Ha valaki felnőtt korában szeretné azt, hogy az anya mondjon le róla, és semmi ne kösse hozzá . Az megoldható lenne?
A "szülőséget" nem lehet lemondani.
Adósságot pedig nem örökölsz, ha lemondasz az örökségről.
Ahogy írták, adósságot nem örökölhetsz. És semmit sem kell, lemondhatsz mindenről.
Átérzem a helyzeted.
Hát nem tudom kedves előttem hozzászólok, de nem egy esetet olvastam itt gyakorin, és sajnos élőben hogy a gyermek nagyonis megszivta az anyja-apja felhalmozott adósságát...
És az egész életük tönkrement emiatt.
Lemondhatsz az örökségről, vagyis az adósságról is. Emiatt ne aggódj. Ha pedig esetleg rokontartást, stb. kér, akkor azt is meg lehet támadni a bíróságon.
Az emlékek, amik mindig velünk maradnak, sajnos...
"de nem egy esetet olvastam itt gyakorin, és sajnos élőben hogy a gyermek nagyonis megszivta az anyja-apja felhalmozott adósságát..."
Aki olyan hülye, hogy a saját jogaival sincs tisztában illetve kérdezni se tud, az magára vessen.
Egy felnőttről eleve nem lehet lemondani, mert semmi jogi hatalma nincs feletted, amiről lemondjon.
Adósságot nem örökölsz.
Az örökségről már most előre lemondhatsz, illetve, ha megnyílik a hagyaték, visszautasíthatod. Egyébként, ha elfogadod, akkor is csak a hagyaték erejéig felelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!