Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim szigorúak velem...

A szüleim szigorúak velem szerintetek?

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves srác vagyok a helyi legerősebb gimnáziumba járok, 4,3 -as átlagom lett év végén, ami szerintem nem rossz. Ha néha hármast vagy sajnos rosszabbat hozok ki vannak bukva. Alkoholról szó sem lehet mind a ketten anti-alkoholisták teljesen még sört se vagy hasonlót. Osztálytársaim, haverjaim minden hétvégén eljárnak iszogatni, nem mindegyik lesz részeg csak jól érzik magukat ami szerintem megengedett. Engem maximum háromnegyed 11-ig engednek el, tehát 11-re itthon kell lennem. Ezt nem tartom fairnak hogy, a többiek maradhatnak én nem. A másik ezzel párhuzamban, hogy sehova sem engednek, csak ha 11-re haza érek. Osztálytársaim előtt is szégyenlem sokszor, hogy csak eddig maradok. És az utolsó, az alkoholra visszatérve, hogy másnál a vasárnapi asztalon ott hever a sör vagy az apuka vesz neki, hogy hagy igyon a fia. Tudom sok ilyen kérdés van de ehhez hasonló. úgy vélem nem. Előre is köszönöm a segítségeteket.

2014. júl. 1. 13:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

22 éves vagyok, szóval nem olyan régen voltam tini... :)

Egy 16 éves gyereknek mégis miért kéne hajnalig kint császkálni az utcán? Tökéletesen elég az este 11 óra.

Igen, fontos, hogy legyen szociális élete, de ez ne járjon együtt azzal, hogy iszik. Minek? Mert csak attól érzi jól magát? Akkor inkább maradjon otthon. Teljesen megértem a szüleit.

2014. júl. 1. 19:06
 12/23 A kérdező kommentje:
Most nem magamról beszélek, csak ha van egy tini ő is 16 éves és neki sem engedik a szülei a mértékletes alkohol fogyasztást, akkor mire 18 lesz annyira kíváncsi lesz hogy alkoholista lesz belőle előbb utóbb.
2014. júl. 1. 20:58
 13/23 anonim ***** válasza:
Ez azért nem így működik... :)
2014. júl. 1. 21:00
 14/23 A kérdező kommentje:
Most is mondtam anyukámnak, hogy buliba mennék (először) erre, most kérdezi, hogy minek, hova, kivel, miért? Napokon belül leszek 16 fél (nem hiszem hogy számít). Meg hogy 11-re muszáj itthon lenned! Nem értem, másokat 2-ig elegednek.
2014. júl. 1. 21:10
 15/23 anonim ***** válasza:

Szuleid nem szoktak mondani neked hogy oket nem erdekli hogy masok mit csinalnak? Milyen butasag mar ez?

Azoknak a gyerekeknek a dolgait a sajat szuleik intezik. Ha ok ugy latjak jonak akkor ugy latjak.

A te szuleid meg maskepp latjak, es en szemely szerint veluk ertek egyet. Egyebent meg 2 ev aztan azt csinalsz amit akarsz. bar tudom 16 evesen meg ket hetnek is baromi nagy jelentosege van, nemhogy ket evnek :)

A szuleid torvenyi felelossege hogy gondoskodjanak rolad. ha nem teszik, akkor bajban talalhatjak magukat, es ez nem vicc. Abszolut korrekt modon jarnak el hogy elengednek, de korlatokat szabnak. Azt is megtehetnek hogy nem engednek el sehova, es akkor sem tehetnel semmit.

Amugy meg attol nem lesz senki alkoholista mert nem ihat gyerekkoraban, eppen forditva valoszinubb. A alkoholizmus amugy is egy szenvedelybetegseg, nem a kivancsisagtol van.

2014. júl. 1. 21:56
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

A szülői oldalról mondom: Az iskolai eredményen látszódni kell az erőfeszítésnek. Nem mindenki rendelkezik azonos képességekkel, de igyekeznie kell jól tanulni, mert az alapján érhet el az életben is jó eredményeket. Ha ez az erőfeszítés nem látszik, akkor az baj.

Alkohol: ha a szüleid nem isznak alkoholt, biztos nem fognak örülni, ha te igen. Tessék ezt figyelembe venni. Az én gyerekem magától sem iszik és nem szereti ha a többiek isznak.

Kimaradás: ha kitűznek egy időpontot, akkor szó nélkül haza kell érni és nem kérdezgetni, hogy ez miért van.

Röviden ennyi. A szüleidben nyugodtan megbízhatsz. Amíg nem vagy önálló, addig célszerű rájuk hallgatni.

2014. júl. 1. 22:11
 17/23 A kérdező kommentje:
Nekem is vannak ellenérveim, mindenesetre köszönöm szépen minden kedves válaszolónak, hiszen segítettetek! :D
2014. júl. 1. 22:51
 18/23 anonim ***** válasza:
27%

én tuti ne engednélek el 11-ig. A 16 éves kölyköm legyen otthon este 8-kor,semmi keresnivalója az utcán piás proligyerekekkel.

Tudom,hogy nem ezt akarod olvasni de örülj,hogy szeretnek,törődnek veled!

2014. júl. 2. 11:29
 19/23 anonim válasza:
58%

Aha mindenkinek így kéne csinálni? húzzatok már el! Én már 13 évesen kipróbáltam ilyeneket hogy sör..ÉS? Szüleim nem tudtak róla,de ha megtudták volna akkor se lett volna SEMMI,és most ne kezdjétek írni hogy milyenfelelőtlenszülőazilyen ..tesóm 16-os buliakján volt pia bacardi-lime amit anyukám csinált meg!,mert tudta hogy ha ő nem visz akkor majd visznek a barátai,egyébként a bulija akkor is egy külön kibérelt nyaralóban volt...

Visszatérve nyilván aggódnak de ez már sok,hogy egyáltaán egy sört se ihatsz meg hogy 11-re otthon kell lenni (helyedben én már minkettőt megszegtem volna,vagy mondtam volna hogy márpedig én tovább szeretnék maradni csak hogy tudja)egyébként meg 16évesen szerintem vagy olyan érett és értelmes a gimi alapján is hogy tudj vigyázni magadra és ne csinálj nagy felelőtlenségeket!

2014. júl. 3. 14:36
 20/23 anonim ***** válasza:
16 évesen havi egyszer, pénteken kimaradt egész éjszakára, anyám engedélyével. Az volt az elv, hogy inkább csapatban menjek haza reggel ötkor, mint hajnali kettőkor egyedül, az éjszakai járatokkal. Normális felnőtt lett belőlem és sose volt balhém. Úgy gondolom, hogy nevelés kérdése (vagyis, hogy milyen embert nevelt a szülő a gyerekéből), kit hány évesen meddig lehet elengedni.
2014. júl. 3. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!