Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez minden normális családban...

Ez minden normális családban így megy?

Figyelt kérdés
Ma történt reggel, hogy kimentem kakaót csinálni, előtte megmostam a hajam. A tej nem volt elég, megkérdeztem anyát van-e még itthon, mondta hogy "ha tej kell kimész és lesz". Vizes hajjal a legjobb kimenni, főleg úgy hogy beteg vagyok, tehát kimentem hoztam tejet és jöttem is be, ez kb fél perc volt. Elkezdte mondani, hogy az se érdekli ha megdöglök és majd meglátom, hogy senki nem fog mellettem állni ha nagy baj van mert semmit nem érek. (Igen ezt így mondta, és nem, nincs benne túlzás.) Természetesen ez után nem bírtam megtartani magam és elkezdtem sírni, ekkor jött az a mondat hogy "Úgy van, sírj csak, ebből látszik hogy egy utolsó gyáva féreg vagy" Nem tudom kinek hogy esik a saját anyjától ilyen mondatokat hallani, igaz hogy 17 éve tűröm ezeket, de van amikor már sok, amikor nem tudom magam kontrollálni, ilyen volt kb 1 hónapja is. A sztori annyi volt hogy húgom véletlen kék körömlakott öntött a pólójára, de alig látszott és mondta anya hogy akkor mosson magára, mert ezek után biztos hogy nem fog, majd előteremtjük magunkat a kaját meg minden egyéb mást. Ééés ekkor mondtam hogy "de anyaként az a dolgod hogy eltarts minket és...." Láttam, hogy vérben forognak a szemei, köpni nyelni nem tudtam mert már ütött mint a veszedelem (nevelő apám itthon volt, megszokta hogy megüt minket anya), ezután berángatott a hajamnál fogva a szobámba, földre vágott és ütött rúgott ahol ért, már ordítani nem tudtam, komolyan azt hittem meghalok, itt a vége mindennek. Már az ájulás szélét voltam annyiszor ütötte meg a fejemet, ekkor jött be nevelő apám és látta, hogy ez így nem lesz jó. Anyát lerángatta rólam, de még akkor is kapálózott hogy ő ütne engem még szívesen. Kb 2-3 órát feküdtem ott a földön és sírtam egy magamba, nevelő apám bejött és megnézte minden oké-e velem (kórházba dolgozott pár évig) Szép lila foltok a karomon, a hátamon, és az oldalamon. Másnap nevelőapámmal beszélgettünk és mondta hogy egy hajszál választott el attól hogy félholtra verjen anyám. Azóta anyám szemébe nem merek belenézni, inkább tűröm amit kapok és kussolok, tartson gyávának, már nem érdekel. Nincs itt már nevelő apám aki megvédjen mert 1 hete elköltözött, nem bírta ezt tovább. Hatalmas vita volt az elköltözést megelőző napon, anya kitalálta hogy nevelő apám megütötte, de ez már mindegy. Mit is tudnék tenni ilyen helyzetben? Négyen élünk most együtt. Legkisebbik húgom (7), A középső húgom (15), anya, és én (17). Fontos lenne ha hasznos tanácsot, segítséget kapnék tőletek.
2015. febr. 28. 10:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
53%
Gyámhivatal, vagy nem tudom hogy hívják, esetleg ott próbálkozz.
2015. febr. 28. 10:16
 2/19 anonim ***** válasza:
73%
Menj el a gyámügyhöz, és számolj be nekik erről. Ez nem normális így! A húgaidat is ütötte már meg vagy csak téged?
2015. febr. 28. 10:20
 3/19 anonim válasza:
68%
Ronok? Ofő? Gyámhivatal? Menj el szerintem is a gyámhivatalba :( Nem jó ez így.
2015. febr. 28. 10:24
 4/19 A kérdező kommentje:
Húgaimat is ütötte már meg, de nem annyira mint engem. Nekik csak 1-2 pofon jár. :)
2015. febr. 28. 10:32
 5/19 anonim válasza:
81%
uristen!! en ezen bekonnyeztem:( hogy lehet ilyen egy anya?! ez nem normalis dolog:/
2015. febr. 28. 10:36
 6/19 anonim válasza:
57%

Mindenképpen kérj segítséget!

Ha van valami megbízható barátod vagy felnőtt akiben megbízol, neki meséld el ezt és kérd meg, hogy segítsen. Ez nem normális. Anyukádnak nem szabad vernie téged. A nevelőapáddal is megpróbálhatsz kapcsolatot felvenni.

Remélhetőleg nem lesz legközelebb, de ha lenne, tudom, hogy nehéz de akár a rendőrség is segíthetne. Beszélj a testvéreiddel.

2015. febr. 28. 10:36
 7/19 anonim ***** válasza:
87%
Ennél még az árvaház is jobb lehet.
2015. febr. 28. 10:49
 8/19 anonim ***** válasza:
12%

Gyámügy? Jó vicc, azok szrnak rád!

Költözz valaki rokonhoz, ha teheted!

2015. febr. 28. 10:55
 9/19 anonim ***** válasza:
57%

A kiskorú bántalmazása bűncselekmény, a gyámhivatal - ha hozzájuk fordulsz - ill. az orvos is hivatalból feljelentést kell, hogy tegyen ilyen esetben. Ha elszánod magad - és azt gondolom, hogy ez lenne a helyes, bármilyen szörnyű érzés ez neked, főleg a kisebb testvéreid érdekében - , készülj fel rá, hogy hosszadalmas hercehurca, vizsgálat és tárgyalás lesz, jó eséllyel azzal fog végződni, hogy nevelőotthonba kerültök, esetleg olyan rokonhoz, aki elvállal benneteket. Ez sem jó, de így van esélyetek normálisabb életre. Az, amit leírtál, semmiképp sem normális, és hosszabb távon kifejezetten veszélyes.

Együttérzek veled, és kívánok sok erőt neked, remélem, jobbra fordul az életetek!

2015. febr. 28. 11:15
 10/19 anonim ***** válasza:
57%

Istenem, ez szörnyű! :( Nagyon sajnállak titeket! Azt mondom, amint betöltöd a 18-at költözz el!

De magamból kiindulva (nekem a szüleim veszekszenek folyton, anyám ordít,mint a bolond,apám meg csak hallgat,aztán anyám hozzávágja ami épp a kezébe akad), én is megfogadtam,hogy 18 éves korom után összeköltözöm a barátommal és elhúzok,csak a 11 éves öcsémet nem akarom velük hagyni.. Mert ő meg ilyenkor mindig csak sír,és én vagyok az egyetlen akihez fordulhat... Legalább ti tesók,tartsatok ki egymás mellett, és terveljetek ki valamit!!!

2015. febr. 28. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!