Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Annyira elegem van a szuleimbo...

Annyira elegem van a szuleimbol! Nagyon szigoruak, sehova nem engednek! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag onnan, hogy reggel felkelek, semmi eletem. Reggel agyazas, rendrakas, reggeli utan mindenki maga utan mosogat. Suli utan uszas vagy tanc, zuhany, tanulas, vacsora, mosogatas, alvas. Es ennyi! Hetvegen meg rosszabb. Szombatonkent fel nap hazimunka :S raadasul olyan dolgokat is, amik szerintem tokre a szulo dolga, pl. a vasalas. Ezen felul minden, mosas, porolas, sikalas, minden. A sarkokat raadsul kezel kell ronggyal kell, ha nem ugy csinalom, valaki kiszurja es mutatjak, hogy nezd meg mennyi por maradt ott, mintha erdekelne. :/ Ha vege a hazimunkanak, ebed, pihi, aztan tanulas. Vasarnap esetleg valami csaladi program, de azokhoz semmi kedvem :/ a barataim a hetvegen pihennek,van akihez takaritono is jar, meg bulizni is mehetnek, amiert en hiaba konyorgom. :(((( hogyan beszeljek veluk hogy lazabbak legyenek???

2015. febr. 26. 13:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Ezek szerint itt mindenkinek begyepsedett szulei vannak?
2015. febr. 26. 14:30
 12/20 anonim ***** válasza:
76%

Ti amúgy voltatok valaha kamaszok?

Én is egyetértek abban, hogy vegye ki a gyerek a részét a házimunkából, ezzel semmi baj, de attól még nem kell elvenni az egész magánéletét.

Mi hátránya származna a gyereknek vagy a szülőnek, ha néha elengedné barátnőkkel/haverokkal sétálni, pizzázni, cukrászdába beülni, vagy akármi más?

Egy ennyi idős kamasznak már nem csak a család létezik, ebben a korban tanulja meg a szocializálódást, az emberi kapcsolatok kiépítését, a barátkozást, sőt, ilyenkor kezdenek el ismerkedni a másik nemmel is. (nem, nem szexre gondolok)

A házimunka a család minden tagját érinti, be kell osztani, ki mit csinál, nagyjából egyenlően, erőviszonyokat figyelembe véve, nem pedig rásózni mindent a gyerekre.

Szerintem pl tök jó megoldás, hogy csinál a család mondjuk egy táblázatot, hogy ki melyik munkát végzi el aznap/azon a héten, egyenlően beosztva, így nem venne el több órát, és szépen megtanulna mindenki alkalmazkodni.

Attól, hogy a gyerekét valaki elvágja a társadalomtól, azzal csak rosszat ér el.

Lelép egyetemi koleszba, és végig bulizza az egyetemi éveket, mert végre kiszabadult.

Az a legrosszabb, mikor nem tudnak a szülők fokozatosak lenni.

Évről évre lazábbra venni a gyeplőt, eleinte havi egy buliba elengedni a gyereket mondjuk(én voltam 15 évesen házibuliban, meg koncerteken, semmi nem történt, nem itta magát senki a sárga földig, és szexelt idegenekkel), aztán ahogy idősödik, egyre több helyre.

De még ha a bulizást nem is akarják engedni, egy kis társasági életet igazán lehetne engedni, mert így fogalma nem lesz szegénynek az emberi kapcsolatokról, ha minden egyes perce korlátozva van. Magánéletre minden korban joga van az embernek, szerintem már 10-12 évesen nyugodtan aludhat valaki a barátnőinél,haverjainál(nem párkapcsolat! barátok), szülői felügyelet mellett, és játszhat.

2015. febr. 26. 15:07
 13/20 anonim ***** válasza:
66%

Hát szerintem ez egyáltalán nem normális. Sose értettem miért kell egy gyerek minden percét centire beosztani. Két gyereket felneveltem. Az idősebb lassan végez gyógyszerészkaron, a kisebb tavaly kezdte az orvosit. Mindketten sportolnak is kicsi koruk óta. Annyi volt a kérésem tőlük, hogy a saját kis életterüket tartsák rendben és tanuljanak hogy jó életük legyen, ne másoktól függjenek. Ezen kívül a szabadidejükben azt csinálnak amit akartak. Igen, ebbe néha még egy-egy buli is beleférhet. Nem érzem úgy, hogy a "laza" nevelésem rossz lett volna.

