyon nehez helyzetbe fogom sodorni.

Holnap megnezem a konyveket is, koszonom!

2015. márc. 16. 22:15
 36/43 A kérdező kommentje:
*dontes,*mert...bocsanat, csak mar telefonrol irok.
2015. márc. 16. 22:18
 37/43 anonim ***** válasza:

Kérdező! Négyen vagytok testvérek! Ha csak havonta 10 ezer Ft-ot összeadtok, az is segítség lehet a rezsiben, és valószínűleg nem rengetné meg ez a pénz a kiadásaitokat... indulásnak anyudnak ennyit adhatnátok közösen.. aztán szép lassan elapasztani, apuka nyugdíja ne a piára menjen!

Amit a szexualitásról írtál, megértem mert én is így voltam vele... de annyira vágytam gyerekre, hogy végül legyűrtem az "undoromat" ezzel a dologgal kapcsolatban. :)

Lépjél amíg nem késő! A szüleid nem fognak eret vágni magukon, hidd el! Te viszont idegroncs leszel.

2015. márc. 16. 22:48
 38/43 Költőnő? ***** válasza:
jó olvasgatást és bízom benne, h elolvasod tényleg őket, már csak a te érdekedben is.
2015. márc. 17. 05:34
 39/43 anonim ***** válasza:
nem axeszuális a kérdező. Nem így viselkedik egy aszexuális és amúgy sem szűz már. Csak egy riadt, visszahúzódó kislány, aki elakadt a 17-22 évesek szintjén. ennyi.
2015. márc. 17. 07:42
 40/43 anonim ***** válasza:
82%

Ezt írod: ,,nem akarom anyagilag lenullázni őket"

Hatalmas tévedésben vagy! Nem te nulláznád le őket anyagilag, hanem ők teszik ezt hónapról hónapra veled, illetve saját magukkal. Ha elköltözöl, és mindenki a saját fizetését osztja be, azzal állna helyre a rend, nem pedig fordítva. Az a pénz, amit te keresel meg, nem az övék, nem tőlük veszed el, hanem jelenleg saját magadtól! Ezt az egyet fogd fel, fogadd el, és belátod, hogy nincs más út.

Az ő érdekük is ez hosszabb távon, még ha most nem is látod. Gondold el, ha most jönne valami (pl. pénz kell műtétre), a nagy nullából te magad se tudnál nekik segíteni. Ha viszont elköltözöl, ideális esetben nem egyedül egy albérletbe (lehet egyedülálló nő lakótársat is találni, nem kell párkapcsolatban gondolkodni feltétlenül), akkor minden hónapban tudsz félretenni is. Ha velük vagy épp veled történne valami, ami miatt pénz kell, így tudsz mihez nyúlni. Ha hagyod nekik minden hónapban elinni, akkor ők is vésztartalék nélkül maradnak!

2015. márc. 17. 10:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!