Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy szülőnek...

Szerintetek egy szülőnek kényszeríteni a lassan felnőtt gyerekét, hogy különböző mozgáskultúrákra járjon?

Figyelt kérdés
Aláírom, hogy van rajjtam 15 kg plusz, de apám borzasztó erőszakos, öntörvényű ember, és a fejébe vette, ha elkezdek sportolni, akkor majd lefogyok, és észrevesznek a férfiak... Egyszerűen nem fogad el nemleges választ, vagy elkezd fenyegetőzni. Mindig ezzel csesztet, hogy hogy nézek ki, nem szégyellem magam, így senkim sem lesz soha, mert a férfiaknak nem kellenek a túlsúlyos nők. Tegnap voltam jógaórán, és valami iszonyat nehéz volt számomra, alig vagy egyáltalán nem tudtam kitartani a pózokat, mivel az oktatót néztem, akivel szemben ültünk, állandóan összekevertem a jobb és a bal oldalt, és a légzésre sem tudtam rendesen figyelni. Szerintem nem nekem való, nem is szeretnék többet menni. De ezt félek így megmondani apámnak, mert már belovalta magát ebbe az egészbe, szerinte "tegnap kezdődött el a boldogságom". Azért szerettem volna jógára járni, mert nem tűnt nehéznek, de ahhoz képest... Egyébként nem szeretnék semmilyen sportra járni, mert egyszerűen bortasztó ügyetlen vagyok, nem az a sportos típus, elég nekem a napi egy óra, csak ugye annak nincs látszatja. Viszont apám meg folyamatosan ezt szajkózza, és gyakorlatilag rámkényszeríti a sportolást.
2015. febr. 26. 06:43
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
75%
A 9-es miért lett lepontozva? Teljesen igaza van! Persze a 10-es válaszolónak is. A kérdező egy infantilis, lusta valaki. Ennyi.
2015. febr. 26. 07:50
 12/34 anonim ***** válasza:
58%
Egyreszt apad egy idiota. Masreszt abban igaza van, hogy nem lehet mindig a konnyebbik veget megfogni a dolgoknak. Ugyetlen vagy a jogaban? Na es? Senki nem kezdi profikent. En is jartam regebben, pedig 20 eves letemre meg az oregek is jobban nyomtak, de nem vettem a szivemre.
2015. febr. 26. 08:00
 13/34 anonim ***** válasza:
75%
Kedves #10es, én írtam azt az infantilis baromságot, hogy napi 1 óra séta elég a fogyáshoz :) Ajánlom nézz utána az aerob mozgásformáknak: huzamosabb ideig a normál pulzus kétszerese körüli tartományban végzett mozgás igenis zsírégető hatású. Nyilván ez valakinél a sétát(gyaloglást) jelenti, míg valakinél a lassú kocogást. Továbbá látom sikerült megragadnod az írásom lényegét, mely az volt, hogy a mozgás édeskevés, étrendi változások kellenek, mert azon múlik a siker.
2015. febr. 26. 08:01
 14/34 anonim ***** válasza:
84%

Több fajta jógatípus van. Van amelyik csak a légzésről szól, van amelyik izmokat erősít (ez iszonyat megterhelő az elején), van amelyik lazít és van amelyik egyszerre erősít, lazít és méregtelenít (ez a legmegterhelőbb, mert kb gőzkamra körülmények között kell a gyakorlatokat csinálni). A jóga viszont túlsúllyal egy nagyon jó mozgásforma mivel nem terheli az ízületeidet, mint a futás, a rosszul végzett tornagyakorlatok, stb. DE kitartás kell hozzá és nem egy alkalom után feladni. Nekem a gerincemmel volt gond és mivel nekem is volt túlsúlyom kezdő gerincjógára iratkoztam be. Majd meghülyültem az első 7-8 hétben annyira nehéznek találtam, de van kitartásom így végigcsináltam a 14 hetes kurzust. Közben szépen lassan a súlyomból is elkezdtem veszíteni, mert kevésbé éreztem magam éhesnek, jobb lett a közérzetem és nem utolsó sorban az anyagcserém is kicsit felpörgött.

Egyébként egy 150-160 centis emberen a 15 kg felesleg rengeteg, egy 175-180 centisen kevésbé feltűnő de ott sem egészséges. Az édesapádnak igaza van, hogy fogynod kellene és csak a javadat akarja csak nem a megfelelő stílusban adja elő. Nem amit, ahogy mondtad tipikus esete.

A napi 1 óra séta pedig maximum akkor ér bármit is ha tempósan csinálja az ember, nem pedig az 1 km-t lesétálok félóra alatt sebességgel. Az halottnak a csók. Csak azoknak elég akik nem 15 hanem 150 kg pluszt cipelnek.

2015. febr. 26. 08:01
 15/34 anonim ***** válasza:
43%

"lassan felnőtt gyerekét" 16-17 éves lehetsz.

Hogy lehet ilyen fiatalon ENNYIRE elhízni???

