Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti értitek a szüleimet? Ez...

Ti értitek a szüleimet? Ez szerintetek se normális?

Figyelt kérdés

Barátommal a távolság miatt heti egyszer, hétvégente tudunk találkozni. Egyszer ő jön, egyszer én megyek általában, de ha kétszer jön ő akkor utána én is kétszer megyek, szerintem ez így konkrét.

A szüleimn most rákaptak arra, hogy miért mindig én megyek (???), mire mondom is, hogy dehát az elmúlt hétvégén ő volt itt.

Nem értem őket. Persze, az utazásomat ők finanszírozzák, de nem állunk rosszul az anyagiakban.

Mit szóltok?

17 éves lány vagyok

2015. febr. 26. 12:13
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Így korrekt, bocsánat.
2015. febr. 26. 12:17
 2/12 anonim ***** válasza:
18%
jön a nyár, elmégy nyári munkára és fizeted az utazásaid.
2015. febr. 26. 12:20
 3/12 A kérdező kommentje:

Úgy éreztem, hogy valaki ezen fog fennakadni.. De nem ez volt a kérdés, mint írtam, jól állunk anyagilag.

2015. febr. 26. 12:23
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem se az.

Úgy sejtem, ők tipikusan azok, akik azon középkorias felfogás hívei, hogy minden teher a fiúra háruljon, a lány meg nehogy egy centit is mozdulni merjen.

2015. febr. 26. 12:31
 5/12 anonim ***** válasza:
45%
Azert mert feltenek, mert utazol, mert messzi vagy, mert nem tudjak mi tortenik veled. Ennyi! Mit nem lehet ezen erteni? Attol, hogy 17 vagy meg mindig vigyazni akarnak rad.
2015. febr. 26. 12:34
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Kedves #4-es válaszolóval nagyon egyet tudok érteni.

Én is távkapcsolatban élek a barátommal, csak minket országok választanak el, a repülés jóval többe kerül, mint a vonatozgatás belföldön. Így kéthavonta találkozunk, általában. Volt már rá példa, hogy én egymást követően többször voltam ott, de én magam finanszírozom az úti költségeimet, így végképp nem lehet egy szava sem a szüleimnek. Mégis valahányszor felmerül, hogy elutazom, csak azt kapom meg, hogy mindig én utazgatok, holott körülbelül ugyanannyiszor utaztunk egymáshoz.

A szüleimre, de legfőképpen anyámra, nagyon is erősen vall ez a meglátás, hogy a fiúnak kéne finanszíroznia mindent, és mit fognak szólni az emberek. A régi rendszerből áthozott gondolkodása maradéktalanul érvényesül több ponton is.

21/N

2015. febr. 26. 12:38
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm #4es énis így gondolom!

#5ös, már jó párat utaztam el nem csak hozzá, hanem sokkal messzebb is egyedül. Kétlem, hogy ez volna a probléma.

Ráadásul kedvelik a barátom, nincs vele bajuk. Tehát tényleg nem értem.

2015. febr. 26. 12:40
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm #6os! Neked is teljesen igazad van.
2015. febr. 26. 12:41
 9/12 anonim ***** válasza:
18%
Attól hogy jól állnak a szüleid anyagilag nem biztos, hogy arra akarják költeni a pénzüket hogy a barátodhoz utazgassál.
2015. febr. 26. 12:48
 10/12 A kérdező kommentje:
#9, érdekes, eddig ez nem volt probléma..
2015. febr. 26. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!