Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen szigorúak velem?

Miért ilyen szigorúak velem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a szüleim nagyon lekorlátoznak. Jól tanulok, nincs velem semmi különösebb baj, átlagos tini vagyok, mint a többiek. Viszont a nevelő apám olyan szigorú velem, hogy pl 9 után nem is engedik, hogy internetezzek, kb a 8 éves öcsémmel egy szinten kezelnek. Amikor meg nevelő apám hazajön akkor állandóan elővesz, hogy miért nem csináltad meg ezt meg azt? És mondom neki, hogy arra nem volt időm és akkor felhozza, hogy bezzeg ő egész nap dolgozott. Anyummal próbáltam beszélni, hogy ne legyenek ilyen szigorúak velem, de nem sikerült meggyőznöm.

Segítség! 16/L

2014. jún. 28. 11:47
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
Valószínűleg nem tudják hogyan kezelni, hogy van egy tini lányuk, és vigyáznak rád. Próbáld meg a nevelőapáddal megbeszélni, járj néha egy kicsit a kedvükben :)
2014. jún. 28. 11:57
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Amikor egyszer túlzásba viszik fakadj sírva mond el a sérelmeidet hogy már nem vagy 10 éves és nem akarsz mást csak egy átlagos tinihez méltó életet és látványosan vonulj el. Próbálj nyomatékot adni az érveidnek egy kis érzelmi őszinteséggel.

Egyébként ha anyukád sem áll a pártodra akkor nehéz ügy. Illetve még 2 év aztán egyetem (ha mész) azt még kihúzod valahogy.

2014. jún. 28. 11:58
 3/12 anonim válasza:
25%
Ismerős. A mi családunkban is mindenki tud dirigálni hogy ezt miért nem csináltam meg meg azt. És meg mondják hogy mi követelünk mindent de semmit nem csinálunk. Én egyszerűen lesz@rom ezeket.Mikor mondták hogy takarítsak ki kétnapoal utána meg is tettem mert akkor volt kedvem.
2014. jún. 28. 12:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Keress kompromisszumot. Első körön például csináld azt, hogy reggel megkérdezed a nevelőapád, hogy mit kell megcsinálnod aznap. És azt csináld is meg. Ha látja, hogy megbízható vagy, ő is engedékenyebb lesz, hiszen jobban meg fog bízni benned.
2014. jún. 28. 12:21
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak az a bajom, hogy hiába segítek egész nap, nem veszik figyelembe. Anyum figyelme venné, de nem akar miattam veszekedni. És az tényleg durva szerintem, hogy már a nyolc éves öcsém szintjén kezelnek. Ráadásul nyár van, szerintem nem nagy kérés, hogy kicsit had nezettek este, nem egész éjjel. Sajnos nem tudom rávenni őket ehhez egy nagyon nyomós ok kéne. Csak azért ciki magyarázkodni a barátoknak, hogy miért megyek el ilyen korán...
2014. jún. 28. 12:33
 6/12 A kérdező kommentje:
És hazajön a munkából, és megkérdezi, hogy miért nem csináltam meg valamit. És elkezd velem kiabálni, hogy de ő egész nap dolgozott miattunk és lesz*rja hogy én mit csináltam egész nap.
2014. jún. 28. 12:36
 7/12 anonim ***** válasza:
Én igazából ezt nem értem! Nem hergelni akarlak ellene (nevelőapád ellen) de neki aztán sztem nem sok köze van a nevelésedhez! Igazi apád felelősségre vonhat, és megmondhatja hogy mit csinálj! De gondolom hogy amíg az "ő kenyerét eszed" addig az lesz amit ő mond! jól gondolom? Engem mindenhova engedtek, 16 évesen bárhova bármikor mehettem! De! Én azért elég komoly, talpraesett lány voltam! Nem tudom, a mostani tinik sztem egészen mások :( Valószínűleg ki kellene érdemelni hogy engedékenyebbek legyenek! (tanulmány, talpraesettség, komolyság) Én a helyedben azt csinálnám, hogy összehívnám apád, anyád, (igazi apád) és közösen megbeszélni hogy mit engednek mit nem! Ezt nem a nevelőapád dönti el, az meg hogy dolgozik??!!! Más is dolgozik, nem tudom mit várt hogy a lábát csókolgatjátok majd, hogy ő dolgozik??!!! Anyukád nem mer ellent mondani neki? ha apukád nem él, vagy esetleg lelépett akkor ne hari!
2014. jún. 28. 12:50
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
Telefonon tudsz netezni,ha kikapcsolja a wifit akkor mobilnet.
2014. jún. 28. 12:57
 9/12 anonim ***** válasza:

A mostohaanyám dettó, mindig csak bszogatott mindenért. Miért nem csináltam meg, ha megcsináltam, miért így, ő máshogy szokta, béna vagyok, ne segítsek semmit... ne menjek ide-oda - ha nagyritkán mentem, sértődés -, stb.

Próbáltam vele beszélni, amire felkapta a vizet, nekiállt kiabálni és terelte a dolgot, hogy ő ilyet nem mondott (persze), meg egyébként is - és itt elkezdett felelősségre vonogatni, meg sérelmeket felhozni.

Azután hagytam a fen.be az egészet, konstatáltam, hogy vele képtelenség felnőtt módjára beszélni, de a helyzet semmit sem változott. Hat évig éltem ilyen légkörben, önbizalom 0, most próbálom újraépíteni önmagam egy majdnem-halál után.

2014. jún. 28. 16:33
 10/12 anonim válasza:
Mond meg neki hogy õ nem az igazi apád és hagyjon tèged béken. Anyukaddal beszélj h ez így nem mehet tovább vagy beszélj ha van nagysżülö keresztszülö vagy vlamilyen rokon h segítsenek neked h ez ne így menjen ttovább....és amit leirtal abból. Az derült ki számomra h egy bunkó állat. Bocs. A helyesírási hibákért telorol írtam
2014. jún. 28. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!