Miért ilyen szigorúak velem?
Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy a szüleim nagyon lekorlátoznak. Jól tanulok, nincs velem semmi különösebb baj, átlagos tini vagyok, mint a többiek. Viszont a nevelő apám olyan szigorú velem, hogy pl 9 után nem is engedik, hogy internetezzek, kb a 8 éves öcsémmel egy szinten kezelnek. Amikor meg nevelő apám hazajön akkor állandóan elővesz, hogy miért nem csináltad meg ezt meg azt? És mondom neki, hogy arra nem volt időm és akkor felhozza, hogy bezzeg ő egész nap dolgozott. Anyummal próbáltam beszélni, hogy ne legyenek ilyen szigorúak velem, de nem sikerült meggyőznöm.
Segítség! 16/L
Amikor egyszer túlzásba viszik fakadj sírva mond el a sérelmeidet hogy már nem vagy 10 éves és nem akarsz mást csak egy átlagos tinihez méltó életet és látványosan vonulj el. Próbálj nyomatékot adni az érveidnek egy kis érzelmi őszinteséggel.
Egyébként ha anyukád sem áll a pártodra akkor nehéz ügy. Illetve még 2 év aztán egyetem (ha mész) azt még kihúzod valahogy.
A mostohaanyám dettó, mindig csak bszogatott mindenért. Miért nem csináltam meg, ha megcsináltam, miért így, ő máshogy szokta, béna vagyok, ne segítsek semmit... ne menjek ide-oda - ha nagyritkán mentem, sértődés -, stb.
Próbáltam vele beszélni, amire felkapta a vizet, nekiállt kiabálni és terelte a dolgot, hogy ő ilyet nem mondott (persze), meg egyébként is - és itt elkezdett felelősségre vonogatni, meg sérelmeket felhozni.
Azután hagytam a fen.be az egészet, konstatáltam, hogy vele képtelenség felnőtt módjára beszélni, de a helyzet semmit sem változott. Hat évig éltem ilyen légkörben, önbizalom 0, most próbálom újraépíteni önmagam egy majdnem-halál után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!