Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erőltetni valamit,...

Miért kell erőltetni valamit, amit a gyerek nem akar?

Figyelt kérdés
Most fogok szeptemberben továbbtanulni, eredetileg közgazdasági szakra szerettem volna menni, de a szüleim nem engedték hogy oda adjam be a jelentkezésemet, szerintük egy ilyen okos lánynak mint én az orvosi pályán a helye. Az rendben hogy jó tanuló vagyok (napi hat-hét óra tanulással nem nehéz) de engem nem vonz az orvosi szakma, főleg úgy, hogy ha tűt látok rögtön rosszul vagyok. De ők csak a javamat akarják, meg hogy én nem tudom hogy mit akarok.

2015. febr. 25. 21:34
1 2 3 4 5 6
 51/57 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a szüleid butaságot csinálnak, és te is, ha hagyod magad. Én ebbe nem engedtem beleszólni a szüleimet (próbálkoztak).
2015. febr. 27. 14:46
 52/57 A kérdező kommentje:
Nincs értelme vitatkozni velük meg azt mondták hogy amíg otthon lakok addig ők a felelősek értem
2015. febr. 27. 15:42
 53/57 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim is ilyenek, de én akkor is felvettem a kesztyűt ellenük, és nem hagytam, hogy ők döntsék el, mivel akarjak foglalkozni. Most, 30 évesen nem bántam meg. Igen, állandóan cseszegettek, ha nem úgy ugráltam, ahogy ők fütyültek, mai napig ezt csinálják, de rosszabb lenne olyan dolgokkal foglalkozni, amit utálok.
2015. febr. 27. 16:45
 54/57 A kérdező kommentje:
Nem volna rossz az orvosi se csak nagyon felelősségteljes. Na OK minden munka az de az orvosban az a rossz hogy ha miattam halna meg egy beteg vagy lenne maradandó károsodása akkor nekem az nagyon rossz lenne.
2015. febr. 27. 19:15
 55/57 anonim ***** válasza:
Te magad megválaszoltad, miért nem vagy alkalmas az orvosi pályára, ez egyáltalán nem baj, te másra vagy alkalmas, ami ugyanúgy értékes. Úgy mellesleg ha nincs szerencséd, az orvosok nem keresnek jól itthon, egy nagynéném is külföldre ment orvosként, mert itthon nem élt meg (ő szegény családban nőtt fel, szóval hátszele nem volt).
2015. febr. 28. 10:39
 56/57 anonim ***** válasza:
76%
Mi lenne ha megváltoztatnád a sorrendet anélkül, hogy szólsz nekik? Akkor már nem tudnak mit tenni. Ez is egy opció, mármint ha ehhez nem szükséges szülő aláírása.
2015. márc. 2. 00:03
 57/57 A kérdező kommentje:
Ezen is gondolkodtam, de sajnos az osztályfőnök intézi mindenkinek és ő tuti szólna anyáéknak.
2015. márc. 2. 11:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!