A szüleim szigorúak velem szerintetek?
Ez neked szigor?
Csak jót akarnak neked, de ha te 16 évesen már alkoholista akarsz lenni, akkor hajrá, nyugodtan tedd tönkre a még fejlődésben lévő szervezetedet.
utolsó, így meg a szociális életét teszi tönkre jó előre. nem kell alkesznak lenni ahhoz, hogy valaki elmehessen a házibulikba.
öcsém is 16, szintén elit gimi, és engedve van mindenhova. normális kiskölyök, múltkor együtt voltunk fesztiválozni, együtt söröztünk, 4 sör után azt mondta, pont jól érzi magát, de többet nem iszik, mert mindig a 4. után áll meg, hogy ne legyen baja.
amúgy próbálj beszélni szüleiddel. ne erősködve, csak úgy említsd meg, hogy szeretnél nem kimaradni minden vicces sztoriból, amirpl utána napokig hallasz a suliban. próbáld szépen fokozatosan kitolni a 11 órát. a 16 éves kor pont annak az ideje, hogy picit feszegesd a határaidat. de a lényeg az értelmes kommunikáció. ne hisztizz, ne lépj le otthonról, maradj megbízható, csak jussatok közös nevezőre.
Nem hiszem, hogy 16 évesen minden héten iszogatni normális lenne!
Mivel fiú vagy és így talán kevésbé vagy veszélyben, néha elengednélek tovább.
Azt mondjuk sosem értettem, hogy miért este kell kezdődjön valami, hogy jól érezzék magukat.
Teljesen normalisan bannak veled a szuleid, igy helyes ahogy ok csinaljak. 16 evesen nem kell alkoholizalni, de kimaradozni egesz ejszaka. 11 oraig maradhatsz: abszolut korrekt.
Attol nem lesz tobb baratod, ha nekiallsz pialni.
Amugy amikor en ennyi idos voltam mint te, en is kabe eddig maradhattam. A haverjaim allandoan ittak, cigiztek, neha olyan reszegek voltak hogy negykezlab maszkaltak az utcan. En nem ittam soha egy kortyot sem, nem is cigiztem, mert ugy ereztem hogy nem helyenvalo. Anyamek sem engedtek volna persze, de soha nem derult volna ki ha iszok nehany korty sort peldaul.
Soha nem volt ebbol gondom a barati tarsasagban, sot orultek hogy van egy jozan is, igy hazatalal a banda:)
Raersz meg elkezdeni a pialast meg az ejszakazast. Hallgass a szuleidre, ok gondoljak jol.
sz arrá fogtok pontozni, tudom. de attól, hogy ti rég voltatok kamaszok, hogy nem emlékeztek rá, hogy az milyen? ez az a kor, amikor az ember szórakozik, kimaradozik, olyan dolgokat tesz, amiket később megbán, próbálgatja a társas szitukban saját magát, feszegeti a határait, egyátalán, kamaszként viselkedik. egy rendesen nevelt kamasz nem fog az árokban fetrengeni, de jó pár élménnyel és tapasztalattal gazdagodhat. mindenki mondja, hogy az egyetemi évek a legjobbak, akkor már felnőtt, és mégsem. erre három ellenpéldát mondanék. az egyik az, hogy alapvetően az is meg van vetve pl. itt gyk-n is, ha egy egyetemista nem dolgozza ki a belét, hanem bulizik. másik, hogy sokan nem mennek továbbtanulni, hanem dolgoznak egyből. akkor nekik maradjon ki a társas élet? a harmadik ellenérv pedig saját magam vagyok, aki havonta jártam házibuliba egész éjszakára (túl korán elment az utolsó busz), és életem legjobb 4 éve volt a gimi. az akkor szerzett 2 legjobb barátnőm a mai napig a két legjobb barátnőm.
70%-ig meg se álljatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!