Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell erőltetni valamit,...

Miért kell erőltetni valamit, amit a gyerek nem akar?

Figyelt kérdés
Most fogok szeptemberben továbbtanulni, eredetileg közgazdasági szakra szerettem volna menni, de a szüleim nem engedték hogy oda adjam be a jelentkezésemet, szerintük egy ilyen okos lánynak mint én az orvosi pályán a helye. Az rendben hogy jó tanuló vagyok (napi hat-hét óra tanulással nem nehéz) de engem nem vonz az orvosi szakma, főleg úgy, hogy ha tűt látok rögtön rosszul vagyok. De ők csak a javamat akarják, meg hogy én nem tudom hogy mit akarok.

2015. febr. 25. 21:34
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
67%

"Ha valaki elhivatott, szorgalmas az idővel lehagyja a zsenit! "

Hat, sajna soha nem hagyja le :)

2015. febr. 25. 22:09
 12/57 anonim ***** válasza:
65%

"Tanórákon kívüli foglalkozásokra is járok, plusz matematika, másik idegennyelv, meg informatika szakra ezen kívül zongorázni is tanulok"

Szegeny gyerek. Tenyleg sajnallak.

2015. febr. 25. 22:09
 13/57 A kérdező kommentje:
Még az érettségi messze van most megyek középiskolába
2015. febr. 25. 22:10
 14/57 A kérdező kommentje:
Zongorázni én kértem hogy mehessek, a többit anya és apa mondta hogy csináljam
2015. febr. 25. 22:12
 15/57 anonim ***** válasza:
90%
Jaaaaa, hogy ilyen fiatalka vagy. Nyugi, mire egyetemre kell jelentkezni már elég idős leszel, hogy elhiggyék tudod te mit akarsz. És amúgy gratulálok, nem sokan szokták tudni ilyenkor még, hogy mit is akarnak az életükkel.
2015. febr. 25. 22:15
 16/57 anonim ***** válasza:
68%
Az idegennyelv fontos, az jó ha van. Matek kell úgyis a közgázhoz. Nem baj, hogy csinálod ezeket.
2015. febr. 25. 22:17
 17/57 A kérdező kommentje:
Sajnos már anyáék beadták a jelentkezésemet az Egészségügyi Szakközépbe :(
2015. febr. 25. 22:38
 18/57 anonim ***** válasza:
42%

'Hat, sajna soha nem hagyja le :)' Ezt csak a beképzelt gyíkok mondják meg azok akik nem versenyeztek még zsenikkel.

Amíg a zseni megtanulja 3 óra alatt addig a szorgos 6 alatt. Azután a következő alkalommal a szorgosnak csak 5 kell mert tudja az előző anyagot és közben még gyakorolt, utána járt, érdeklődött utána. Így tovább, azt vesszük majd észre, hogy a szorgos felvette a zsenivel a versenyt és idővel legyőzi. Megtanulja mi az a kemény munka míg a zseni elvan szállva magától és igazából azt se tudja mit akar. ui: Olyan zseni aki imádja amit csinál 100000-ből kb. 1 max őt nem tudná legyőzni. Azonban akkor már jobb ha össze dolgoznak.

A szüleidre visszatérve, egy orvosnak készülő diákot miért szakközépbe íratnak? A legerősebb gimikbe kéne menj.. a szüleid nagyon elvannak tévedve azt tekintve, hogy-hogy is megy a tovább tanulás. Ahova most íratnak, elég nehéz lesz orvosira menni...

2015. febr. 25. 23:06
 19/57 anonim ***** válasza:
80%

Szakközépből orvosira? Hát ahhoz pedig föl kell kötni a gatyát. Nem lehetetlen persze, nekem is van évfolyamtársam aki szakközépből jött, de csak néhányan. Mondják hogy tanulni lehet bárhol, ami persze igaz, csak nem mindegy hogy mennyit és milyen minőségben. Én "elit" gimibe jártam, érettségire külön egy k__va szót nem tanultam, sőt az egyetem első két évében, ami ugye főleg az alapozó tárgyakról szól, se sok újat tanultam.

Am meg az egyetemre való jelentkezés mehet online is a felvin keresztül. Kitöltöd szépem magadnak, azt jelölsz be amit akarsz.

2015. febr. 25. 23:10
 20/57 anonim ***** válasza:
74%
Az egészségügyi szakközépiskola nem arra való, hogy onnan orvossá váljon az ember. Még nővér se lesz. A felvételi eljárás után is be lehet még kerülni nyáron olyan iskolába, amit nem jelöltetek be, próbálj meg harcolni a szüleiddel. Úgy tűnik, nehéz esetek. Mit dolgoznak? A saját be nem teljesedett vágyaikat akarják veled megvalósíttatni?
2015. febr. 25. 23:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!