Kérdező, nem tudom, hogy az ilyen emberekkel igazából mit lehet tenni, azt hiszem semmit. A kisebb lányom egyik barátnőjének vannak ilyen szülei. Még azt is egy hétre előre le kellett velük beszélnem, ha át akart jönni hozzánk pár órára, és akkor is percre pontosan hozták és vitték. Hát nem vagyunk egyformák. Én sose fogom megérteni ezt a "minél rövidebb és fojtogatóbb a póráz, annál jobb"-elvet, de mások meg engem ítélnek el a "liberális" nevelésem miatt. Majd az élet igazolja kinek volt igaza, addig is ez csak egy meddő vita.

2015. febr. 26. 15:15
 14/20 anonim ***** válasza:
75%
Aki egyetért ezzel a szülői hozzáállással annak csak gratulálni tudok. A gyerek nem azért van, hogy úgy irányítsuk őt mint egy robotot a joystickkal. Igen, még csak 15 éves de ez nem jelenti azt, hogy csak robotolnia kell. Fog ő robotolni pár év múlva a munkában de addig hadd élvezze az életet. Néha egy kis szórakozás barátokkal meg buli abszolút jót tesz. Szocializálódik, barátai lesznek, kommunikatív lesz és nem fogja magát kívülállónak érezni. Tanulás mellett is lehet szórakozni, nem kell a tipikus szöveggel jönni, hogy "de ők csak azt akarják, hogy szép jövője legyen". Lesz neki, de ehhez kell némi szórakozás és kikapcsolódás is. Sajnállak kérdező, hogy a szüleid ilyenek. Próbálj beszélni velük, hogy te nem egy droid vagy.
2015. febr. 26. 15:39
 15/20 anonim ***** válasza:
73%
Látom, a lepontozás az megy, de magyarázatot senki nem képes adni arra, hogy mi hátránya származna, ha elengedné a gyerekét néha a barátaival, és mi előny van a szociális élet totális megvonásának?
2015. febr. 26. 16:03
 16/20 anonim ***** válasza:
72%
Én is az előzőekkel értek egyet.Az ember tizenévesen kezd igazán szociálódni,nincs értelme hogy 'elzárják' a külvilágtól..huszonévesen meg zárkózottan és normális barátok nélkül kezdi a felnőtt életét..Ebbe sok szülő nem gondol bele.
2015. febr. 27. 15:46
 17/20 anonim ***** válasza:
40%
hű de látszik a pontozásokból, hogy a látogatók kb 2/3-a tini :D
2015. febr. 27. 18:44
 18/20 anonim ***** válasza:

Én írtam a 12. Választ.

Sajnos nem tini vagyok,hanem felnőtt nő, bár szívesen lennék az. :D

Az utánam lévő hozzászóló a gyerekei neveléséről számol be, szóval valószínűleg ő sem tini.

Attól, hogy valaki nem olyan szigorú mint valami ss tiszt, még nem feltétlen fiatal.

2015. febr. 28. 16:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves kerdező!

Abban egyetértek a többiekkel, hogy meg nem vagy buliba valo, legalabbis szorakozohelyre biztos nem engednelek el! De viszont ez a hetvegi program meg amiket leirtal, hogy a sarkokat ki kell torolni kezzel! Uristen:D ertem en, hogy lany vagy es beled akarjak nevelni, hogy rendes haziasszony legyen beloled aki egy rendes ferjet talal maganak de konyorgom! Ez teljesen abszurd. Egy gyerekkornak nem csak errol szol! Igy egy begyepesedett unalmas felnott lesz beloled! Igen is a hetvege a tied azzal toltsd amivel szeretned de javaslom, hogy fedezd fel magadban, hogy megis mi az amit szeretnel csinalni es abban legyel jo! Ha keresel is majd vele es szeretni is fogod akkor boldog elet all elotted! En azt mondom ez a te eleted nem egy zarda! Ha nagyon nem birod 3 eved van es menekulj! :D

2015. júl. 1. 02:34
 20/20 anonim ***** válasza:
*gyermekkor
2015. júl. 1. 02:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!