Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám lenéz azért, mert...

Az apám lenéz azért, mert képzőművészetet tanulok és ezzel szeretnék foglalkozni. Nagyon rosszul esik, amiket mond. Meg tudnám győzni valahogy, vagy hagyjam rá?

Figyelt kérdés

Ő nem igazán egy kifinomult ember a művészetek iránt, semmi hasznát nem látja az ilyesminek. Állandóan csak azt hallgatom, hogy nem lesz belőlem semmi, meg majd meggondolom magam, ha az éhenhalás küszöbén állok. Ja és ezt mondja természetesen minden ismerősnek is, akivel beszél. Nagyon rosszul esik, hogy ilyen. Szerintetek meggyőzhetném valahogy, vagy hagyjam rá inkább, gondoljon amit akar?

20L

2015. márc. 5. 15:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
62%

Nem akartam "adni alá a lovat", de a kedvét sem akartam elvenni a hölgynek.

Mivel magára maradt a családdal szemben, legalább egy kis biztatást megérdemel a részemről.

A saját életéről úgyis önmagának kell majd döntenie.

Amúgy eszembe jutott egy régi vicc.

Az apa büszkélkedik a gyerekeivel, és meséli:

- az egyik gyermekem szobrásznak készül,

- a másik gyermekem festőnek készül,

- de a harmadikat már mindenképpen bankárnak adom, hogy majd el tudja tartani a testvéreit.

2015. márc. 7. 18:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Édesapád már tapasztalt , tudja hogy ebből nem fogsz tudni megélni.

Személy szerint ismerek ilyen embert aki művészetet tanult, az ő szavai: Bárcsak anyámék mást erőltettek volna rám mint amit én akarok, akkor most meg tudnék élni.

Ez sokat elmond szerintem.

Most a 30 éves kor küszöbén nincs semmije.

Persze ez csak az anyagi oldala, de ott a lelki hogy állást nem talál ezzel a végzettséggel, mert ahhoz jó kapcsolatok kellenének, és ez felőrli.

Nem lenézem a művészeket, de ebből megélni nagyon nehéz manapság, jó kapcsolatok kellenek hozzá , vagy egy nagyon jó ötlet. De szerintem mindenképpen kell egy B terv, tanulj valami kétkezi szakmát amihez nyúlhatsz ha szükség lesz rá.A művészetet pedig művelheted, tanulhatod , munka mellett is , így anyagi biztonságod is lesz , és nem esel pofára ha mégsem lehet megélni belőle.

2015. márc. 7. 19:58
 13/16 anonim ***** válasza:
A 30 éves kor küszöbén még mindig nem késő új szakmát tanulni. A nyugatiakban inkább azt kellene irigyelni, hogy mindig képesek az újrakezdésre, nem az állami támogatásokat.
2015. márc. 8. 02:18
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem , nem késő 30 évesen újrakezdeni , de legalábbis dícsérendő aki megteszi.Más kérdés hogy mire eléri azt az egzisztenciát ahol én tartok (kétkezi munkás), lakás, autó...stb. addigra lesz 42 éves... és akkor vág a gyerekszülésbe, családalapításba vagy hogy? 40 felett szülni? hát nem tudom...
2015. márc. 8. 16:19
 15/16 anonim ***** válasza:
Teljes mértékben egyetértek apáddal. Művészetből nem lehet állandó állást csinálni(vagy legalábbis nagyon nehéz). Összevissza kell nyalnod a valagát mindenféle befolyásos embernek. És a pénz:hogy terveztél össze művészkedni elegendő pénzt albérletre, állandó lakásra, járműre, élelemre, gáz/víz/villanyra, esetleg egy családra?
2015. márc. 13. 23:11
 16/16 anonim válasza:

Látom semmi építőjeleggű válasz nem érkezett, csak a szokásos laikus értetlenkedés. A kérdezőhöz:

Nos, ha valaki szakmai elismerést és ezzel párosuló anyagi megbecsülést akar kiérdemelni, akkor azt csak is professzionális vonalon lehet elérni. Ha képzőművész akarsz lenni annak alapfeltétele a főiskola/egyetem. Ez a "éhezőművész" meg "nem tudsz elhelyezkedni vele" dumát azok nyomják akiknek semmi rálátása, de még elképzelése sincs arról mit is csinál egy egyetemet(!) végzett profi művész. Én 30 éves vagyok, Msc képzőművészeti diplomával rendelkezem, középiskolában művtörit oktatok és tervezőgrafikusként dolgozom egy hazai jó nevű nyomdaipari vállalatnál. (...és nem nyaltam ki érte senki hátsófelét) A lényeg az, ha komolyan akarsz ezzel fogllalkozni akkor azt csak is magas szinten érhető el. Mivel ebben a szakmában is verseny van, könnyen belátható, hogy egy OKJ-S grafikus oklevéllel nemsokra megy az ember, felmorzsolódik a munkaerőpiacon.

2015. márc. 23. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!