2015. febr. 26. 08:04
 16/34 anonim ***** válasza:
77%
Bár engem "kényszerítettek" volna tizenévesen, hogy mozogjak! Nem szenvedtem volna végig a röcögős kis hájhurkáim miatt a fiatalságomat. Örülj neki, hogy az apád igyekszik elérni, hogy szebb és egészségesebb fiatal nő lehess. Nem szeretnél csinosan öltözni, magabiztosan belépni bárhová, sohasem hallani azt a mondatot a negyvenkilós eladólányoktól, hogy "ebben a méretben nem tartunk"? Az meg szégyen, hogy "húszéves korod körül" már annyira merevek és kötöttek az izmaid, hogy szenvedsz a jógaórán, a legtöbb ilyen órát negyvenes nők is lazán végigcsinálják.
2015. febr. 26. 08:20
 17/34 anonim ***** válasza:
51%

Apukád nem kényszeríthet, de valószínűleg aggódik miattad, a jövőd miatt, azért ilyen. Szeretetből teszi, csak sajnos ellenkező hatást ér el, mert csak jobban megutálod a mozgást. Amúgy rossz jógaórára mentél be szerintem. Próbálj meg valami olyan sportot keresni, ami tényleg illik hozzád, biztos van külön olyan, hogy jóga kezdőknek, de kipróbálhatnád a teniszt, quash-t, esetleg íratkozz be valami táncra, ami nem bonyolult és szórakoztató. Pl. hastánc vagy néptánc, ott senkit nem néznek le egy kis túlsúly miatt. Különben én is ügyetlen vagyok és szégyellős is, ezért én inkább itthon tornázok, vettem Xbox kinectet és nagyon jó edzésprogramok vannak hozzá, könnyűek is, és igazodik a szintemhez, nagyon változatos. Van rajta cardio, jóga, de sportok is, tenisz, labdajátékok, box, táncok, bármi, soha nem unom meg. Ráadásul követi a fejlődésemet, pontokat ad, mindig be kell írnom a méreteimet pl. és kiírja hány kalóriát égettem stb. Szerintem megérte beruháznom rá, pl ilyen gyakorlatok vannak rajtuk: https://www.youtube.com/watch?v=NQC2mgCKsto

https://www.youtube.com/watch?v=4WtCd4Zdyrk

https://www.youtube.com/watch?v=QexUEuAnt44

2015. febr. 26. 08:29
 18/34 anonim ***** válasza:
83%

Apádnak igaza van.

Húszas éveim elején 120+ kiló voltam. Mindenki basztatott a családban, én természetesen sértésnek vettem, és fel voltam háborodva. Nem értettem őket, miért bántanak azért, mert ilyen alkat vagyok (meg voltam róla győződve, hogy alig eszem, épphogy csak csipegetek...cöcö :D ). Úgy éreztem, egy gyönyörű nő vagyok, pár kiló (hahaha) felesleggel, ami szexi. Aztán 2010-ben életmódot váltottam, mert elegem lett belőle, hogy alig találok magamnak normális ruhát, meg gondot jelent akár csak 2 emeletet is megmászni. Azóta fogytam 50 kilót, és beláttam, hogy mennyire egy szar, gyenge alak voltam, aki a homokba dugta a fejét, és mindig csak a kifogást kerestem.

Remélem, Kérdező, hogy egyszer majd neked is felnyílik a szemed.

Egyébként rettenetesen lustának tűnsz az írásodból:

"Tegnap voltam jógaórán, és valami iszonyat nehéz volt számomra..."

"Azért szerettem volna jógára járni, mert nem tűnt nehéznek..."

Kicsit vegyél erőt magadon, és tegyél azért, hogy eredményt érj el.

2015. febr. 26. 08:31
 19/34 anonim ***** válasza:
89%

Az első óra mindenkinek "gáz", mert nem pontosan tudod, hogy mit kell csinálni és a tested sincs hozzászokva az ilyen fajta mozgáshoz.

Én 25 évesen mentem először tornázni, mert addigra szedtem magamra egy cuki 10 kilót a 165 cm magasságomhoz. Ülőmunkát végeztem és minden kollégám azt leste, hogy babát várok, vagy csak hízok. Meguntam a pocakmustrát.

Életemben nem aerobikoztam, azt se tudtam milyen mozdulatok vannak és persze sikerült az első sorban helyet kapnom egy zsírégető órán. Nagyon kínos volt, mindig lemaradtam, rosszul csináltam, már az első 15 percben fújtattam stb. Utána 3 napig nem tudtam megmozdítani a karomat és lábamat.

Kb. az 5. órára belejöttem, megszoktam és a mozgáskultúrám is lényegesen, láthatóan javult. Ma már simán végignyomok egy olyan órát, amin korábban már a felénél kidőltem.

Ne ülj bele a helyzetedbe, csináld és meglátod, hogy két hét múlva, már sokkal jobban fog menni, jövő ilyenkorra, meg azt nézed, hogy mások hogyan botladoznak.

2015. febr. 26. 08:37
 20/34 anonim ***** válasza:
90%

Az baj, ha felnőttet kényszeríteni kell a sportolásra. Ez nem különb attól, amikor a szülő a felntőtt gyerekét munkára unszolja vagy szeretné, ha leszokna a dohányzásról.

Ha egy jóga óra sem megy, akkor jogos az aggodalom, mi lesz így veled 50 évesen?

2015. febr. 26. 08:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!