Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erőltetni valamit,...

Miért kell erőltetni valamit, amit a gyerek nem akar?

Figyelt kérdés
Most fogok szeptemberben továbbtanulni, eredetileg közgazdasági szakra szerettem volna menni, de a szüleim nem engedték hogy oda adjam be a jelentkezésemet, szerintük egy ilyen okos lánynak mint én az orvosi pályán a helye. Az rendben hogy jó tanuló vagyok (napi hat-hét óra tanulással nem nehéz) de engem nem vonz az orvosi szakma, főleg úgy, hogy ha tűt látok rögtön rosszul vagyok. De ők csak a javamat akarják, meg hogy én nem tudom hogy mit akarok.

2015. febr. 25. 21:34
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
93%
mondd meg nekik hogy nem érdekel az orvosi
2015. febr. 25. 21:40
 2/57 anonim ***** válasza:
75%

Közgazdászokból túlképzés van.

De lehet, hogy még ha tetszene is az orvosi pálya, akkor sem lenne neked való, mert ott rengeteget kell tanulni, érteni is persze az anyagot, és ha a középiskolában is 6-7 órát kell tanulnod ahhoz, hogy jó legyél, ami feltételezem kitűnőt jelent, akkor ezt azt sugallja, hogy inkább átlagos memóriával rendelkezel.

Aki szinte azonnal képes megjegyezni bármit, annak alig kell otthon készülnie az órákra. És inkább nekik való az orvosi egyetem. Hiszen ott sokkal többet kell tanulni, így csak azok képesek teljesíteni a vizsgákon, akik rendkívül könnyedén és gyorsan tanulnak, és meg is marad bennük az anyag, nem felejtik el, és értik is persze.

2015. febr. 25. 21:43
 3/57 anonim ***** válasza:
73%
Nem tudsz mit csinálni, mint vagy direkt rosszul érettségizni, hogy ne vegyenek fel, vagy ha felvesznek, ott tanulsz rosszul, hogy kibukj, és jövőre újra jelentkezel oda, ami érdekel. Semmiképp ne az legyél, amit ráderőltetnek. Igen agresszív szüleid lehetnek, de két hetet elkéstél a helyes döntéssel, akkor kellett volna a sarkadra állnod.
2015. febr. 25. 21:47
 4/57 anonim ***** válasza:
66%
Régi de igaz bölcsesség: Nem az az okos, aki sok tanulással színötösre végez, hanem aki nulla tanulással hármasra.
2015. febr. 25. 21:48
 5/57 anonim ***** válasza:
90%

Nem értem a szüleidet, azért a közgáz elég jó szak. Az orvosi pályához szerintem elhivatottság kell. Ha meg még a tűtől is rosszul vagy teljesen alkalmatlan vagy erre. Lejárt már a határidő? Nem lehet módosítani?

Ha már baj van akkor majd váltasz szakot. 18 éves már elmúltál, örülniük kellene a határozott elképzeléseidnek.

2015. febr. 25. 21:48
 6/57 anonim ***** válasza:
38%

" ha a középiskolában is 6-7 órát kell tanulnod ahhoz, hogy jó legyél, ami feltételezem kitűnőt jelent, akkor ezt azt sugallja, hogy inkább átlagos memóriával rendelkezel"

vagy azt, hogy a tananyagon felul, kivul es melle tovabbi plusz dolgoknak is utananez, es nem csak a kovetelmeny megutese van a szeme elott?

2015. febr. 25. 21:51
 7/57 anonim ***** válasza:
37%
"Régi de igaz bölcsesség: Nem az az okos, aki sok tanulással színötösre végez, hanem aki nulla tanulással hármasra." na persze, van ertelme akkor masok penzen egyetemen szelhamoskodni. mellesleg az orvosi pont olyan, hogy rengeteg tenyanyagot kell tudni a vizsgakra, ami nelkul az osszefuggesek sem mennek, szoval ott probalnal meg ezzel az eletmuveszkedo baromsaggal jopofaskodni, igen hamar kint talalnad magad az egyetem falain kivul :D
2015. febr. 25. 21:57
 8/57 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon jó, hogy ennyit tanul tudatosan. El lehet végezni jó eredménnyel a gimit tanulás nélkül is az igaz de az egyetemet nem lehet. És aki már gyakorlott a jól tanulásban és szorgalmad annak sokkal könnyebb dolga lesz mint akinek az egyetemen kell kifejleszteni.
2015. febr. 25. 22:00
 9/57 anonim ***** válasza:
87%

Sok értelmetlen válasz van itt, de mégtöbben az alapokra se figyeltek!

Orvosi: Emelt biosz + Emelt kémia/Fizika! Az érettségiken erre jelentkeztél? Ha nem akkor kilőve az orvosi. Jah és nem 300 pont....:D

ui: Kit érdekelnek a gyorsan tanuló 'zsenik'? Ha valaki elhivatott, szorgalmas az idővel lehagyja a zsenit!

Kérdező: A tű a legkevesebb ami ott van. Az anyag kb. annyi, hogy 30-at kéne tanulnod ha most 6-7 óra kell a kitűnőhöz. Ha szorgalmas vagy, napi szinten tanulsz akkor megtudnád csinálni. Azonban 3-4 év után kiégsz ha kicsit se szereted.

Közgazdasági jó választás! Anyukádék elvannak tévedve. 2-3 anyanyelvi szinten beszélt nyelvvel, diplomával, elhivatottsággal annyit keresel MO-n mint amit egy orvos 10 év után se... :)

Akik persze csak elvégezték mert nem volt más azok ne panaszkodjanak...

2015. febr. 25. 22:03
 10/57 A kérdező kommentje:
Tanórákon kívüli foglalkozásokra is járok, plusz matematika, másik idegennyelv, meg informatika szakra ezen kívül zongorázni is tanulok
2015. febr. 25. 22:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!