Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek is r. bi vagyok...

Szerintetek is r. bi vagyok azért mert 16 évesen néha szeretnék elmenni bulizni? Mert apáék szerint igen.

Figyelt kérdés
Elegem van abból hogy hét után mindig haza kell érnem, ha egyszer is bent maradnék 11-ig a városba, akkor eltiltanának mimdentől több hónapra. Szerintük még gyerek vagyok (idén fogom betölteni a 17-et), és r.bi leszek attól, ha néha elmegyek bulizni vagy ne adj isten, minden hétvégén délután elmegyek a barátnőimmel itthonról, mert ez nem normális...az utolsó kapcsolatom is nagyrészt miattuk ment tönkre, mert sose láthattuk egymást, vagy ha elmentem a tiltásuk ellenére is, utána elég durva dolgokat csináltsk (nem ehettem, kicsavarták a villanykörtét a szobámba, erőszakot alkalmaztak...). Ezek mellett apa alkoholista is, szóval ez is rátesz egy lapáttal. Mit tegyek? Már próbáltam kompromisszumokat kötni velük, de egyszerűen lehetetlen, meggyőzni se lehet őket. Már javasoltam nekik hogy először engedjenek el buliba és ha látják hogy nem iszok, hanem kultúrált keretek közt szórakozok, akkor máskor is mehessek, de szerintük még gyerek vagyok...igaz hogy várnám el hogy estére elengedjenek, ha délutánokért is vitatkoznom kell velük órákon keresztül...szeretném megmutatni nekik a válaszokat, hogy mit gondolnak más szülők vagy fiatalok a helyzetről. Előre is köszönöm, mindenkinek menni fog a zöld.
2015. márc. 14. 08:53
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Mintha csak magamat olvasnám... Sajnos hiába mutatod meg nekik a válaszokat, nem fogja érdekelni őket. Egy dolgot tehetsz: kivárod még azt a pár évet ami hátra van addig, hogy elkezdhess dolgozni és elköltözhess.

Bocs, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de szerintem erre nincs orvosság.

2015. márc. 14. 09:05
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy alkesztól elég nevetséges az alkohol miatti buli tilalom. Ezt megmondanám neki is.
2015. márc. 14. 09:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
kedves apuka! tessék már elengedni szórakozni ezt a szerencsétlen lányt, innen is látszik hogy egy rendes, megbízható ember, bízzon már a saját lányában! lehet hogy még nem teljesen felnőtt, de a lány gondolkodása tökéletes ahhoz hogy el lehessen engedni akárhova.
2015. márc. 14. 09:21
 4/9 anonim ***** válasza:
84%

Ribi ám a hajad! Mondjuk nekem apám állandóan azt vágta a fejemhez, hogy azért mennék, hogy felcsináltassam magam. Ja. 16 évesen. Na mindegy.

Egy 16-17 éves lánynak természetes igénye a szórakozás, a bulik utáni vágy. (hú de pszichológus lettem)

Ne könyörögj, hanem tálald a kész tényeket, hogy mit tudom én jövő szombatra az Ági/Zsófi/Viki/Rami (tetszőleges lánynév és dátum behelyettesíthető) házibulit szervez, és te is a meghívottak között szerepelsz és el is mész. De megadod a szüleik telefonszámát (persze velük is egyeztess), hogy tudjanak érdeklődni felőled.

2015. márc. 14. 09:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én anyuka vagyok és középiskolai tanár is. Egyáltalán nem vagy r.bi amiatt, hogy szórakozni szeretnél, főleg, ha mint írtad mindezt kultúráltan tennéd. Ez az igény a te korodban érthető. Viszont ha mint szülő nézem a kérdést, nem lehet, hogy egyszerűen féltenek és azt ilyen szerencsétlen módon próbálják a tudtodra adni? Nekem óvodás fiaim vannak, de már most zavar a gondolat, hogy 10 év múlva elengedjem őket az éjszakába (pedig anno én is jártam bulizni, igaz kb 18 éves koromtól). Nem a saját gyerekeimben nem bízom, hanem tudom, hogy kikkel vannak tele a szórakozóhelyek. Csak ebben a tanévben az egyik 17 fiú diákom italába drogot tettek, még szerencse, hogy a barátai látták az állapotát és hazavitték. Egy 17 éves diáklányomat viszont a télen megerőszakolták. Lehet, hogy a szüleid az ilyen esetektől féltenek. Én szülőként akkor lennék nyugodt, ha tudnám, a gyermekem mindig társasággal van, és haza is vagy többen mennek, és egymásnál alszanak, vagy érte mennék én, ha felhív. Vesd ezt fel otthon, és próbáljatok meg higgadtan beszélni a dologról.
2015. márc. 14. 10:40
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

Az senkinek nem tunt fel, hogy milyen bunteteseket adnak a kislanyanak? Kicsit betegek a szuleid... adnek en annak az alkoholista ge c inek ... szivlapattal. Errol szol a mondas, "Bort iszik, vizet predikal"

Sajnallak normalisnak tunsz az irasodbol kiderul. En 14 evesen mehettem bulizni, nem. lettem alkesz, se drogos, se kva. Megtanultam magamra vigyazni.

2015. márc. 14. 11:46
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Egyrészről jogos a félelmük, hogy ri.anc leszel, másrészt elég nagy állatok is, már amennyiben igaz az, hogy bántalmaznak Téged. Este 11-ig simán a városban maradhatnál hétvégenként. Fontos egyébként,hogy milyen barátnőid vannak, ha ő ku.vák, akkor nem csoda, hogy azt hiszik amit. Ha egyszer mégis elmész bulizni, akkor ha lehet mindenképpen normális társasággal menj, normális öltözékben, és normálisan viselkedj. Ja és vigyázzatok egymásra!

Ha apád valóban alkoholista, akkor tényleg elég vicces, hogy nem enged Téged inni. De lehet csak nem akarja, hogy olyan sorsra juss mint Ő. Nem túlzod el amúgy a bántalmazásokat, meg apád alkoholizmusát?

2015. márc. 14. 13:46
 8/9 anonim ***** válasza:
szia én 19 voltam és kb. ugyan ez volt a helyzet annyi változás hogy apum nem alkoholista. ha hiszed ha nem 19 évig azt sem tudtam miaz hogy buli, szórakozás...csak iskolába járhattam és ennyi. reggel elkisértek aztán du. jöttek az iskola elé hogy haza vigyenek PEDIG!! semmi okot nem adtam hogy ezt kapjam tőlük még farsangi bulira se mehettem az iskolában se egy kirándulás semmi ...aztán lett egy barátom mert megelégéltem ahogy bánnak velem minden jogom megvolt hogy elköltözhessek és most itt vagyok már 20 éves minden rendbe jött senki nem szól bele mit hogyan csinálok. de sajnos a munkám miatt most sincs időm semmire.
2015. márc. 14. 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem biztos, hogy alkesz a faterja.
2015. márc. 14. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!