Ez minden normális családban így megy?
Mindenképpen kérj segítséget!
Ha van valami megbízható barátod vagy felnőtt akiben megbízol, neki meséld el ezt és kérd meg, hogy segítsen. Ez nem normális. Anyukádnak nem szabad vernie téged. A nevelőapáddal is megpróbálhatsz kapcsolatot felvenni.
Remélhetőleg nem lesz legközelebb, de ha lenne, tudom, hogy nehéz de akár a rendőrség is segíthetne. Beszélj a testvéreiddel.
Gyámügy? Jó vicc, azok szrnak rád!
Költözz valaki rokonhoz, ha teheted!
A kiskorú bántalmazása bűncselekmény, a gyámhivatal - ha hozzájuk fordulsz - ill. az orvos is hivatalból feljelentést kell, hogy tegyen ilyen esetben. Ha elszánod magad - és azt gondolom, hogy ez lenne a helyes, bármilyen szörnyű érzés ez neked, főleg a kisebb testvéreid érdekében - , készülj fel rá, hogy hosszadalmas hercehurca, vizsgálat és tárgyalás lesz, jó eséllyel azzal fog végződni, hogy nevelőotthonba kerültök, esetleg olyan rokonhoz, aki elvállal benneteket. Ez sem jó, de így van esélyetek normálisabb életre. Az, amit leírtál, semmiképp sem normális, és hosszabb távon kifejezetten veszélyes.
Együttérzek veled, és kívánok sok erőt neked, remélem, jobbra fordul az életetek!
Istenem, ez szörnyű! :( Nagyon sajnállak titeket! Azt mondom, amint betöltöd a 18-at költözz el!
De magamból kiindulva (nekem a szüleim veszekszenek folyton, anyám ordít,mint a bolond,apám meg csak hallgat,aztán anyám hozzávágja ami épp a kezébe akad), én is megfogadtam,hogy 18 éves korom után összeköltözöm a barátommal és elhúzok,csak a 11 éves öcsémet nem akarom velük hagyni.. Mert ő meg ilyenkor mindig csak sír,és én vagyok az egyetlen akihez fordulhat... Legalább ti tesók,tartsatok ki egymás mellett, és terveljetek ki valamit!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!